Reklama

Reklama

VOD (1)

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (380)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Bohužel jde o další promarněnou šanci natočit kvalitní fantasy – žánr v kinech tak ojedinělý a mně blízký. Velkým pozitivem (kromě výborného Ironse) je však hlavní mužská postava, kterou hraje sympatický a de facto debutující Ehrenreich. Jeho výkon působí velmi přirozeně a dokáže i banálnější dialogy podat bez patetičnosti nebo křečovitosti. Dalším plusem je nekonvenční soundtrack od alternativní rockové skupiny Thenewno2, který je skutečně osvěžující hudbou mezi záplavou repetitivních a nudných melodií od zavedených skladatelů. Poněkud divně působí fanaticky křesťanské městečko, v němž je v 21. století zakázáno číst Jak zabít ptáčka. A že silně nalíčená černoška s výraznými šperky je vědma, která střeží magickou knihovnu? Ale no tak.../// Cliffhanger dává jasně najevo, že tvůrci by do kin rádi dostali i další díly předlohy. Holt Stmívání už skončilo, hledá se náhrada. 50 %. [Kino] ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, ale myslím, že se tenhle film tolik nepovedl. Ne příliš sympatičtí hlavní hrdinové, i když po chvíli jsem si zvykl na ně, dále se ve filmu objevovali občas věci (záběry) které jsem vůbec nechápal co tím režisér chtěl říct. Ale miluju Fantasy filmy takže jsem to dokoukal do konce a dalo se na to koukat, ale je to jeden z těch horších fantasy filmů. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Panenko skákavá, to už se jako nesmí točit žádné filmy, kde se do sebe "zamilují" smrtelník a nějaká nadpřirozená bytost, aby to všichni nepřirovnávali k Twilight? Už dost jako... nikoho to nezajímá, že jste byli schopni vidět jeden díl Twilight a teď to vytahujete u všech filmů a nejen filmů. No tohle byl snímek poněkud slabší. Především mi byl naprosto nesympatický hlavní hrdina, hlavně jeho neskutečně nepříjemný upištěný hlas. Hlavní hrdinka taky žádná sláva, ale s tou bych se smířila. Zbytek osazenstva byl skvělý (paradox?). Místy tam bylo i pár vtipných hlášek. No stopáž dvou hodin byla až moc dlouhá na takovýto typ filmu. Ta hoďka a půl, co většinou bývá, by bohatě stačila. Jinak nevím, lehce podprůměrný film o čarodějnicích - pardon zaklínačích. A o tom, že láska překoná zase všechno - aka (Spoiler) na konci díky ohořené ceduli se Ethanovi vrátí všechny vzpomínky a můžeme si podle jeho neskutečně nepříjemně uřvaného: "Lena!" domyslet, že se k sobě vrátili. (konec Spoileru) Jinak Emma Thompson tu byla parádní, stejně jako Jeremy Irons, nebo pro mě doteď neznámá Emma Rossum, v poslední době často viděný Thomas Mann - který se doufám bude objevovat častěji a že tato a tyto dvě role nebyly jeho poslední. No a nějak nám v popisku chybí Kyle Gallner, kterého mám hrozně ráda a tady si teda střihl malou roličku. "God, our creator, will condemn you to hellfire along with terrorists, atheists, homosexuals, democrats, liberals, socialists, Greenpeace and all other unnatural abominations." ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Takže to bychom měli Stmívání s upíry a vlkodlaky, Stmívání s emzáky a teď Stmívání s čarodějkami. Recept jak to uklohnit je stále stejný. Parta hezounů, láska na první pohled opsaná z deníčků pubertálních čtenářek „bravíčka“, nebo co to dneska „čtou“, a celé to zabalit do laciných pouťových triků, které se bohužel bezradně točí kolem faktu, že se Krasoň a Krasomila opravdu a fakticky milují a ani spojené síly temnot s tím nehnou. U této stmívací variace jsem měl pocit mohutného nádechu, po kterém následuje dlouhý nepřerušovaný výdech. Slibný začátek plný náznaků a dokonce se závanem atmosféry, se totiž začne po slibné rozehrávce hroutit a navzdory nástupu čarodějnických posil a několika lehce působivých momentů je čím dál tím větší nudou a ptákovinou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ALE JÁ VĚŘÍM, ŽE PRAVÁ OBĚŤ JE VÍTĚZSTVÍ, PROTOŽE VYŽADUJE NAŠI SVOBODNOU VŮLI. VZDÁT SE NĚČEHO, NEBO NĚKOHO, KOHO MILUJEME, PRO NĚCO, NEBO NĚKOHO, KOHO MILUJEME VÍC NEŽ SEBE“...... /// Pohádka pro teenegerky, ve který se bojuje s kletbou a řeší láska ke smrtelníkovi. Škoda, že to neudrželo onu úvodní vodlehčenou a pohodou atmosféru. Sázet ve dvouhodinový stopáži místo na ,,zvláštní bytosti“ na nezvláštní romantiku a ukecaný pátrání, asi zabije i mladší smrtelníky, než su já. Stejně tak nechat hrát tu holku Lenu, byl nápad za starou Bellu (a ten kluk…). Neříkám, že to bylo k zblití… jen nuda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsaly v roce 2009 Kami Garcia a Margaret Stohl číst nebudu. 2.) Letím na holky, který zaříděj, aby při líbačce sněžilo (,,ty krávo, ty to umíš i s deštěm!“). 3.) Thx za titule ,,arilka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Film je natočen podle prvního dílu stejnojmenné a celosvětově úspěšné série Kami Garcii. (Fevas)
  • Básně na stěnách a stropu v Lenině (Alice Englert) pokoji pocházejí básníků Williama Blakea, Alfreda Lorda Tennysona, Edna St Vincenta Millaye a Rumiho. (Dr Lizal)
  • Jack O'Connell byl původně obsazen jako postava Ethan Wate, ale těsně před natáčením byl nahrazen Aldenem Ehrenreichem. (Kritiq)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama