Reklama

Reklama

VOD (1)

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Recenze (380)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $19,452,138Tržby Celosvetovo $60,052,138Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,583,615 //počet predaných kusov 67,734Tržby za predaj DVD v USA $4,565,914 //počet predaných kusov 305,009║ si zas z ľudí robia srandu, lebo natočiť takúto silnú konkurenciu pre Twilight to chce fakt veľkú odvahu a nespútaný talent dokonalého babráka, prvých 5 minút ešte dobre keď nevieme do čo sme padli ale potom to padá a padá niekam do céčkových telenovelových vôd až hrôza, fakt silná výplachovosť najhrubšieho zrna /10%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ALE JÁ VĚŘÍM, ŽE PRAVÁ OBĚŤ JE VÍTĚZSTVÍ, PROTOŽE VYŽADUJE NAŠI SVOBODNOU VŮLI. VZDÁT SE NĚČEHO, NEBO NĚKOHO, KOHO MILUJEME, PRO NĚCO, NEBO NĚKOHO, KOHO MILUJEME VÍC NEŽ SEBE“...... /// Pohádka pro teenegerky, ve který se bojuje s kletbou a řeší láska ke smrtelníkovi. Škoda, že to neudrželo onu úvodní vodlehčenou a pohodou atmosféru. Sázet ve dvouhodinový stopáži místo na ,,zvláštní bytosti“ na nezvláštní romantiku a ukecaný pátrání, asi zabije i mladší smrtelníky, než su já. Stejně tak nechat hrát tu holku Lenu, byl nápad za starou Bellu (a ten kluk…). Neříkám, že to bylo k zblití… jen nuda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsaly v roce 2009 Kami Garcia a Margaret Stohl číst nebudu. 2.) Letím na holky, který zaříděj, aby při líbačce sněžilo (,,ty krávo, ty to umíš i s deštěm!“). 3.) Thx za titule ,,arilka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 2,950 // Otvárací Víkend USA: $7,582,595 // ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja se na tohle tesil uz od skouknuti prvniho traileru, samozrejme jsem se mel na pozoru, ze by mohlo jit jen o dalsi Stmivani, ale proste jsem se tesil. A nemuzu si pomoct, me se to libilo. Clovek samozrejme musi prekousnout fakt, ze hlavni dvojka se zna asi tak 5 minut a uz si vyznava nehynouci lasku a dej se toci kolem toho, ze se teda desne milujou, ale uprimne receno, me to tu nejak vyrazne nevadilo. Jednak proto, ze hlavni dvojka pusobi verohodne, nejsou to okoukany herci a jsou cloveku sympaticky, protoze se tvari normalne, ne jako dvojka uzoufanejch chudaku v Stmivani. Navic tu je Irons a Thompson, ktery to jisti. Jinak co se tyce pribehu, nevim no, proste misto upiru tu jsou zaklinaci, takze nic svetobornyho, ale me to proste nevadilo. Navic dej docela svizne odsejpa, neni nouze o vselijaky kouzla, trikove to je zvladnuty docela slusne a nejakou tu atmosferu to ma taky. Me to proste bavilo a pripadny pokracovani bych s chuti skouknul. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ó můj bože, takovou spoustu času jsem promhrala studováním Twilightu, Hunger Games a přidružených podniků, když jsem ve skutečnosti hledala tohle! Přivedl mě sem fakt, že soundtrack dělal Dhani Harrison, takže žádný kontext a očekávání ohledně povahy příběhu - a ejhle, nadpřirozená fikce pro dospívající mládež otagovaná slovy "láska, čarodějnice, prokletí, čarodějové, zlo", kde postavy nejsou modelové a je možno se s nimi ztotožnit, vychází ze zajímavého detailního prostředí, které všemu dodává vlastní chuť, a pronásleduje (pursue) opravdové a magické životní hodnoty. Formálně film žádné prahy nepřekračuje. V návaznosti některých scén a vůbec dramaturgii jsou taky nějaké skoky/schody, které nevypadají jako záměr, i když se tak tváří, ale jsou spíše nezvládnuté. Ale tematicky to mají v pořádku, včetně toho reverendova kázání. Vizuálně vypadá tak, jako když si patnáctiletý člověk začne sám kreslit a ještě neví ani o existenci expresionismu, ale aspoň jsou všechny domy porostlé schnoucími vistáriemi. Řemeslně nijak nevybočuje a asi těžko by ho člověk v záplavě dalších identifikoval, ale alespoň nemá svoje diváky za idioty, což velmi oceňuji. A také oplývá docela temným smyslem pro humor a umí být i docela autenticky děsivý, což je velmi osvěžující. (Když to napíšu takhle, zní to velmi akademicky - skutečnost je taková, že jsem během promítání pobíhala po pokoji, zalykala se náhlými pocity štěstí a vřískala "to je skvělý, to je skvělý".) Tam, kde ostatní alchymisté tohoto žánru pořádají opulentní bitvy o osud celého světa čítající myriády vojáků plastových modelů a modelek bez osobností na pozadí fantastických kýčovitých exteriérů se zdejší tvůrci drží hesla, že v jednoduchosti je síla. Estetika Nádherných bytostí vychází z romantismu (toho opravdického rozervaného ve zříceninách) a gotického románu. Bledá dívka v černém s vlasy vlajícími v bouři - odlehlý dům v pralese na kopci, kde se dějí zázraky - síla přírody pomáhá proti ignorantům většinové společnosti. Není to nic, co bychom "ještě nikdy v životě neviděli", ale je to pokorné a dospělé (a taky pěkně padlé na hlavu - v tom nejpozitivnějším slova smyslu). A takový skvělý pár mladých milenců, ó bóže, první pořádné intimčo a udeří tam blesk a hoří cedule poslední záchrany. A já nevím, jak vy, ale už jsem se naučila i oceňovat, že když v tomto filmu někdo zmokne, tak v následující scéně je pravdu zelený a zplihlý a nenalíčený, což už je v dnešní době kvalita, kterou bys sotva pohledal. (-"I said get away from my boyfriend, you witch!") "Our words, our language cannot explain all that there is." ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Bohužel jde o další promarněnou šanci natočit kvalitní fantasy – žánr v kinech tak ojedinělý a mně blízký. Velkým pozitivem (kromě výborného Ironse) je však hlavní mužská postava, kterou hraje sympatický a de facto debutující Ehrenreich. Jeho výkon působí velmi přirozeně a dokáže i banálnější dialogy podat bez patetičnosti nebo křečovitosti. Dalším plusem je nekonvenční soundtrack od alternativní rockové skupiny Thenewno2, který je skutečně osvěžující hudbou mezi záplavou repetitivních a nudných melodií od zavedených skladatelů. Poněkud divně působí fanaticky křesťanské městečko, v němž je v 21. století zakázáno číst Jak zabít ptáčka. A že silně nalíčená černoška s výraznými šperky je vědma, která střeží magickou knihovnu? Ale no tak.../// Cliffhanger dává jasně najevo, že tvůrci by do kin rádi dostali i další díly předlohy. Holt Stmívání už skončilo, hledá se náhrada. 50 %. [Kino] ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nebýt účasti Jeremyho Ironse a Emmy Thompson, tak mě na tuhle novou Twilight ságu asi jen tak něco do kina nedostalo. A přitom to kupodivu zpočátku nebylo tak strašné. Úvodní odlehčený tón s několika vtipnými narážkami byl fajn a je dle mého škoda, že u něj nezůstalo. Osobně bych totiž radši sledovala dvě hodiny celkem sympaticky napsaného small talku z prvního dějství než onu překombinovanou, nadpřirozenou zápletku plnou dramatického přehrávání a vzrušujícího dobrodružství ve stylu "teď si přečtu tuhle knihu, abych zjistila, jak zvrátit svůj osud", která naplňuje druhou polovinu filmu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetla a film se mi vcelku líbil. Milá fantasy. Necítím v něm lacinost, odfláknutost, trapnost ani nudu. Emma mě moc potěšila. Nádherná, temná bytost se skrývala v této famózní herečce. Já nevidím jediný důvod, proč odsoudit snímek určený puberťákům. V dětství nás bavilo něco jiného, v dospělosti nás baví něco jiného a v době dospívání jsme byli taky někde úplně jinde a tohle bylo povedené. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Z filmu, kde postavy citují Charlese Bukowskiho, ujíždějí na Jatkách č. 5 a nemají v lásce hororová pokračování se nakonec vyvrbilo nečekané guilty pleasure. Asi jsem jednodušší, ale vážně to na mě fungovalo! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nic moc přepis začátku generické Young Adult volovinky slyšící na jméno Kronika prokletých zaklínačů. Ta přístupnost až od 12 je naprostý omyl. Právě tweeni jsou cílovkou. Atmosférou zaměnitelné s opusem Stmívání. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nádherná Emmy Rossum, dva charakterní herci a pak dlouho nic.. Jen toporná mladá ucha, zmatený děj, mizerné fantaskní prostředí, docela mdlé triky. Mladé vzdychající slečny se po Twilight nemusejí bát, že nebudou mít co žrát. Vždycky přijde někdo, kdo vytáhne nějakou (na kvalitu se nehledí) knižní sérii a bude doufat, že na to dospívající diváctvo uslyší. Na Richarda LaGravenese, který má za sebou několik ambiciózních projektů, bych všechno neházel, celkově je to ale nic, k čemu bych se chtěl někdy vrátit. A v kinech průšvih. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě to ze začátku velmi překvapilo, určitě zde není na místě srovnávání s Twilight, první polovina docela fungovala, vypadalo to na pohodovou víkendovou oddechovku se sympatickým hereckým obsazením, kterému samozřejmě vévodí Jeremy Irons a Emma Thompson. Jenže zhruba v půlce se vše zlomí a celý film spadne někam hluboko do podprůměru, najednou vše tak nějak přestane dávat smysl, psychologie postav se zcela vytrácí, emoce nefungují a naprosto chybí jakékoliv napětí, nebo gradace. Jsem přesvědčená, že se mi celý film do pár dnů zcela vytratí z hlavy, druhý díl mě už určitě nezajímá. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl do čeho jdu. Začátek vypadal hodně slibně a poté po postupném odkrývání zákoutí příběhu laťka příliš nespadla. Nějak jsem si na tu romantiku začal zvykat (už je to pár filmů dozadu), s ní prostě musíte počítat, protože je téměř v každém filmu. Zde je ale pojata takovou cestou, která mě nedokázala znechutit konečný zážitek z filmu. Společně s fantasy ražením z toho vznikl zajimavý film s neokoukanými, dobřevypadajícími herci v hlavních rolích. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju film, kterej natočí Smolíček Pacholíček po profetovaný noci s jezynkama. Jednu hvězdu dávám za to, že Pardubice včera porazily Spartu. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

I přes pitomý název a televizní vzhled jde o velmi solidní teen fantasy romanci s příjemnými hlavními (i vedlejšími) herci. Škoda, že to nebude takový hit jako Twilight, všechny ty šílený fanynky by pak mohli být dost literárně zdatný. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Možná mám jen pomyslné krámy, že mi tenhle tejden připadají všechny filmy zdlouhavé, i Beautiful Creatures se každopádně k mé touze po střihačských nůžkách přidávají. Krátila bych alespoň o dvacet minut. Začátek mě každopádně bavil, pak se odhalilo tájo a od té doby mi připadalo, že sleduju světlejší verzi Dark Shadows od Burtona. Každopádně jsem se vesměs bavila, celkem milá pohádka, která nepřekvapí nikoho, kdo sjíždí pohádky častěji než psi lejtka, ale ani není prokletá natolik, aby unudila k smrti. Párkrát jsem se i pousmála, ačkoli více méně v tichosti, ono to ani jinak nešlo, holčičí smích Aldena Ehrenreicha mi stačil :) 60% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z adaptácií znovuobjaveného žánru paranormálnych teen romancí, ktoré sa vezú na úspechu Twilightu. I keď sa budem tváriť ako chcem, priamemu porovnaniu sa nevyhnem. A tu v niektorých miestach Nádherné bytosti (ne)prekvapivo prehrávajú. Príbeh je čistý priemer, všetko podstatné sa dozviete s oficiálnej synopsie a nemá zmysle ho ďalej pitvať. Scenár je dosť prízemný, plný klišé, a i keď nie je kardinálne sprostý, obsahuje až priveľa hluchých miest a vaty, a tak sa, chcem či nechcem, trochu nudím. Postavy nedávajú príliš priestoru na to, aby som si k nim vytvoril nejaký smerodatný vzťah - jedine niektoré Ethanove vtipy a poznámky stoja za to, čo z neho robí väčšieho sympaťáka než Edward s Jacobom dohromady. Ostatne celá zbierka postáv je ako Twilight cez kopirák, len naopak - nadprirodzené je dievča. Len škoda, že nie je nadprirodzené aj vzhľadom či herectvom, žiaľ je ešte nudnejšia a nezáživnejša ako Kristen Stewart (nečakal som, že toto niekedy poviem). Zvyšok obsadenia je až na dve výnimky nezaujímavý, väčšiu pozornosť na seba strháva len Irons, ktorému však rola nedovoľuje čokoľvek iné než tváriť sa chladne a dôstojne - ale narozdiel od ostatných to zvláda na jednotku. Emma Thompson naopak prekvapivo zúfalo prehráva - čo ste jej to, preboha, urobili? Zvlášne efekty pôsobia veľmi umelo a silene, a zvyšok je maximálne priemerný. 40% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, jako nápad není zase tak špatný, ale bohužel mi teda ta volba mezi temnotou a světlem přišla jako velká kravina, ale když od toho odhlédnete tak se to dá. Každopádně zpracování, no nevim. Nebylo to úplně špatný, ale zároveň to nebylo dodstatečně zábavný, aby mě to zabavilo celou délku (dvou hodin!!), myslim, že zkrácení by filmu dost prospělo. Emma Thompson byla ještě strašnější než v jiných filmech a ústřední dvojice mi byla silně nesympatická. Ale je to takový průměr, asi to nenadchne ani neurazí. 3* ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Nádherné bytosti nepostrádají žádnou ze zkažených ingrediencí slavné Twilight ságy, de facto se nebojí nám to ještě pořádně okořenit. Sem tam si půjčí styl Temných stínů a mají uvařeno. Puberťačky nechte si chutnat :-). ()

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama