Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka cestovateľov uviazla v Chile po veľkom zemetrasení v podzemnom nočnom klube. Cestovatelia si postupne uvedomujú, že ak sa im podarí dostať sa von, bude to iba začiatok hrôzy, ktorú nemusia prežiť. (Tony DiNozzo)

Recenze (92)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dva žánry za cenu jedného ! Áahhh Chille!! Noční život,sexy ženské,krásná zeleň v terénu. Chille je krásná země, ale zpět k filmu takřka od 30 minuty nabírá film neskutečné TEMPO! Pohroma, Chaos, Panika... Just Fucking Madness! Začíná pořádný Survival bezmocné skupiny lidí, kteří se snaží přežít zuby nechty! Gore je SUPER.. Lidé jdou upáleni za živa,nabodáni,zastřeleni, zabití sekerami dokonce, některé vraždy mi připomněly i Nezvratný Osud.. Kvalitní Novinka! 75% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Homo homini lupus. Eli Roth stále čeká na nějakou ultimátní pecku, která by mu zajistila všeobecnější uznání (v československém prostředí je jím kvůli Hostelům vyloženě nespravedlivě opovrhováno). Aftershock jí nebude, ale přesto se jedná o příjemnou žánrovou jednohubku, která je mi sympatická podobně jako celé Rothovo hororové snažení. Aftershock má sympatické a zábavné postavy, díky čemuž je velmi snesitelná i úvodní seznamovací třetina. Filmem vůbec prostupuje koňská dávka nadhledu, takže v jednu chvíli umí být napínavý, brutální a vtipný současně (ruka, uklízečka v klubu). Jako třetí věc, která mě potěšila, bych uvedl skutečnost, že jednotlivé postavy kolikrát umírají vcelku nečekaně - a dokonce i v jiném pořadí, než bych na začátku tipoval. Chvíli jsem uvažoval i o čtvrté hvězdě - od ní mě nakonec odradilo nenápadité finále v katakombách a především vyloženě divně působící final fight. Za poslední záběr si pak film ale zase naopak připočítává malé, bezvýznamné plus. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $58,510Tržby Celosvetovo $292,000▐ strašná povrchná bykovina ktorá nemá hlavu ani pätu a topí sa v zbytočne trápnych situáciach, Eli Roth len potvrdzuje že je otrasný herec, scenárista aj režisér aj keď tento krát réžiu nechal na inom individue /15%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UŽ MÁM TĚCH SRAČEK DOST!“.... /// Tři gringos v Chile, obklopeni roštěnkama (jeden je totiž kurevsky za vodou…) a (konečně!) po půl hodince začíná katastrofa. (ve filmu pičo!) Plno osobní statečnosti, řešení krizovejch situací a skupinka se nám zmenšuje a zmenšuje, až … Když přejdu ten delší úvod, tak uznávám, že to dlouho šlapalo. Sice je to hodně postavený na předpokladu, že když se něco může posrat, tak se to (…přesně tak!), ale nechybí nadhled, má to zajímavou kulisu a nevadí, že to zase takovej horor není. Škoda, že nám to ke konci začíná drhnout a skřípat, takže vo hvězdu vejš už to nemá šanci vytáhnout ani závěrečnej vobraz. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád, když má film ,,pointu“. 2.) Film, ve kterým se speciálně děkuje ,,RZA“ je povinnost! (né, není to terorista! Tam řádilo zemětřesení a …) 3.) Thx za titule ,,marosh1“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to horor. Myslel som si, že to bude o skupinke Američanov, ktorá v Chile bojuje o holý život. A aj to o tom naozaj bolo. Nešlo však o zombie epidémiu, ani nič podobné, ale o prírodnú katastrofu. Zo stropov padajú veci, ktoré postavám amputujú rôzne časti rôznych končatín, sem-tam niekomu hlavu na kašu rozmašíruje auto, prípadne ho znásilnia väzni. Ale nejde o horor. Nejde však ani o „klasický“ katastrofický film, nakoľko vidíme „len“ dôsledky katastrofy a nie samotného pôvodcu (raz za čas v diaľke padne budova, ale to je asi tak všetko). Okrem hrajúceho Eliho Rotha snímka ponúka nechutné gore brutality v čele s upálením zaživa, pekný twist ohľadom postavy hrdinského požiarnika, šialený posledný záber a nekompromisnosť ohľadom (ne)prežitia istých postáv. Logiku neponúka, sympatické postavy tiež nie. Film vnímam ako Eliho prípravu na projekty The Green Inferno a Knock Knock. Pritiahol do nich polovicu kastingu Afterhocku (Lorenza Izzo, Nicolás Martínez, Ariel Levy), Nicolás López napísal scenár ku Knock Knock a Guillermo Amoedo (spolu-scenárista Aftershocku) k The Green Inferno. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ta první třetina hororu/thrilleru vůbec nenasvědčuje. Roth tu s dvěma parťáky cestuje, dost nasává a snaží se sbalit nějaký bábovky. Naštěstí je to místy docela prdel. S prvním záchvějem Země jde však veškerá sranda pryč. Všude obrovská panika, v ulicích během chvilky zavládne anarchie a zemětřesení neustává. Když hrdinové začnou padat jako švestky (navíc v dost nečekaném pořadí), musí být divákům jasno: tady není místo pro romantiku nebo happy end. Aftershock neměl vysokej rozpočet (deset míčů), takže působí občas až televizním dojmem, ale tvůrci to vynahrazují jinde. V jeho druhé půlce rychlým spádem, spoustou mrtvých a v závěru malým twistem. Takže jo, příjemná jednohubka. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

30 minútová žúrka a potom mínusový prínos do žánru. Eli je Mi uvoľnený, kým nespácha svojprávny režijn film , ktorý smelo nazvem jeho debutom, lebo len vyskakuje a výsledok je doteraz menej, ako minusový. Zatiaľ jeden z najpreceňovajších režiserov ( a herectvo nespomeniem ) a aj to vďaka netovým stránkam. Stoja zaním ním vplyvní ľudia ohľadne brandže, ale neverím, že sú s takýmito šklebmy spokojní.Ukážkový podpremer. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bol taký ekvivalent k minuloročnému "The Divide", ktorý mi to vo viacerých chvíľach pripomínalo, ale "Aftershock" sa mi páčil o malý kúsok viac, keďže mi prišiel o niečo živší, rôznorodejší a hlavne sa nebral tak smrteľne vážne. A práve tá odľahčenosť, ktorá celým filmom prestupuje, napriek tomu že sa v ňom dejú vážne / brutálne veci, mi bola sympatická. Ináč to pokladám za taký solídny 3-žáner; prvá tretina je príjemná oddychovka, ktorá hlavne zoznámi s postavami, nasleduje pôsobivá katastrofická časť a tá sa nakoniec preklopí do napínavého záveru, ktorý síce poteší niekoľkými hororovými momentmi, no už to v ňom akosi škrípe čoraz viac. Všetko ale našťastie uzavrie parádny oku lahodiaci záber, ktorý to na úrovni zaklincuje a rozhodne poteší. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Účastníci zájezdu zažijí vzrušující Pařbu v Chile a poté je čeká Nezvratný osud. Aftershock je drsný, krutý a značně gore. A nelíbil se mi. Nevím, v čem přesně, ale zkrátka se mi nelíbil. Nejspíš je to celkovým zpracováním a samotnými charaktery postav, které jsou tak tuctové, nelíbivé a nezajímavé, jak jen v tomto žánru můžou být. Snad jen postava, jíž ztvárnila Andrea Osvárt si získala nějaké mé sympatie. Připadala mi nejvíc zajímavá, chytrá a celkově prostě žádná prsatá, uřvaná pinda:) Možná i proto ji tvůrci filmu nechali dojít tak daleko. I když ani ona nemá zdaleka vyhráno. Závěr filmu, kdy kráčí po pláži, dává tušit, co asi bude následovat. Během sledování jsem si říkala, že to stejně musí přijít. Aftershock má dobrý nápad, i herecké výkony jsou slušné, ale celkově se mi to jaksi nedokázalo trefit do filmového vkusu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Eli Roth si oblíbil Lorenzu Izzo. Tarantinův chráněnec pokračuje v prodírání se podřadnými žánry. Milovaný i nenáviděný úchyl znovu tlačí, co to dá, znovu gore snoubí s humorem. Nejprve se dlouze seznamujeme s ne úplně zajímavými postavami, posloucháme vyprázdněné dialogy, koukáme na vrtící se polonahé slečny. Noční Chile nezklame, ale ani nenadchne. Skupinka turistů si užívá hutnou party až do té doby, než ucítí první otřesy půdy. Béčkový Nezvratný osud v jihoamerickém balení nastupuje, můžeme začít tipovat, kdo skončí se zpřelámanými kostmi a vytékajícími vnitřnostmi. Nikde kolem žádní odvážní záchranáři ani hrdinové z lidu, jen jeden pochybný hasič a banda kriminálníků, jejichž věznice nápor otřesů rovněž nevydržela. A kluci holt dlouho nesouložili a dlouho si nehráli s ohněm. Pokud tu chtěl někdo proklepnout temné stránky lidské povahy (aneb v nouzi poznáš (ne)přítele), nadsázka ho vyvede z omylu. Aftershock do katastrofického žánru samozřejmě nepatří, uvidíme jen třesoucí se kameru a několik padajících rekvizit, spíš sledujeme uhozený survival. Jenže ten není ani vtipný ani zapamatovatelně a pořádně ujetý. