Reklama

Reklama

VOD (1)

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (380)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, ale myslím, že se tenhle film tolik nepovedl. Ne příliš sympatičtí hlavní hrdinové, i když po chvíli jsem si zvykl na ně, dále se ve filmu objevovali občas věci (záběry) které jsem vůbec nechápal co tím režisér chtěl říct. Ale miluju Fantasy filmy takže jsem to dokoukal do konce a dalo se na to koukat, ale je to jeden z těch horších fantasy filmů. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Začátek na mě působil lehce podivně, ale potom se film postupně rozjel. Problém je, že vše vrcholilo tak okolo poloviny stopáže. Potom už bylo všechno takové natažené a mdlé. To co se mi celkem líbilo, byly některé efekty a celkově prostředí. Knihu jsem nečetla a ani nevím, jestli bych si jí chtěla přečíst i když je pravda, že by mě zajímalo jako jsou jednotlivé postavy popsané, protože opravdový prostor ve filmu dostala jen hlavní dvojice. Další obrovské plus je Emma Thompson. Nemám nejmenší tušení jak se mohla dostat ke snímku tohoto typu, ale zahrála to excelentně. Za mě to jsou trochu silnější dvě hvězdy. ----Lena: "Did you ever love me mama?" Sarafine: "Ah, .. You know I don't remember.. Ahmm.. No mother does, really. Its not easy, you know. Pushing another female out of your body, a younger more perfect version of yourself, with every option and no mistakes." ---- ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Chvalabohu tam tých špeciálnych efektov nebolo až tak nehorázne veľa, aby sa mi to muselo hnusiť, práve naopak, bolo to pekne doplnené milým príbehom. Jeden z ďalších dôvodov prečo film pozerať, kto by nechcel stretnúť vysnené dievča zo sna, ktoré je k tomu dobrá čarodejnica / teda zaklínačka / a vyčaruje vám sneh ... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nebýt účasti Jeremyho Ironse a Emmy Thompson, tak mě na tuhle novou Twilight ságu asi jen tak něco do kina nedostalo. A přitom to kupodivu zpočátku nebylo tak strašné. Úvodní odlehčený tón s několika vtipnými narážkami byl fajn a je dle mého škoda, že u něj nezůstalo. Osobně bych totiž radši sledovala dvě hodiny celkem sympaticky napsaného small talku z prvního dějství než onu překombinovanou, nadpřirozenou zápletku plnou dramatického přehrávání a vzrušujícího dobrodružství ve stylu "teď si přečtu tuhle knihu, abych zjistila, jak zvrátit svůj osud", která naplňuje druhou polovinu filmu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé a příliš málo prostoru pro Emmy Rossum, navíc subjektivně - v podstatě celou dobu se mi honilo hlavou, že je to vlastně skoro tentýž příběh, který nám loni vyprávěl Troška ve Strašidlech. Je to zbytečně dlouhé a překombinované, stačilo si trochu pohrát se scénářem, ještě víc nechat vyřádit Jeremyho Ironse a Emmu Thompson a pravděpodobně přeobsadit ústřední duo, jež působilo příliš mdle. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu Finale Destination 6, který je promítán v kině, je samozřejmě chybný. Později je však možné všimnout si plakátu na skutečný snímek Final Destination 5 (2010) na stěně budovy. (Illuminare)
  • Role Ammy (Viola Davis) je kombinací dvou postav z knižní předlohy, a to hospodyně Ammy a knihovnice Marian, nejlepší přítelkyně Ethanovy zesnulé matky. Scenárista a režisér Richard LaGravenese spojil tyto dvě postavy v naději, že tím přitáhne hvězdnou herečku. Nakonec byla Viola Davis první a jedinou volbou. (Dr Lizal)
  • Jde o druhý film, kde spolu hrají Viola Davis (Amma) a Thomas Mann (Link). Předtím to bylo ve filmu Něco jako komedie (2010). (Kritiq)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama