Reklama

Reklama

VOD (1)

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Diskuze

StarAmateur

StarAmateur (hodnocení, recenze)

Film se mi líbil. Mám ráda fantazy. Zapla jsem tv náhodou a nevěděla jsem co je to za film, neměla jsem žádná očekávání, nic. Možná dlouhá stopáž, ale jinak filmu osobně nic nevyčítám. Přivedl mě do jiného světa, prostě pohádka pro dospělé. Akorát ke konci jsem si říkala (spoiler): ,Fajn, filmařsky to zvládli, žádné klišé, on odchází a zapomněl, že ji miloval, super! Jo, super...Kurňa, vrať se! :-D ´ A v posledních vteřinách filmu si vzpomněl :-D.  Kdyby si nevzpomněl, tak bych sice chválila filmaře, ale bych nasraná. :-D Nevím jaká je kniha, nečetla jsem. Údajně lepší. Snad se ke knize někdy dostanu. Jednou za čas každý potřebuje trochu romantiky. A trochu zajímavých myšlenek. Dala jsem 4 body (v této kategorii).

Alesanko

Alesanko (hodnocení, recenze)

Kniha je to skvelá.. pre toho, kto videl len film, bez toho, aby čítal knihu a aspoň trošku sa mu zapáčil, odporúčam nech si knihu prečíta - je 100x lepšia. Film proste totálne dokazili, podstatné veci vynechali, niektoré úplne zmenili. Keď som potom čítal knihu, niekedy som mal počiť, že je to úplne iný príbeh.

Filmu dávam 2* - za to, že ma priviedol k skvelej knihe a za Alice Englert, ktorá sa na postavu Leny hodila úžasne :)

sigi:)

sigi:) (hodnocení, recenze)

popravde mi pride trosku divne toto prirovnavat k twilightu pretoze tu bola aspon nejaka akcia a vacsina dialogov mala aspon uroven a take odpisy co som zacula v tomto filme su pre mna celkom nevidana vec v americkych teen filmoch - boli na urovni a neboli trapne...bolo to celkom prijemne spestrenie nudneho vecera :)

Metlina

Metlina (hodnocení, recenze)

Sympatické postavy? Kde?? Ale dobře, asi to bude i tím nemožným dabingem... možná by mě to zaujalo ve 13, ale po všech těch tfajlajtech a hostitelích už je tohle téma tak ohrané, že vlastně nechápu, co jsem čekala že uvidím... A 5 hvězdiček? Na čem jste kurňa byli?

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

Docela příjemná oddychovka. Určitě lepší než slizký stmívání. Ale přišlo mi to spíš trochu jako komedie, nežeby to vadilo. Herci stokrát sympatičtější než blbá bela a albín edward

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Vždyť je to jedno, je to jen teen-romance s fantasy přelivem. O teen-romanci tu jde až v první řadě, fantasy je druhotné a na nějakou logiku fantasy světa a konání se kašlalo. Možná je to blíže popsané v původní knížce, ale autoři filmu se tím pak jen inspirovali. Osobně mě to do kolen nedostalo, taky mi to přišlo jako jakási Twilight odnož, ale někomu se to bude líbit a najde si tam to, co mu sedne a ostatní bude úspěšně odignorovávat. V pořádku. Taky v pořádku, že to zřejmě nebude mít pokračování (info: obecně se považuje dvojnásobek výdělků oproti nákladům za zaplacený film a cokoliv nad to teprve výdělkem - ne vždy to jde takhle generalizovat :) - Nicméně 60M náklady a 60M tržby je zatím průser:

http://boxofficemojo.com/movies/?id=beautifulcreatures13.htm

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

alienemo

je to podľa romantickej fantasy knihy pre mládež.o fantasy ide v druhej rade, hlavná je romantická línia teenagerov a vytvára si to vlastný svet ktorý logický a zaujímavý príde iba tej mládeži, takže nie, neni to vôbec podobné ako Twilight.ešte aj nasvietenie je identické a herci vybratí tak aby sa podobali.

asi moj problém že??

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Vlastne ked nad tym tak rozmyslam tak nejake vysvetlenie citatela ku koncu by som prijal. Lena ostala ocividne pol na pol. Akurat som nepochopil: To vyziadanie neprebehlo cele? Zastavila ho svojou mocou ona? Alebo prebehlo  a bolo nejednoznacne? Vo filme to bolo dost nejasne. A aj ked sa snazim tak si neviem vybrat ci ten cyklus nebol ukonceny, ci ho zastavila ona alebo to vyziadanie bolo taketo nejednoznacne vdaka jej povahe a kliatbe.

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

AKurat som to dopozeral. Zrovnavanie s Twilightom je znacne scestne. Twilight bola nebetycna nuda s otrasnymi nesympatickymi hercami kde sa za dve hodiny nestalo nic. V pameti mi ostala asi len zablesk zo sceny stretnutia tych dvoch rodin. Toto bolo vtipne, svieze, v ziadnom pripade trapne. Dve hodiny ubehli ako voda, sympaticke neopozerane duo doplnene starymi harcovnikmi.

Uživatel Wicky smazal svůj příspěvek.

beba789

beba789 (hodnocení, recenze)

Rozpočet je 60 milionu dolaru a celosvětově to vydělalo za ten měsíc  52,8 milionu dolaru,takže si myslím že s pokračováním to moc dobře nevypadá a spíš že nebude :/.

beba789

beba789 (hodnocení, recenze)

Stallone

Knihy jsou zatím tři,ale má jich vyjít celkem pět ,takže je to jen otázka peněz,co vydělá tento díl.

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

Ty efekty v traileru jsou k smíchu a přijde mi že se film bere až  komicky vážně. Zas to bude vtipný tam kde to tvůrci nezamýšleli....

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

svobik

Podla tohto to nevyzera az na take sklamanie ako som cakal. Ocividne sa im aspon par stranok filmu podarilo. Ci sa o tom presvedcim na vlastne oci este nie som rozhodnuty., Uvidime ako sa to bude vyvijat s dalsimy recenziami a informaciami. Do kina na to zarucene nepojdem.

Delthrien

Delthrien (hodnocení, recenze)

Jak jen toužím po nějakém dobrém fantasy filmu....

Čuchám ovšem děsnou blbinu, vzhledem k tomu, že i v upoutávce to srovnávají s twilightem...

JakeG

JakeG (hodnocení, recenze)

Čichám, čichám komerční hnus plný dlouhých a rozhodně poutavých záběrů k popukání typu Twilight. Už se moc těším na spoustu zpitomnělých lidí :DD

Greenpeacak

Greenpeacak (hodnocení, recenze)

Hem.m

Ne, ne , neco jinýho... tam byl takovej kluk, celej od múky a se zamiloval do také neurotičky, která se zrovna nastehovala do jich mesta!

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

Další přehlídka šamponků a bárbínek? Díkybohu za Evil dead a Jeníčka a Mařenku, jinak by bylo v kinech fakt dost zatepleno....

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

Jack_F.

Ehmm.. Počke? Hmm.. Né, není :-).. když ti někdo řekne zahrej vypaštěnou holku, co se zamiluje do upíra, tka v tom případě, by jsi měl říci, že to zahrála výborně :)..

Jack_F.

Jack_F. (hodnocení, recenze)

Hem.m

Jojo starší filmy přece jsou relevatní při hodnocení hereckého výkonu v daném filmu. :D V daném filmu prostě neukázala za mák, že umí hrát a to je nepopiratelný fakt.

na příspěvěk reagoval Hem.m

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama