Reklama

Reklama

VOD (1)

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (380)

snob

všechny recenze uživatele

Prý bude další díl. Když na sebe první dost vydělá, ovšem. Tady si nikdo neváží příběhu, ale pouze peněz. Pokud jste si Ethana a Leničku oblíbili, tak naražte pípu, ožerte příbuzenstvo a na trakařích je v počtu větším než malém nakulte do sedaček nejbližšího kina. Třeba Ethan díky tomu v druhém dílu zasune, co my víme. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Preboha, na čo som sa to ja dal? Aj keď som od toho nečakal žiadne zázraky, takže skôr som si pripúšťal milé prekvapenie, ale čo sa z tohto vykľulo, to bola nehorázna blbosť! A pritom prvá polhodina ma úplne zaujala, a potom prišiel "osudový dotyk" alebo ako to nazvať a razom celé nadšenie upadalo, upadalo, až pod úroveň akéhokoľvek záujmu. Mal som chuť to vypnúť, ale stále som veril, že možno sa to ešte nejako vráti do normálu - no nevrátilo sa. Hrôza! Jediné na čo sa tu dalo pozerať bola Alice Englert, ktorá stvárnila Lenu. Fantasy nepatrí medzi moje obľúbené žánre, ale čo je veľa, to je moc... Horrible Creatures ! ()

Reklama

Fevas 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem knihu ještě nedočetla, považuji se za fanouška, tudíž jsem byla zvědavá, jak se s tím filmaři poperou. Jen samotné obsazení mi zavánělo průšvihem, protože herci prostě nevypadají jako jejich postavy. Nebo alespoň většina z nich. Navíc většina z nich neznámých, moc zkušeností taky nemohli mít, když přistoupili k projektu. Další věc, která mě slušně vyděsila, byla reklamní kampaň "Twilight sága skončila, ale přichází nová: Nádherné bytosti". Předpokládám, že fanoušci knihy sdílí nebo sdíleli mé zděšení, ale nakonec není čeho se bát. Je sice spousta věcí, které předělali, ale to se stává - přeci jen, kniha má 500 stran, zatímco scénář jen takových 100. Stejně jako u knihy se o romantiku bát nemusíte, ale podanou vcelku svižně a s humorem. Přiznávám, že začátek byl dosti zkratkovitý, pro naprosté neznalce možná až nepochopitelný, ale jsem si jistá, že se za asistence s někým znalým s tímto problémem hravě poperete. Pak mám ještě výtku na hlavního představitele - sice jsem tu četla, že prý byl vážně dobrý, ale mě tam prostě nesedí. Obsadit ho na středoškoláka byl prostě špatný nápad. Zatímco taková Emmy Rossum se podobně jako Emma Thompson ve své roli vyžívala a Thomas Mann nevypadá jako ztracený případ. Podle mě celkově zpracované podobně jako Hunger Games - někteří fanoušci budou nadšení, jiní budou spokojení, ale jen hrstka bude nadávat. Ale narozdíl od Hunger Games, u Nádherných bytostí se po nějaké době znovushlédnutí nebudu bránit :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nádherná Emmy Rossum, dva charakterní herci a pak dlouho nic.. Jen toporná mladá ucha, zmatený děj, mizerné fantaskní prostředí, docela mdlé triky. Mladé vzdychající slečny se po Twilight nemusejí bát, že nebudou mít co žrát. Vždycky přijde někdo, kdo vytáhne nějakou (na kvalitu se nehledí) knižní sérii a bude doufat, že na to dospívající diváctvo uslyší. Na Richarda LaGravenese, který má za sebou několik ambiciózních projektů, bych všechno neházel, celkově je to ale nic, k čemu bych se chtěl někdy vrátit. A v kinech průšvih. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl do čeho jdu. Začátek vypadal hodně slibně a poté po postupném odkrývání zákoutí příběhu laťka příliš nespadla. Nějak jsem si na tu romantiku začal zvykat (už je to pár filmů dozadu), s ní prostě musíte počítat, protože je téměř v každém filmu. Zde je ale pojata takovou cestou, která mě nedokázala znechutit konečný zážitek z filmu. Společně s fantasy ražením z toho vznikl zajimavý film s neokoukanými, dobřevypadajícími herci v hlavních rolích. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Jde o druhý film, kde spolu hrají Viola Davis (Amma) a Thomas Mann (Link). Předtím to bylo ve filmu Něco jako komedie (2010). (Kritiq)
  • Role Ammy (Viola Davis) je kombinací dvou postav z knižní předlohy, a to hospodyně Ammy a knihovnice Marian, nejlepší přítelkyně Ethanovy zesnulé matky. Scenárista a režisér Richard LaGravenese spojil tyto dvě postavy v naději, že tím přitáhne hvězdnou herečku. Nakonec byla Viola Davis první a jedinou volbou. (Dr Lizal)
  • Básně na stěnách a stropu v Lenině (Alice Englert) pokoji pocházejí básníků Williama Blakea, Alfreda Lorda Tennysona, Edna St Vincenta Millaye a Rumiho. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama