Reklama

Reklama

Budoucnost nejistá

  • Velká Británie How I Live Now
Trailer 1

Patnáctiletá Daisy (Saoirse Ronan) žije celkem běžně komplikovaný život - má deprese, vztek na všechny a trpí sebepoškozováním. Rodiče ji proto pošlou z New Yorku k tetě Penn na anglický venkov. Po prvním odmítání všech a všeho si Daisy uvědomí, že se jí tam vlastně líbí a navíc se jí líbí i bratranec Edmund (George MacKay). K svému překvapení nakonec úplně zapadne do místní mládežnické party a jejich radovánek. Vše zdánlivě směřuje k letní romanci, kdyby se zároveň nad touto venkovskou idylou nevznášela všudypřítomná hrozba Třetí světové války. Ta nečekaně vtrhne do jejich životů a pro Daisy, které se před nepřátelskými vojáky podaří uniknout, začíná boj o přežití. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kurva, do prdele, vždyť jsou příbuzní! Tato věta musí naskočit každému zdravě socializovanému jedinci (podle zdejších komentářů je to tak 1 z 10), ale jinak se v rámci coming of age filmů jedná o kvalitní podívanou. Status hlavního taháku s přehledem splňuje Saoirse Ronan, která je v roli pubescentní rebelky naprosto k sežrání. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se místy až zbytečně snaží tlačit na pilu, jako kdyby si nedokázal vybrat, jestli chce být "Cestou" anebo "Rudým úsvitem". Nakonec stejně budete mít pocit, že sledujete zvláštní verzi "Narnie" bez toho, aby se děti do Narnie skutečně dostaly. Saoirse Ronan ukazuje, že se nebojí výzev, na druhou stranu my některé její postavy připadají jednotvárné a protivné. Tohle je jedna z nich. Předvečer třetí světové války je prostředím zajímavým, na druhou stranu, proč by to nemohl být předvečer té druhé? Vize budoucnosti zde nemá příliš velké opodstatnění. Nebo že by to bylo varování? ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Vnitřním hlasem skrytých komplexů méněcennosti periodicky přerušovaná anabáze mladistvé lásky, jíž jako kulisa posloužila občanská válka. Těžce soupeřící motivy přihlouplé, nedotažené a nadbytečnostmi okrášlované pastorální selanky a slibného dramatického pozadí. Může mi někdo vysvětlit, k čemu slouží hromady brambor smíchaných s rajčaty? Nešlo tu situaci naznačit nějak elegantněji a méně barvotiskově? A co to vlastně mělo být — hrozící fašismus, nebo hrůzy války? Což je ovšem jen jeden z mnoha rušivých detailů. Koukatelné. 2¾. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo, jo budoucnost je nejistá. Hlavně tedy budoucnost filmu budou li se pořád točit takový sračky jako je tahle ta 1* je čistě za ten nápad, ale pokud jde o jeho zpracování a naprosto otřesný přehrávající postavy v něm, tak už takovej optimista nejsem. Radši třetí světovou než znova koukat na tenhle film.10% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Bohužel velký zklamání. Na začátku to vypadalo slibně, holka s hlasama v hlavě přijede na venkov, hrozí válka, dokonce prolítne tlaková vlna po atomovce a ono z toho nakonec vyleze tohle - romantika jedné puberťačky, která se zamiluje do svýho bratrance. No jo.. je to divný, že?! Ale hlavně to bylo fakt nudný. To je ten největší průser. I ve chvíli, kdy to mělo být pravděpodobně dramatický (útěk lesem a další vypjatý situace), to opravdu negraduje. Nedá se nic dělat, toto se úplně nepovedlo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama