Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (246)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Učiteľovi stvárnenému hercom, ktorý vyhral casting na mladého dilina s dobrosrdečným výrazom v tvári, nedochádza, že sa niečo deje, keď vidí modriny. Netvári sa ani len prekvapene, keď jeho kolega v zborovni facká žiaka tak, že by z toho mal otras mozgu aj trojhlavý drak. Jemu to dojde, až keď pracovníčka školy strká dievčatku hlavu do pustenej práčky. Po takom úvode sa už film dal ťažko brať vážne, aj keď na určitý priemer by to v porovnaní s prvou tretinou vytiahol. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hodně drsné. A spíš než samotný film, je drsná realita. Opět další jihokorejský film, který mě utvrzuje v tom, že to, že Korea (potažmo i další asijské státy) chápe emoce na úplně jiné rovině než my, přináší spousty pozitivních ale i negativních činů. 7/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Do prdele já tak nemám rád, když půlku filmu probrečím. A u tohohle jsem řval jak želva. Oni ti Korejci prostě vydolují nějakou emoci a slzu i z deset let staré vysušené mrtvoly. Dogani je tak hnusný a ve své hnusotě tak skvěle natočený a vystižený film, že prostě nemohu hodnotit jinak. Herecky naprosto famózní, od dětí, přes zrůdy až po hlavního hrdinu, který byl podán neskutečným způsobem. Kdybych měl jedním slovem definovat a popsat zlo, bez mrknutí okem byl řekl slovo Člověk. A nejhorší je, když je to člověk, zaštiťující a ohánějící se dobrem, který tohoto slova má plnou hubu, když se mu to hodí. Že to je křesťan už pak ani moc nepřekvapí. Brrrr, tohle byl fakt hnus. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

V některých momentech by jsem toho učitele zmlátil na místě. Smutný film, děje se toho strašně moc, zlo je všude ale ne každý si zaslouží tohle prožít. Nespravedlnost, vzít do svých rukou, oko za oko. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Fuj, to byl ale nepříjemný film. Já si tedy o tom, jak funguje civilizovaná společnost nedělám žádné iluze, ale když je mi to takto bez obalu předhozeno, přece jen mě to pořád dokáže vykolejit. No, vzhledem k viděnému by asi bylo slovo rozhodit vhodnějším termínem. No jo, je vidět, že se ta cynická svině ve mně už zase dere na povrch, ale ještě před malou chvílí byla zalezlá někde v koutku. A ani nedutala. Tvůrci tady zpracovali téma, které je a obávám se, že i bude, stále aktuální. Náš dokument "V síti" se zaměřil na jednotlivce, ale tahle forma prováděna z pozice nezpochybnitelné autority mi přijde ještě mnohem horší a nebezpečnější. Korejci si u mě tímto zpracováním docela šplhli, protože ve mně svým snímkem vyvolali spoustu nepříjemných pocitů, a z toho je jasné, že na to šli správně. / Poučení: Dostaneš-li chuť na opravdu mladé masíčko, zařiď si ústavní péči, nebo se nech kastrovat. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

O syrovosti filmu, která zobrazuje bezútěšnou krutost reality, v níž lidé myslí na spravedlnost až na posledním místě, tu už bylo psáno mnohé, takže tato slova mohu jen potvrdit. Film lze brát jako palici, která útočí na naivy, jež věří v to, že lidé se postarají o potrestání zla a naopak ti ctnostní dosáhnou svých cílů. Dogani na to jde dobrou cestou a věřím v to, že všichni diváci po zhlédnutí vyjdou otřeseni tím, co se může dít a přitom stát nechá viníky odejít bez úhony. Na některé scény nebyl hezký pohled a podle mě by neuškodilo, kdyby tvůrci nemuseli zobrazovat vše a něco nechali jen na slovech, ale někdo asi potřebuje explicitně ukázat, o co film usiluje, aby se do něj dokázal vžít. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to, že čím viac sledujem kórejské filmy, tým viac zisťujem, že sú to extrémisti. Nič to však nemení na veci, že sa zneužívanie detí deje a nemyslím, že nebolo vykreslené pravdivo. Taktiež mi je v mojom veku jasné, že svetom hýbu prachy a všetko sa skryje za ľudskú ľahostajnosť, mne v mojom veku, ale skúste to vysvetliť dieťaťu, ktorému práve zabili súrodenca a mlátili a znásilňovali ho do bezvedomia. Jeden z najbrutálnejších filmov, ktoré som v živote videla a to nemám na mysli filmárske umenie, ale istotu, že nejde len o fikciu a k týmto zverstvám, niekde za zavretými dvermi, dochádza každý deň. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dost tazko sa tento film hodnoti z filmarskeho hladiska, kedze vacsinu ludi odrovna uz samotna tema. Prva polovica filmu v ktorej sledujeme vsetky tie svinstva, ktore pachali na detoch ani mna nenechala chladnym a bol som z nej riadne zhnuseny. Druha polovica v ktorej sa odkryje hlavna myslienka tohoto filmu, behom ktorej sledujeme ako velmi je Korejska spolocnost skorumpovana, zalozena na znamostiach a zakony absurdne ma bavila ovela viac a to napriek tomu, ze svojim sposobom sa v nej deju este väcsie svinstva ako v prvej polovici. Vysledkom je kvalitny film na ktory sa musite dopredu pripravit, pretoze len tak lahko ho nestravite a ja dufam, ze pomoze aspon trochu zmenit system, ktory panuje v Korei. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Co dělat jako novopečený učitel na škole pro sluchově postižené, když zjistíte, že není vše tak jak má být. Děti jsou zneužívány, dá se s tím něco dělat? Yu (Yoo) Gong ve velmi smutném příběhu, který snad má o několik let později dobrý konec. Silně emotivní snímek. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Neviem, či niečo dokáže v ľuďoch vyvolať silnejšie emócie a väčšie zhnusenie, než sexuálne zneužívanie detí, zvlášť keď sú navyše postihnuté. Pri sledovaní filmu na mňa ale táto téma až tak nezaberala a nemyslím, že je to tým, že v správach sú prípady zneužívania detí tak časté, že by som sa voči tomu nejako emocionálne obrnil. Nie až tak dávno pri sledovaní podobnej témy v ďalšom kórejskom skvoste Sowon, ma to chytilo podstatne viac. Tým nechcem povedať, že by tento film bol zle natočený, samotné scény zneužívania sú dosť drsné a zhnusenie pri nich pocíti každý, kto nie je pedofil, no viac ma tu chytila za srdce téma márneho boja za spravodlivosť proti mašinérii ľudí, ktorí majú v hodnotovom rebríčku vyššie peniaze a kariéru než nejakú pravdu a spravodlivosť. Proste korupcia a styky na vyšších miestach dokážu zvíťaziť nad všetkým a zdá sa, že to takto funguje úplne všade. Čo je to najsmutnejšie posolstvo celého filmu. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tady není co dodávat. Silenced je rozhodně nevšední, filmový zážitek. Tak filmový zážitek, který se bude opakovat jenom párkrát v životě. Nejenže tenhle film rámuje emocionální nadstavba, ale hlavně skutečnost, že se to fakt odehrálo a že to dokázalo změnit soudní systém v té zemi. Musím poděkovat všem zůčastněným a každému, jednotlivému človíčku, který se podílel, nejen na tomhle špičkovém drama, ale i těm lidem, díky kterým se to celé otřáslo v základech. Yoo Gong a jeho společnice hrají výborně, totéž záporná strana, ale všechny jsou absolutně podřízený hereckým výkonům, mladší kategorie, která tedy válí. A jelikož je film protkaný, typickým, Korejským, syrovým podáním, tak se dočkáme několika....těch scén. Plakal jsem, hrozně moc a měl chuť prorvat pěst skrz monitor. Režie fantastická, prvotřídní soundtrack a je to i říznuté soudním líčením, čehož jsem i já velkej fanoušek. Všechny horory, které jsem viděl, jsou naprosté pohádky o proti filmu takového kalibru. Jediné, co bych vytkl, je SPOILER; kdy se jedno z těch dětí jde pomstít. Přišlo mi to už moc "filmové" a účelové, ale netuším, jak moc je tohle fikcí. Na tenhle film určitě jen tak nezapomenu. Netuším, komu to vůbec doporučit, maximálně tomu, kdo se chce psychicky rozervat u filmu ;-) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto je juhokórejská kapitalistická demokracia, pardón diktatúra, kde sa len tak nedomôžete spravodlivosti oficiálnou cestou a kde s tým, aby sa ubližovalo nevinným ťažko niečo zmôžete. Chladné a smutné, no takýto je život, drsný, žiaden pátos, veľmi realisticky natočené. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Asi je to osud, ale v poslednom čase sa predo mňa dostáva veľa filmov, ktoré majú vo svojom kontexte rovnakú vec. Boj proti nespravodlivosti. Už neraz som písal, že je to kreténstvo ( v tom čo najslušnejšom výraze slova ), ktoré je dnes v móde, masy proti tomu nemajú šancu a rôzne štátne príslušenstvá a inštitúcie, legálne a v rámci zákona porušujú všetko, čím je svet svetom. A čo je najhoršie, nedá sa proti tomu urobiť nič, čo by ublížením pomohlo utíšiť ich bolesť. A podobne je to aj v tomto strhujúcom snímku, ktorý vás prinúti minimálne porozmýšľať nad tým, ako zmeniť tento nezmyselný a ľudsky zdegradovaný svet. Raz sa to podariť musí! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně frustrující a úderná tečka mezi oči. Pár věcných drobností mi nesedělo a častý neduh korejských(melo)dramat Zdlouhavý Konec i zde zlehka rozmělní ten jinak nervydrásající příběh, ale jinak je to silný příběh o důležitosti nesnadných ale správných činů. Filmařsky za 3, Obsahově za 5 ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Podepisuji se pod komentář Flippera, ten dle mého vystihl implicitní poselství tohoto příšerného filmu (to co se na obrazovce děje, nemohu nazvat ničím jiným než svinstvem první ligy - proto, zvolené adjektivum) naprosto přesně. Ještě se hodí jedna otázka, vzhledem k tomu, že je film natočen dle skutečné události - Co jsme to za lidi, když TOHLE dovolíme? 90% ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Typicky korejsko-japonská mentalita. V rámci této skutečnosti film ničím až ke konci překvapit nedokáže, ale finální se vzepření kruté realitě je velmi dojemné. Místy poněkud teatrální snímek (soudní proces nebo závěrečná řeč In-hoa), ale díky charismatickým hercům se dá i toto odpustit. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Pán riaditeľ nemôže zneužívať deti, veď je to dobý kresťan! Hrozne ťažko sa mi hľadajú slová, ktoré by vyjadrili silné pocity, ktoré vo mne film vyvolal. Všeobecne sú snímky zaoberajúce sa súdnym sporom veľmi silné a emotívne vypäté. Kde sa však divákove emócie dostanú pri sledovaní procesu ohľadne sexuálneho zneužívania a týrania detí? A kde sa dostanú ak sa jedná o postihnuté, a už tak osudom ťažko skúšané deti? Juhokórejci si vzali na svoje plecia obrovské bremeno. Až odporne skutočný príbeh, ktorý pohne hádam každým. Bravúrne herecké výkony, chladná atmosféra a výborná hudba dokresľujú príbeh plný krutosti a neprávosti. Samotné scény týrania či zneužívania vo mne doznievali ešte dlho po projekcii. Zvrátene nádherný klenot. Moja "hviezda navyše" za skutočný príbeh sa nedostala ani k slovu. ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Téma filmu je výjimečně silné a společensky naléhavé. Jakožto západního diváka mě ale ubíjela korejská dramaturgická estetika a pekelné přehrávání, které je zde i na korejské poměry extrémní. Tolik důležitá autenticita pro filmy založené na skutečných událostech je tedy ihned tatam. Na druhou stranu jsou zásadní momenty násilí natočeny naprosto bez skrupulí a západní tvůrci by si podobné scény do mainstreamové tvorby dovolit rozhodně nemohli.. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Spoilery... Po skončení tohto snímku sa ma zmocnili všelijaké myšlienky a nie som schopný správne vykresliť svoj názor. Po konečnom rozsudku som dúfal, že správni ľudia zoberú moc do svojich rúk a rozhodnú sa niečo spraviť, no napokon to skončilo tak ako skončilo. Som maximálne dožratý a titulky s textom "V súčasnej dobe pracujú niektorí z útočníkov stále v školstve a rozsudky prípadu sú konečné" ma úplne otrávili. Momentálne naozaj nie som schopný tento film detailne opísať a zhodnotiť, zmôžem sa už len na toto: DO RITI S TÝMI SKURVENÝMI KOKOTMI (mäkší výraz som nenašiel). ()

Reklama

Reklama