Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 2

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 142)

Pathrose 

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslel, že horších Transformers než je druhý díl se nedočkám. Čtyřka však balancuje mezi béčkovou a nejhorší akcí v režisérské kariéře Michaela Baye a šílenou sebeparodickou vykrádačkou. Je to asi opravdu dno, když už ani Michaelu Bayovi tu akci na plátně nevěříte. Všichni lidé, co kritizovali Shiu za jeho chaotické, ukoktané 'hraní' v předchozích dílech si teď již zajisté uvědomili, že první tři díly Transformers z poloviny stály na něm. On do toho filmu totiž na rozdíl od nesmírně plochých postav čtvrtého dílu patřil. Wahlberg si tak opět jednou vybral film, který mu prostě nesedí a nevěřím mu ani jednu větu (ostatní postavy jsou na tom stejně špatně), což je však z poloviny zapříčiněno neuvěřitelně prostoduchými dialogy i na film typu Transformers, kde opravdu žádné filosofické myšlenky nečekám. Product placement k Transformers a obecně akčním filmům poslední doby patří (a obvykle mi moc nevadí), ale tohle byla normální prostituce - viz Tom Ford, VIctoria Secret, Bud Light, Gucci, Beats a hromada dalších a to ani nepočítám auta... Michaele, Michaele... nestačilo to už? ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Nu, *** s přimhouřením obou očí, ale jinak je to nudná podívaná s výbornými triky. Nic víc, nic míň. Alespoň malinko více přehledná než předešlý díl, ale z tolika bitev je člověku na konec úplně jedno jak to dopadne a navíc ani neví komu by měl více fandit. Scénář je pak také schématický a od začátku do konce je vlastně vše jasné jak facka. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda bych se sám od sebe vůbec podíval na tento snímek, ale byl jsem v podstatě donucen se dívat s přáteli. Už od začátku mi bylo jasné, že nemůžu čekat žádné zázraky. Myslel jsem si, ale že to bude aspoň trochu zajímavé a ono to vlastně bylo ve výsledku hodně zábavné, ale úplně jiným způsobem než jsem očekával. Dlohou dobu jsem se tak nesmál nad tim, jak je nějaký film nesmyslný. Kdyby režisér řekl, že natočil skvělou sci-fi komedii, tak by určitě uspěl, jinak nevím, co tím myslel. A to jsem asi skoro polovinu filmu neviděl, ještě že tak. Stačilo vidět závěr, kde se kupili všechny "přednosti" tohoto snímku. Po tomto zhlédnutí už asi nebudu mít silu se podivat na další Transformers a Michael Bay by si měl dát pauzu od všech autobotů, deceptikonů a dalších robotů. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Slovy mé přítelkyně: jak tam jsou roboti tak je to trikově moc hezký - ty triky a tak, ale jak přijdou na řadu herci tak je to k posrání. Já bych to doplnil: Wahlberkův jednoznačně nejhorší film a Bay se už asi definitivně zbláznil - ti Tironosauři patří do úplně jinýho filmu.. ()

Zet 

všechny recenze uživatele

Mám rád dlouhé filmy, ale zrovna u této série by zkrácení posledních třech dílů tak o hodinu filmům jen prospělo, díky absenci smysluplnějšího děje je to v závěru už hodně úmorné a zbytečně natahované. Připomnělo mi to třetí Piráty z Karibiku, u kterých jsem ke konci nudou místy taky usínal. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že šli Transformers tak do kytek. Jen co se týče tohoto dílu: První půlka snesitelný rozjezd, pak přišlo 1,5 hodiny hrozné nudy a tak hrozného filmu, že jsem to chtěl vypnout. A poslední půlhodina? Konečně parádní Transformers za 5*. Bohužel to dohromady mělo 2,75 hodiny a zábavná tedy nebyla ani půlka. Proč to sakra neudělali kratší... ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Přiblížil se večer, hračkářství zavřelo a hračky ožívají. To už není film pro dospělé. Opravdový akčňák pro děti. Plechová lego-monstra se mydlí hlava nehlava a ne a ne vtáhnout dobrovolného diváka do děje. Dokonce i malý výlet do jurského parku, ale opět zasypaného plechovkami. Ochranáři by zešíleli. Jen dobrodružství v Číně trochu zaujalo. 45,7 %. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Taková standardní vizuální vyplachovačka mozku. Dokonce se mi zdálo, že vyplachuje důkladněji než obvykle, protože product placement se tentokrát vůbec neostýchal a nezřídka jsem měl dojem, že film průběžně plynule přechází z děje do regulérní reklamy a zpět - zvlášť co se týče různých drinků. Při soubojích ve městech jsem si vzpomněl na chudáka Cavillova Supermana, jak mu bylo vyčítáno, že ničí města při souboji s protivníkem. :-D Mno a scéna, kdy čínská vláda okamžitě vyráží na pomoc Hong Kongu... rektální alpinismus směr Čína na plný chod. SPOILER: A asi to dost vypovídá o herci, když fandím záporákům, aby toho hňupa co nejdřív odkráglovali. :-) A musím říct, že jsem byl velmi příjemně překvapen, že T.J.Miller skutečně po 45 minutách zmizel ze scény. Toho fakt nemusím, v žádném filmu. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna velká povrchní sračka, která pouze recykluje všechny předešlé díly ve snaze vytřískat z upadající značky co nejvíce peněz, dokud to diváky ještě zajímá. Totálně přestřelená stopáž přes 2,5 hodiny se dá přežít jen s velkým sebezapřením, většina filmu je extrémně nudná, bez nějakého nápadu či náznaku kvalitního děje. Triků a akčních scén je ve filmu požehnaně, vše je ovšem na úkor všech ostatních věcí, které ve filmu chybí. Nové herecké obsazení je velkým kamenem úrazu, herci jsou absolutně bez jiskry a bez nějakých hlubších emocí. Snímek je zkrátka jedno velké utrpění, dokoukat ho do konce je takřka zázrak. Tvůrci filmu selhali na plné čáře, od scénáře, před děj, hudbu i režii. Ani přesun děje do "svobodné" Číny filmu nikterak nepomohl, ba naopak. Transformers: Zánik je u mě čistý odpad, nemá absolutně co nabídnout a je jen dalším Hollywoodským propadákem, který nestojí ani za shlédnutí. 0/10. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě už jen audiovizuální výplach s akcí. Mark mi nevadí, ale proto člověk nesmí očekávat už bůhví co. Tady se nehraje na emoce, tady se nehraje na nic, jen se tlačí na pilu a někdy i moc škodí. On Míša dycky ví co dělá, jen mi přijde, že někdy to až moc přeplácává, ale jako je to průměr a dá se na to v klidu podívat. Ale ty stopáže, jak už to klesá na kvalitě, tak ta dlouhá stopáž je prostě moc. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Nedá se tomu říct jinak než zklamání. Opravdu netuším co se ve filmu vlastně odehrálo a jaký byl cíl. Navíc 160 minut je moc velká částka za takový výsledek. Nechápu proč si aspoň neodpustili všechny ty nudné části. A závěrečné boje byli tak moc natažené, že se člověk modlí, aby to už utli. Ano, je nutné se na film podívat, abychom se udrželi v obraze pro pokračování, ale celkově nenadchne ani v nejmenším. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Co máte nedoceníte až do chvíle, kdy o to přijdete. Tohle klišé neplatí jen v lásce, ale i v téhle sérii. Můžete si o Megan Fox myslet cokoliv, ale myslím, že na ni při sledování Rosie Huntington-Whiteley vzpomínali. A teď? Čtyřka jen ukazuje jak důležitý byl pro tuhle značku Shia LaBeouf se svou bezprostředností a komedianstvím. Wahlberg není špatný, ale na Shiu se to prostě nechytá. Jediný, kdo tady baví je tak parádní Stanley Tucci. Bohužel se o úpadku dá mluvit ale i ve všem ostatním. Akce je hromada, ale není nijak výjimečná, nový Autoboti jsou možná fajn po vizuální stránce (samuraj, týpek v kabátu), ale na Ironhidea nebo Bumblebeeho (ten tu sice je, ale vyloženě jako vedlejší postava) se nechytají ani náhodou. Zánik pokračuje v sestupný tendenci... ()

Slon Hotovson 

všechny recenze uživatele

Michael Bay dělá to co umí - podívanou, k níž není třeba mozek, a nestydí se za to. Občas mám potřebu nechat si hlavu protáhnout podobnou zábavou a opravdu o nic jiného než o ní tady nejde. Nepotřebuji, aby mi při něčem podobném nějaký hrdina bojující s temnou stranou a jsa oděn v komickém převleku mudroval o smyslu života, spravedlnosti, vyšším dobru, síle přátelství nebo tak nějak podobně dělal Oldu Shatterhanda... To je mi mnohem milejší přímočará robotická ptákovina. ()

Nufa 

všechny recenze uživatele

Po jedničce jednoznačně nejlepší díl. Z hodnocení ostatních mám pocit, že většina film viděla ve 2D s dabingem, který se u téhle série ohavným způsobem nepovedl. Zkrátka je to film, který, stejně jako třeba Gravitace, oceníte především ve 3D, kde se naplno ocitnete v akci nabušeném světě Transformers. Je pravda, že děj ani tentokrát nijak neoslní, ale alespoň má hlavu a patu. Na druhou stranu to není důvod, kvůli čemu se na tenhle film jdeme podívat, přeci jen u tohoto žánru jde děj vždy trochu stranou. Vyzdvihnout se musí především parádní akce, plno výbuchů, zkrátka všechny známky Michaela Baye. Rovněž potěšilo vidět nové tváře, které obrátily tuto sérii zase tím správným směrem. Opravdu bezvadná podívaná, na kterou bych se neváhal podívat znovu. ()

Expertt 

všechny recenze uživatele

Za mě lepší než předchozí díl, rozhodně lepší pojetí. Nadruhou stranu svět komixů ze kterého vznikl film, prakticky neznám. Proto je mé hodnocení výhradně na bázi filmového zpracování. Dalo by se říci, dost dynamický děj, hodně střetů a napětí, ale opravdu příliš dlouhééé. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejlepší díl série. Není tu ShiA, nejsou tu jeho rodiče, není tu Turturro, či ze trojky McDormand a podobní. Vše se tváří mnohem vážněji, dramatičtěji. Debilního vtipu ubylo na nezbytné minimum. Hlavní záporáci jsou nekompromisní, zlí a podlí. Agent "Black" z lostů je vážně super. A scény, kde přichází Lockdown působí opravdu epicky. Hudba úžasná, slunce typicky Bayovské. 165 min je taky fajn, alespoň to hned neskončí. Ostatní díly zapomenuty, čtyřka jede. ()

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama