Reklama

Reklama

Accused

(seriál)
  • Slovensko Obvinení
Velká Británie, (2010–2012), 10 h (Minutáž: 60 min)

Tvůrci:

Jimmy McGovern

Hrají:

Christopher Eccleston, Philip Arditti, Mackenzie Crook, Robert Pugh, William Ruane, Juliet Stevenson, Peter Capaldi, Peter Wight, Bronagh Gallagher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(10)

Obsahy(1)

Kriminálny seriál, v ktorom každá epizóda rozpráva príbeh iného obvineného.  Každá epizóda sa venuje jednému z príbehov a celý čas drží diváka v napätí, aby sa postupne rozhodol, či je obvinený naozaj vinný alebo nie. Napínavý seriál, ktorého každá epizóda vás núti premýšľať o tom, čo je morálne akceptovateľné a čo je nutné zákonom potrestať. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

emma53 

všechny recenze uživatele

Něco, co by mělo rozběhnout moje buňky na plné oprátky. Sice některé situace nejsou pro ženské plémě, ale i tak. Co bych dělala skutečně v reálu a ne jen v momentálním rozpoložení na gauči. Ono od telky se to zdá zcela jasný, co bych udělala bez zaváhání, ale opravdu i ve skutečném životě................................? Zatím jsem na čtyřce 1. série a je to jasně na plnou palbu. Dvojka se mnou citelně zacloumala a tam jsem hodně přemýšlela, co já..............? Na tento seriál nedám dopustit, protože není prázdný, ale doslova donutí diváka přemýšlet nad mnohými zkraty, které pak vedou k jednání, kterého by nebyli za normálních okolností schopny. Je to sice vážné téma, ale Seana Beana jsem si vychutnala vizuálně, ale po té lidské stránce jsem ho litovala. Takoví lidé to mají asi nesmírně těžké, pokud jsou alespoň trochu citliví a uvědomují si svou odlišnost a s tím ruku v ruce chování veřejnosti kolem sebe. Takže doporučuji, mně už spadla poslední klapka, je to škoda a ještě bych přidala termín, že je to psychologické. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Šestice příběhů o vině, trestu a slepé spravedlnosti, jejíž slepota v tomto případě neznamená to, co by znamenat měla. Nutno dodat, že většina obviněných je vinna a trest si zaslouží, ovšem Accused se spíš ptá, zda bylo jejich počínání morálně ospraveditelné. To, že na tuhle otázku neodpovídá, ale nechává na divákovi, aby si to přebral, je největší devíza celého seriálu. Přísná kritéria splnilo i obsazení, přičemž nejvíce zaujmou asi Eccelstone a Serkis, kteří ve svých rolích excelovali. Neprávem zapadlá záležitost. 90% ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Deset příběhů, deset lidských osudů a dobrý námět na přemýšlení...A stačí tak málo, skvělý scénář a bezchybné herecké obsazení. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

S01E01 - 85% zajímavá story, S01E02 - 70% smutně pravdivý příběh, ale nic co by překvapilo, S01E03 - 70%, S01E04 - 75%, S01E05 - 75%, S01E06 - 80%. Celkově nic převratného, ale příběhy uvěřitelné a obávám se, že budou inspirovány skutečnými případy. / Aktualizace po 2. sérii - S02E01 - příběh Tracy (nikoliv Mo a Sue) - jednoduchý, ale parádně zpracovaný a Sean Bean v roli Tracy je prostě fantastický - 90%, S02E02 - (Mo a Sue) - 80%, S02E03 (Stephen) jak pravdivé - skvělé - 90%, ()

Reklama

Reklama