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia troch kamarátov prichádza do Čile na výlet. História, pamiatky, návštevy v rôznych nočných podnikoch. Jedného večera spoznajú trojicu dievčat, ktoré rovnako ako oni hľadajú najlepší spôsob ako sa odreagovať. Keď už sa zdá, že zábava nemôže byť lepšia, všetkých prekvapí zemetrasenie. Padá jedna zo stien väzenia. Na slobodu sa dostáva niekoľko brutálnych vrahov, ktorí nepoznajú zľutovanie. Aby toho nebolo málo. Varovný zvukový signál informuje ľudí o príchode vlny Tsunami. Dostane sa partia mladých ľudí do bezpečia? Príbeh prostý a jednoduchý. Prvá polhodinka žiadna sláva. Postupne však film začne vďaka slušnému gore či napätiu gradovať. Potláčanie veškerých pudov sebazáchovy je miestami vyobrazené brilantne. Záver ma nesmierne potešil - 75%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horor rozhodně ne. První polovina snímku je nudnou jízdou po tanečních klubech, kdy se tlachá, nasává a diváka ubíjejí stroboskopy. Pak se země zatřese a film se přehoupne do katastrofického žánru. O mrtvoly není nouze, padající stropy a bortící se stěny rozmačkávají a přibíjejí k zemi nebohé oběti. Krev stříká, řev a vtipná scénka s utrženou rukou. Země se pak zatřese ještě několikrát, pravidelně se ozývá siréna ohlašující tsunami a do toho se rozvalí místní věznice. Hlavní postavy opouštějí postupně filmové plátno jedna za druhou skoleny nehezkou smrtí. Čtvrtou hvězdičku dávám za poslední záběr - potěšil. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadá jako další pokračování Hangover. Párty, chlast, holky... I ta ústřední trojice je hodně podobná té z trilogie. Všechno se ale záhy zvrtne a to pořádně! Zemětřesení, panika, chaos, nepokoje, násilí a tak podobně. Sice je to docela zajímavý pokoukání z netradičního prostředí a celkem zdařilý mix katastrofického filmu, thrilleru, hororu, survivalu a dalších subžánrů, nicméně postupně to nějak začne ztrácet, ačkoli atmosféra naopak houstne. Závěr v podzemí už byla poslední kapka, která to v mých očích definitivně srazila na průměrně tři hvězdy. 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem několik měsíců Aftershock přehlížel, ale to vlastně proč? Nevěděl jsem co očekávat, oč vlastně půjde a co je to vůbec za žánr. Po půl hodině jsem měl za to, že se dívám na komediální thriller, ale po té půl hodině vše začne. Přijde zemětřesení, pár slušných ač béčkových hororových scén a Aftershock chytne náboj. Potom se až do samého závěru nezastaví a diváka jen a jen překvapuje. Dokonce i nějaké ty zvraty najdeme, hlavní postavy postupně začnou umírat a i když se závěr dal očekávat, tak stejně překvapil a byl takové příjemné završení. Možná nikdy nepochopím proč hodnocení je tak nízké, ale já se od začátku bavil .. 7/10 = 76% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pařební třicetiminutovka a katastrofická hodinka k temu. No výsledek není vůbec špatný, ale teda za deset mega doláčů to mohlo být o dost lepší. Trojka borců si jede do Chile zapařit a polítat nějaký ty kočičky, což se jim ze začátku daří i díky bonvivánství jednoho z nich, načež se vše grandiózně posere opakovaným zemětřesením. Ruky nohy lítají luftem, spořádaní Chilané rabují a znásilňují, takže nezbývá než začít zdrhat o život. Postavy se chovají průměrně inteligentně, efekty jsou průměrně zdařilé (i když jsem i párkrát zasmál), příběh je spíš jednodušší než promyšlený, takže celkově průměr se značkou dívatelné. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod nestál za veľa. Je iba o výletoch (aj keď niektoré zábery boli pekné) a žúrovaní. Potom prišla katastrofa a konečne sa to rozbehlo. Sledujeme zbesilú jazdu za prežitím bez pravidiel, ktorá nedá priestor ani na minútovú prestávku. Vo filme odznelo, že náhody neexistujú. Ja mám však pocit, že ich vo filme bolo viac než dosť :). Od momentu, čo sa do príbehu zamontujú väzni, vo filme výrazne stúpne napätie, ktoré graduje až do samotného konca, ale nehovoril by som ani o horore, skôr ide o slušný thriller. Celkový dojem nie je vôbec zlý. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film z dílny E. Rotha. Katastrofická/hororová návštěva Chile kde parta přátel bojuje nejen proti přírodě, ale i lidskýmu hyenismu. Chválím kameru, která byla místy fakt vymazlená a ještě víc chválím nepředvídatelnost děje. Určitě jsem se u filmu nenudil. Mám to tak na rozhraní 3 - 4 hvězd. Nakonec se přikláním k vyšší variantě, protože přesně takový konce mám rád. Co nestihne lidskej faktor to dorazí matka příroda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Napínavý katastrofický film v hororovém survival stylu Eliho Rotha. Je-li vám život milý, nejezděte do Chile. Když si totiž v Santiagu vyrazíte do města za večerní zábavou, mohli byste utrpět nemalý šok, tak jak se to stalo skupince turistů, která před "party time" dala nedobrovolně přednost "deadly time". Přírodní živly vzaly klub, ve kterém se právě nacházeli, nemilosrdně útokem a přílivová vlna se zemětřesením otevřela bránu sadistickým věznům a jejich zvráceným choutkám. A pak to šlo ráz naráz. Klub lehl popelem a v jeho útrobách zůstala jen rozdrcená těla. Jenže to byl teprve začátek noční hrůzy. Když se v titulcích objeví jméno Eli Roth, každý hororový fanoušek hned zbystří a ví, že je třeba počítat s hustým nářezem gore, které je tentokrát mimořádně kvalitní ve svém nepřehnaně realistickém vyobrazení. Eli tentokrát obstaral produkci, námět, podílel se také na scénáři a zahrál si hlavní roli. Ohrožení turisté na životech v cizí zemi, to není zrovna nic nového pod hororovým sluncem, ale hororový harcovník Roth to pojal novátorsky neotřelým spojením dvou zdánlivě neslučitelných žánrů do jednoho filmu. Půlhodinový rozjezd ve veselejším duchu nenaznačuje nic z hororového ani katastrofického ranku a přesunujeme se v něm od jedné párty na druhou, na nichž se trojice kamarádů seznamuje se sympatickými dívkami z různých koutů světa. Sice fajn, ale přesto se to nějak vleklo, ale byla to poměrně nevinná příprava na krutou druhou polovinu, ve které budou postavy umírat v neodhadnutelném pořadí, a to poměrně krutou smrtí a o vypjaté a drsné situace, jako třeba znásilnění, nebude nouze. Film nabere velký spád a tempo, a to až do závěrečných titulek. Roth je opravdový hororový mistr, kterého jedni mají rádi a druzí mu vyčítají jen jeho protekční protlačení na vrchol. Nebudu zkoumat, jestli je to opravdu tak, ale mě utvrdil, že se v žánru umí skvěle pohybovat a dovolí si ho odvážně křížit. Výsledkem je jízda, která se místy bere s nadhledem, občas nechybí komická scéna a hned na to brutál scéna a navrch Selena Gomez jako V.I.P.girl. Mé hodnocení: 100% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nejakým nedopatrením som čakal zombie horor a namiesto toho dostal zábavný survival, na horor sa meniaci až v poslednej tretine. Celý film som tomu chcel dať štyri hviezdy. Aj hangover prvej pol hoďke, aj tomu chaosu čo jej nasledoval, super scéne s lanovkou, mŕtvym deťom a nečakaným úmrtiam hlavných postáv... všetko to bolo super. A záver to pokazil. Načo bola dobrá tá pointa? Aký mala zmysel, či logiku? Neviem. A Eli asi tiež nie. On všeobecne má s tými scenármi trochu problém. Hostel bol tak blbý až bol dobrý, Cabin Fever bol iba blbý. Aftershock je teda logicky jeho najlepší film, ale myslím, že by potreboval niekoho kto by ho usmerňoval, niekoho skúseného. Načo je v horore, ktorý sa to snaží uhrať na realistickosť, napríklad úsmevná scéna "babka v kanáli"? Ale tak uznávam, že ide o posun k lepšiemu. Koniec koncov, film začínajúci záberom na trsajúceho Eliho Rotha, mohol dopadnúť oveľa horšie. 70% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatné. I při těch úvodních 30 minutách, jsem se bavil a to dost dobře. Pak začala šílená, krutá jízda, kde to odpadávalo, jak hrušky u silnice. Zajímavý mix dvou žánru. Krve tu je celkem dost a smrti některé opravdu au au (Eliho). Hudba a výběr hlavně hereček se také povedl, doporučuji. ()

Reklama

Reklama