Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej tejto romantickej komédie sa sústreďuje na dvoch stredoškolákov. Prvým z nich je Dave, ktorý túži po dievčati, ktoré nemôže mať, a druhým Aubrey, kreatívne dievča, ktoré chodí s chlapcom, ktorý ju nechápe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce odlehčených romanťáren pro teenagery je tohle tah na jistotu. Jistá dávka klišé (i když se mu film snaží místy vyhýbat) je tu kompenzována dobrou filmařinou, příjemným humorem a skvělými a až nezvykle upřímnými hereckými výkony v čele s neskutečně roztomilou Britt Robertson a sympaťákem Dylanem O´Brienem. Druhým tažným koněm podobných filmů je výběr hudby, který mi v tomto případě padl do noty na 100%. Ve výsledku je to možná naivní, ale pořád zatraceně povedená a inteligentní komedie. ()

Puddle 

všechny recenze uživatele

Docela milý víkendový rozhovor mezí ní a ním. Chybičkou je, že se to tváří tisíckrát chytřeji, než by se to tvářit mělo, a ten kluk je prostě až moc hezký, navíc s téměř každým úhlem a nasvícením vypadal totálně stejně jako jeden můj kolega ze střední z tělocviku... Pokud hledáte nějakou variaci, zkuste Cherry. Chytré dialogy jsou zde skutečně chytré, Britt Robertson to tam sluší mnohem víc a na opravdu trhlého podkrovního snílka si jen nehraje, ale skutečně jím je. A ten klučina v hlavní roli vypadá prostě mnohem mnohem více uvěřitelněji. ()

Reklama

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nebojím se říci až netypická teen komedie. Možná by filmu prospělo, kdyby se odehrával v nějakém delším časovém rozmezí, protože díky tomu, že děj filmu zahrnuje události pouhých několika dní, na mě vztah hlavních postav a jeho vývoj působil trošičku neuvěřitelně (respektive velmi urychleně). Ale oceňuji, že se film odlišuje od většiny ostatních teen pohádek, ať už svými dialogy, nebo právě nepohádkově-pohádkovým vztahem hlavních postav. Sladké, ale hezky. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Projížděl jsem si mnou hodnocené filmy podobného ražení a přemýšlel, zda-li jsem vůbec někdy viděl lepší teen romanci. Došel jsem k závěru, že zřejmě ne (leda bych do této kategorie počítal Titanic, což nepočítám). Ano, tohle je pravděpodobně nejlepší středoškolská romantika, kterou jsem kdy viděl. Paradoxně se to stalo v době, kdy už je to nějaký ten pátek, co do téhle věkové skupiny nepatřím. Řekl bych, že výjimečnost tohoto filmu spočívá především v tom, jak se mu povedlo skloubit realitu a romantiku. The First Time je totiž v mnoha ohledech ohromně pravdivý a cynicky trefný, i přesto si však dokáže zachovat jistou žánrovou naivitu, která zde funguje jako málokde, protože chemie mezi ústřední dvojicí je mimořádná. Když jsem se po shlédnutí filmu dočetl, že Britt Robertson a Dylan O'Brien se během natáčení filmu dali skutečně dohromady, tak mě to vůbec nepřekvapilo, protože ta tenze mezi nimi byla z filmu cítit už od první scény v uličce. Když ke všem ostatním superlativům připočtu nevtíravý humor a dobře zvolenou hudbu, vychází mi z toho velmi inteligentní a precizně natočená romantická komedie. A takových moc není ani s dospělými postavami. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Někde na jiné planetě a v jiné době se setkají Dave s Audrey a přeskočí mezi nimi jiskra a tak dále a tak dále. Opravdu na dnešní dobu to bylo až příliš neskutečné, nedovedu si představit, že to takhle dnes funguje, ale jestli ano, tak je to přece strašně krásný a o tom to celé je. Nádherně čistá romantika, taková jemná, citlivá, uvěřitelně neuvěřitelná náctiletá pohádka, která se točí úsměvným způsobem i kolem první sexuální zkušenosti a celé je to podbarvené spoustou bezvadné muziky. A já takovým pohádkám fandím, snad právě proto, že jich je dnes už strašně málo:-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Během filmové noci, když Aubrey (Britt Robertson) mluví s Davem (Dylan O'Brien) tak mu vypráví, že jejím snem je cestovat. Ale ve skutečnosti v rozhovoru přiznala, že nenávidí cestování a raději je doma. (ARI50)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornských mestách Los Angeles a Northridge. (MikaelSVK)
  • Aubrey (Britt Robertson) ve filmu je nadaná talentovaná umělkyně při tvorbě koláže a kreslení, ale ve skutečnosti kreslit vůbec neumí. Přiznala, že je v tom hrozná a nemá žádný talent. (ARI50)

Reklama

Reklama