Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 3

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (1 142)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Michael Bay si dal od skladacích robotov trojročnú pauzu a diváci dúfali, že v pokračovaní s novými ľudskými hrdinami prinesie množstvo originálnych nápadov, ktoré naštartujú ďalšiu trilógiu. Stalo sa tak. Dokonca ma tento diel bavil asi najviac zo všetkých. Pravdepodobne aj vďaka Markovi Wahlbergovi. Dej nadväzuje na udalosti po v podarí treťom diele, kedy po zničenom Chicagu ľudstvo skončilo so spoluprácou s Transformermi. Štvrtí Transformeri skoro až trpia presýtenosťou nápadov, je ale evidentné, že Michael Bay si aj po takmer desiatich rokoch strávených s robo-filmami vie udržať rozumnú mieru vkusnosti. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

3D KINO/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// PLUS: slušní záporáci, jak na straně lidí (Amerika je tentokát ta zlá), tak i na straně transformerů, zajímavá zápletka, pořád je kupodivu o čem vyprávět, Mark Wahlberg je příjemná změna i když Shia bude vždy jen jeden, akce je tu přebytek a je to řež od začátku do konce, efekty jsou opět úžasné MÍNUS: pozdější scény, především ty ve kterých se vyskytuje Stanley Tucci jsou jak z jiného filmu, stejně tak i jeho postavě nevěřím přerod z ekonomického magnáta v komickou figurku, a vůbec humor mi tu chybí nejvíc, v prvním díle byl děj nejen akční, ale i zábavný a dialogy vtipné, ve dvojce pak trapné, ve trojce pro jistotu humor nebyl a zde je sice snaha, ale jaksi se účinek míjí, rovněž hudba není co bývala, je tu sice nový soundtrack a není vyloženě špatný, ale ani není moc výrazný a dřívější skladby zůstávají nepřekonány./// Shrnutí: Jednička zůstává stále nejlepší a zřejmě to tak i zůstane. Přesto, že čtvrtý film může působit jako nastavovaná kupa šrotu, není tomu tak. Fanoušek si přijde na své (kdo jiný by taky na tento film šel) a opět si užije spousty toho co viděl už dříve. Nové postavy a nová zápletka dává pocit něčeho neokoukaného, potěší Dinoboti, i když jsem si myslel, že budou mít zásadnější prostor a potěšil mě náznak v závěru, který napovídá že pátý film se bude odehrávat kdesi ve vesmíru, tak uvidíme za dva roky. A mimochodem necelé tři hodiny je fakt dost, přesto se už teď těším na maraton všech čtyř filmů za sebou./// Celkem 83%/// ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ne Míšo, počtvrté už ti to vážně nesežeru. Je sice hezké, že je tvoje akce o něco přehlednější než minule a omezil ses jen na pár vybraných robůtků. Jinak je to ovšem o hodinu přetažená akční ptákovina nedávající smysl, v níž král hollywoodských výbuchů sází opět na ty samé zbraně a bavit už to bude jen ty nejvěrnější. Akce mi navíc nepřišla tak megalomanská, jak v předchozích dílech a Mark Wahlberg si tímto nevýrazným ňoumou zbytečně zabržďuje kariéru. Jako splachovací letní popcorn to ale stále funguje. 60% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

2 hodiny a 13 minút trvá, kým sa prvý krát ukážu dinoboti. DVE HODINY A TRINÁSŤ MINÚT! Grandiózna preplácaná nuda s neestetickým dizajnom robotov, nevábnym vizuálom a prázdnym scenárom, ktorý príbeh o desiatich stranách rozťahuje na monštróznu skoro trojhodinovú minutáž. Ten fetiš súčasných blockbustrov v prepálenej dĺžke mi absolútne uniká. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Blboučký příběh je znovu zástěrkou pro posouvání hranic trikové technologie. Bay zachycuje ty nejúžasnější kouty naší planety a používá je jako pozadí impozantních bitevních scén. Pořád nechápu jak od toho někdo může očekávat víc než vizuální žranici a tříhodinový vypínák mozku. Mrzí mě jen ženský přívěsek (připomíná tu holku z youtube co si vycpává podprdu ponožkama), ta je nejslabší z celé série. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • Pokud to bylo při natáčení jen trochu proveditelné, jsou lidé v trikových záběrech skuteční, protože vytvořit přesvědčivé, plně digitální lidské postavy, bylo v době vzniku filmu extrémně náročné. To samé platí pro nejrůznější výbuchy, kouř nebo oheň. (Zdroj: fandimefilmu.cz)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama