Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Marc Marronnier je ve dne literárním kritikem, zatímco v noci světákem. Má za sebou bolestivý rozvod s Anne. Marc razí teorii, že láska trvá pouhé tři roky. Dokonce napsal pamflet, jenž tuto teorii dokazuje. Jeho setkání s Alice však otřese všemi jeho jistotami a teoremi... (claudel)

Recenze (22)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film se nebojí drsnějšího humoru po celou dobu své existence na obrazovce. Dialogy taky nevymejšleli v klubovně pro méněcené a mezi krásnou Louisou a sympatickým Gespardem to krásně francouzsky jiskřilo. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v původním znění s anglickými titulky. Film je to povážlivě prostý jakýchkoli emocí a ústřední milostná dvojice doslova ubíjí svou vzájemnou nekompatibilitou (ó ano, za sebe nemám problém napsat, že mi je hercký projev Gasparda Prousta protivný, a vedle Louise Bourgoin bych se raději viděl sám). Při sledování jsem se neubránil dojmu, že film je postaven na velice slabém scénáři, který velmi neuměle kombinuje ohrané žánrové postupy a klišé z podobných filmů posledních let - pokud tedy přímo neplatí, že VŠECHNY současné romantické komedie jsou od sebe zoufale k nerozeznání. Mimochodem slovo komedie píšu ve vztahu k tomuto filmu jen s největším sebezapřením - ten film je strašně nevtipný a sledoval jsem ho se znuděným výrazem naivního očekávání, zda se konečně dočkám nějakého závanu výraznější filmařské invence - marně. Ten film je ztráta času. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, pri ktorom stlačíte, že Prehrať a od začiatku tušíte, že ste prehrali. Ďalšia vulgárna romantika, ktorá sa točí veľmi často len okolo sexu a scenár si neodpustí také blbé reči chlapov, ako ktorá má akú šušku a tipovačky na to, či je žena prechádzajúca okolo vyholená. Človek sa cíti až trápne, keď toto počúva vo filme, ktorý sám seba tituluje romantická komédia, no neponúkne nič humorné, ani poriadne romantické. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nesympatičtějšího hrdinu už snad najít nemohli. Nosatý ubulenec, který si věčně stěžuje, furt fňuká, bolestínsky se lituje, a přitom se chová hnusně a podrazácky. Zahýbá, zrazuje a touží po lásce, které stejně nevěří. Rozhodně to není typ, který by do vztahu cokoliv citově investoval, takže je jeho přesvědčení nejspíš oprávněné. Dokud nepotká ženu podobného typu. Takže: hodně štěstí, vy dvě bezcharakterní a pijavicím podobné hrdličky. Já u vašeho happyendu sekundovat nebudu. Vypnula jsem před koncem, pohled na takové dva protivy se nedal snést.  SHRNUTÍ: Francouzi mají dobré PR ohledně lásky, ale provedení bývá o dost slabší. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavej režijní rukopis jednak sám vydržel pouhou první půlku filmu, jednak ho stejně hravě přebila romantická klasika schovaná za tisíc způsobů hodnocení a upadání lásky/milostnýho vztahu, pár hodně nešťastných nechutností a jaksi neslavně upozaděnej proustovsky černočernej humor. --- Louise možná "objektivně" není žádná kráska, ale má fakt zvláštní druh sex-appealu. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

V Hollywoodu si patetický trapný proslov před publikem nechávají na závěr romkom těsně před happyendem, Francouzi to umístili za polovinu filmu, který má solidní soundtrack a nadějnou Louise Bourgoin, jinak je to film amerického střihu a s Francií to má pramálo společného. Němci tomu říkají Sommerkomödie. Produkce: The Film ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Láska versus touha, tři roky versus na věky věků... Láska trvá tři roky nevnímám jako romantickou komedii, ale spíš jako pocitovku chlapíka, kterej je opuštěnej a má pocit, že všechno končí (proč začínat nový vztah, když se stejně všechno za tři roky pokazí, že jo). Navíc při pohledu do řady jeho přátel mu člověk musí dát za pravdu (historka s dědečkem z Mosambiku či odkud). Louise je za typicky sexy šarmantní Francouzku, co si život umí užít, a on je... intelektuál, hnidopich, kterého bych dost nerada potkala. Jako dvojice moc nefungují, ale vlastně pokud připustíme, že se protiklady přitahují... tak tomu dávám tři roky. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z radu milých francúzskych komédií s príchuťou romantiky. Pekný a napínavý príbeh o človekovi, ktorý je presvedčený, že každá Láska po 3 rokoch upadá - a to hlavne kvôli vlastnému neúspechu v jeho manželstve a následnom rozvode. O svoju teóriu sa samozrejme túži podeliť aj s celým svetom a Lásku podrobí obrovskej kritike, to však ešte netuší, že po vydaní jeho knihy stretne ďalšiu femme fatale. Napokon tak dúfa, že jeho identita autora tejto knižky sa nikdy nedostane na svetlo sveta... Mnoho skvelých dialógov, svojský humor dynamická stagnácia príbehu, no a ako čerešnička na torte krásna Louise Bourgoin v hlavnej úlohe. Určite nesklamalo :) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Docela inteligentní romantická komedie, jejímž velkým plusem je parádní soundtrack. Gaspard Proust mi zpočátku v ústřední roli moc neseděl, jakmile se ale do popředí jeho zájmu dostala půvabná Louise Bourgoin, tak se nějakým záhadným způsobem postupně odkrývaly Gaspardovy kladné stránky a na konci už mi byl přinejmenším stejně sympatický jako ona. I přes nesporné kvality tohoto filmu jsem se však místy trochu nudila. (65%) ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Tentokrát ma francúzska romantika s inovatívnym príbehom o teórii, ktorá vlastne nemusí fungovať, ale občas funguje, nezaujala. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Už keď vidíte Bukowského ksicht na začiatku viete, že to bude pičovina. Potom príde veľmi fajn intro, kde keby film skončil, urobil by službu ľudstvu. Ale ono ni. Hodinu a pol to pokračuje, potáca sa to do hovna k hovnu, od nervydrásajúcich dialógov k buzerantom a subjektívne to trvá tak pol dna. Vás už ani nezaujíma, kto kde s kým, hlavne aby to skončilo. Uvaríte večeru, skočíte si na vínko alebo napíšete knihu a ono to furt ide. Pre Boha, prestante točiť takéto filmy, prosím. Ja na to nemám čas ! ODPAD! ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Šiel som do toho, lebo mi to vychádza podobne ako týpkovi, čo bolo trochu podozrivé. Nakoniec som sa bavil dobre a ešte zostalo aj čo to na zamyslenie. Kumštírsky to nie je (možno) za 5, ale stojí to za to posunúť vyššie. Sympatický herci, chémia funguje a humor tiež. A pre mňa hlavne romantika, ktorá uviazne v pamäti a dá sa nad ňou rozjímať. Samozrejme aj vďaka Legrandovi.:) Hneď po si treba pustiť nejaký album, napr. tento http://www.deezer.com/album/7214707. Veľmi veľmi príjemný film. ()

brumbrum odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes mame fakt smolu, druhy gol za sebou.. Clovek moze spolahlivo zanuchat tie tony hovien, uz ked zmrd Charles Bukowski ako predohru k filmu vygrca svoj nazor na lasku na nic netusiaceho divaka, ktory to stiahol ako "romanticku komediu" a nie "retardovane zmrdanice"; pozerame mu pri tom do tej jeho odpornej zhulelej dofuckovanej papule, ako sa nam rehoce, zo zozltnuteho nikotinoveho xichtu sa vali dym a dycha peklo. Potom idu titulky a vesela hudba, myslene asi ako hubka na riady s trochou saponatu po ogrcani svinou. Film zacina milucko, aby v nas naladil ten spravny kontrast: zamilovany parik, krasne sa tesi zo zivota, nez plynule pekne prejde k rutine a nenavisti. Tomu vravim reziserske pole-position: startovacia ciara, kde sa plnou rychlostou pustame po dialnici hovien a hniloby, nasilnych pokusov o zvrhlicky rehot, odporne sceny a zfuckovanych vztahov. Ze sa necha relativne zachovala babenka, i ked vypaplane posobiaca uz na prvy pohlad, zangazovat do herecky narocnej role, kde po anglicky vyprava, ako jej dakto zasunie kolik do diery ked kuka porno a pri tom sa kralovsky bavi, to je tazke pochopit cele. Ta lahkost skurveneho zivota pri veselej hudbe je dokonala. Skoda, ze tu nie je kategoria "odpadovy odpad", to by som rad teraz pouzil. Ideme kuknut dake stare dobre cesko-slovenske klasiky, nech sa trocha otrasieme z tych 15 minut grcanic, nez sme to stihli zmazat. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Strašně chabý scénář, naprosto prostoduchý děj, totálně k sobě nesedící hlavní dvojice, vedlejší postavy? Ty mají být co? Jediné na co se dá dívat je Louise. Ta zachraňuje to, že to dostane aspoň jednu hvězdu. Objektivně? Je to strašná blbost, a to mám romantické příběhy docela rád, prostě ale u tohoto dílka jsem fakt trpěl hodně. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

příjemné překvapení, romantický film s velmi kvalitním humorem, některé fórky jsou fakt super. Ale i dramatická stránka filmu byla fajn, funguje tu ta typická francouzská atmosféra, i prostřednictvím dobře volené muziky. Dějově to není nijak zvlášť objevné, po této stránce jsem se díval na něco, co už bylo x-krát viděné. Nicméně zpracování bylo kouzelné ()

Reklama

Reklama