Reklama

Reklama

Darkman II: Durantův návrat

  • USA Darkman II: The Return of Durant (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto akčním filmu plném napětí a skvělých trikových efektů uvidíme Arnolda Voslooa (Živý terč) v roli Darkmana - mistra převleků bojujícího proti zločinu a Larry Drakea v roli sadistického zloducha Roberta G. Duranta. Za pomoci kolegy vědce se Darkman ocitne na pokraji odhalení tajemství, jak se znovu uzdravit. Tragický zvrat události však způsobí, že se Darkman znovu setká s doměle mrtvým Durantem, který ho znetvořil. Darkman se ho snaží vypátrat, aby se mu pomstil. Jeho úhlavní nepřítel je však ještě podlejší, chamtivější a odhodlaný stát se vůdcem podsvětí víc, než kdy předtím... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Darkman II je ještě slabší než první díl. Tohle pokračování je již ryze béčkový film poloviny 90. let, který je bohužel ještě k tomu hodně nudný. A to je stěžejní problém filmu. Zaujme tak opět jedině maska Darkmana, kterého tentokrát hraje Arnold Vosloo (známý jako Im-Ho-Tep z MUMIE). Spálená maska mi hodně připomíná Freddyho Kruegera, akorát že Darkman má popálenou jen polovinu hlavy. A když si hlavu obváže do obvazů, tak opět vypadá jako Claude Rains z NEVIDITELNÉHO MUŽE. [316. hodnocení, 24. komentář, 44%] ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

První díl bych fakt špatný a podprůměrný a pro mě je dvojka o hodně lepší než jednička a to má druhý díl asi o 20% míň než jednička. Příběh je dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je docela dobrá, atmosféru tento film má docela dobrou, napětí je zde asi jenom jednou, akce tu je povedená, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je docela povedená. Za mě velké překvapení a 5,5/10 za mě. Jsem zvědav na poslední třetí pokračování. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Absence Sama Raimiho na postu režiséra, absence Liama Neesona + nelogičnosti v ději - Durant přežil náraz helikoptéry do mostu a nemá ani škrábanec. Velkým plusem je právě účast Duranta, který byl dobrý záporák už v jedničce. Ale to je tak všechno, zbytek už je jen video béčko s nesympatickým Vosloem. 2* ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ještě jednou strašná nuda. Jednička byla sice akční výplach, ale tohle je úplně jiné kafe. Několikrát jsem u toho filmu usnul a napotřetí jsem zjistil že mě víceméně ani nezajímá jak to skončí. Mimochodem Durant přežil nehodu nárez helikoptéry do mostní konstrukce a nemá na těle ani šrám, divné. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Darkman je celkom zaujímavá postava tragického hrdinu. Škoda, že sa dočkala len jedného solídneho filmu a zvyšné dva skončili ako VHS pokračovanie. Je to škoda, lebo mám pocit, že sa Darkman pokojne mohol stať jednou zo slávnych postáv popkultúry. Dobre, dosť môjho sklamania nad jeho osudom, poďme si zhodnotiť dvojku. Mám rád Neesona a preto ma jeho absencia z počiatku sklamala. Arnold Vosloo ma ale rýchlo presvedčil, že ako náhrada je dostačujúci. Vracia sa ale Larry Drake ako sadistický Durant (viem, vzhľadom k názvu filmu prekvapivé). Jedná sa o dobrého antagonistu, som s ním spokojný. Natoľko, že si odpustím zamýšľanie nad tým, ako mohol prežiť záver jednotky. Čo sa týka vedľajších postáv, milo ma prekvapila reportérka Julia, myslel som, že s ňou budú scenáristi pracovať inak. Taktiež hudbu  musím, ako v prípade jednotky, hodnotiť pozitívne. Samozrejme sa nejedná o dokonalé dielo, bolo tu pár mínusov. Napríklad Darkmanova supersila prameniaca zo zlosti. Mám pocit, že na to tvorcovia zabudli a spomenuli si až na konci filmu, keď to prišlo vhod. Taktiež som čakal, že Darkmanova cesta do metra bude mať v deji nejaký význam. Napríklad takmer kolízia s metrom, prípade nejaká akcia, alebo niečo. A úvodná automobilová naháňačka a záverečný súboj v úplnej tme taktiež bonusové body nepridajú. Ale celkovo som spokojný a daných 44%, ktoré tu film má, mi príde málo. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama