Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (246)

artemis2 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Dokonale zobrazená "demokracia" (nielen) na kórejský spôsob - keď máš prachy, môžeš si robiť čo len chceš a Tvoje kontakty Ti zariadia, aby Ti to prešlo...a vôbec ich pri tom netrápi svedomie. Naozaj veľmi silný príbeh o zneužívaní tích najnevinnejších, detí a odporne skorumpovanom systéme, ktorí chráni vinníkov. Pri scénach, kde za vinníkov lobovovali ich cirkevní súputníci a padali hlášky ako pomáhali kostolu a že sú to Boží služobníci a pod. som už mala žalúdok niekde v susednom byte. Fakt hnus. (cirkev má obzvlášť v Južnej Kórei veľkú silu v ovplyňovaní ľudí a udržiavaní a budovaní nových kontaktov cez rôzne cirkevné aktivity). Klobúk dole pred režisérom, že sa odvážil túto otvorenú kritiku kórejskej spoločnosti zobraziť na filmovom plátne vo svojej "plnej kráse", pričom film vyvolal masívny hnev kórejskej verejnosti voči neprávosti ich právneho systému, ktorý viedol k zahájeniu opätovného prešetrovania celého prípadu. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Film tématicky triafa do čierneho. Obsadenie (mi veľmi sedelo), kamera (vedela zabrať, čo bolo v danú chvíľu potrebné), spracovanie. Nedá sa nič vytknúť. . Hudba neruší. Rozhodne sa mi zdajú uveriteľné reakcie z oboch táborov súdneho procesu. A dve pekné myšlienky z filmu na záver: "Ty nejkrasnejší a nejvzacnejší veci na svete se nedaji slyšet ani videt, ale pouze cítiť srdcem." "Nemneli bychom bojovat za to, abychom zmenili samotny svet, ale abychom nenechali zmenit to, čím skutečne jsme." ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Další dlouho přehlížený film. Asi i z mé menší skepse vůči asijským filmům. Nicméně zde platí už skoro osvědčené pravidlo, že Jižní Korea je v tomto oberu přeborník a začíná dělat jedny z nejlepších filmů vůbec. To vše se nějak skloubilo ještě nyní do skutečného příběhu, který je zpracován na jedničku. Jde o surový a tvrdý film, který si stále dokáže udržet svou lehkost. Události kolem něj i v rámci rozsudkům jsou příšerné. To vše se točí okolo hrůzného zjištění a nakonec i soudní síně. Film je v tomto ohledu silným dramatem, které stejně jako život nekončí nejlépe. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Obsahově naprosto odporné a mrazivé, ale po filmařské a scénáristické stránce téměř dokonalé. Tak dobře zvládnuté, dětské herecké výkony jsem možná ještě nikdy neviděl a vše podkreslené opravdu povedenou hudbou. Jako celek působí velmi autenticky a vědomí, že jde o skutečnou událost mi nahání husí kůži. Některé záběry z internátu působí až hororovým dojmem, na druhou stranu je příběh neuvěřitelně dojemný a člověk má po shlédnutí pocit, že musí zachránit celý svět. Jo, Jihokorejci to prostě umí a dokazují to čím dál častěji v nejrůznějších filmových žánrech a provedeních. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Jsem známý jako asiciální psychopat, jelikož si dělám legraci i z takovýchto témat (protože, to z čeho si legraci dělat nelze, nelze brát ani vážně). A tohle téma beru opravdu vážně a přiznávám, že hodnotím hlavně obsah filmu než jeho zpracování a herecké výkony (které jsou ale jako vždy na vysoké úrovni). Ta bezmoc člověka proti neproniknutelnému klientelistickému státnímu aparátu a bezpráví, které působí, na člověka dýchají téměř z každého (opravdu sugestivního) záběru, čemuž na intenzitě přidává to, že od začátku víme, že jde o skutečnou událost.... ()

gutshoter 

všechny recenze uživatele

Absolutně k blití, nýbrž alespoň jedna pasáž, a to na pláži při západu slunce, dokázala pohladit. "Ty nekrásnější a nejvzácnější věci na světě se nedají slyšet ani vidět, ale pouze cítit srdcem." ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Dlho som bádal ,ktoré končiny musím navštíviť, aby ma ich počin zanechal chladným s patričným WTF?? Napokon som zapadol nižšie od S. Kórei, ktorú konzumujem tak raz za rok. A Bác!!! Drsná nakládačka , rana priamo medzi oči a emoce cez sito. Keď, tak už poriadne, šikmé oči neprivreté, a Neuhýba! Není to prdel hoši, zanechá stopu, ani nie pre pár nepekných faciek, ale pre TO psychické trýznenie a Finishovku (ta dáva ešte ďalší kopanec) . Tak napokon som dobre natrafil. A myslím že v Korejskych krajoch ešte pobudnem. I keď som nasratý! ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Juhokórejské ,,Requiem pro panenku,, v silnejšej verzii a obohatenou o politickú otázku-(ne)spravedlnosť. Vo svojej podstate je to neuveriteľne silný, tvrdý, surový a nechutný film, ale zároveň je to zahalené do krásneho odéru vlny lásky, citu a jemnosti ako to dokážu vykresliť snáď len kórejské filmy. Na záver v divákovi zostane len úzkosť a bezbrannosť s otvorenými ústami so slzou v oku. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zvracet! Dobrých filmů jsem letos viděl spoustu, žádný ale nevyvolal takové emoce jako Dogani. Bohužel to byly jenom ty negativní. Film jsem si pustil bez jakékoli informace o něm a během deseti minut jsem byl překvapený, rozčarovaný, zhnusený, vzteklý, bezmocný, smutný, ... a nepomohlo ani malinké světlo na konci filmu. Výborně natočené drama o nechutných věcech, proti kterým navíc nejde bojovat. ()

Kredy 

všechny recenze uživatele

Drsný příběh z temné minulosti Koree. Je to dobře natočený film o případu který by měl určitě skončit u soudu, ale já ho nejsem schopen ocenit lépe. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Příběh šokující, to rozhodně - a provedení v určitých scénách vlastně taky (až jsem si říkal, jestli tvůrci nejsou tak trochu stejní úchylové jako ti skuteční trýznitelé). Ale mám pocit, že mnozí tady hodnotí spíš obsah než formu. 6/10 ()

jhlahulek 

všechny recenze uživatele

I přesto že mi hlavní postava celý film neseděla bylo téma tak silné, že nezbývalo nic než hltat sekundy a mlčky kroutit hlavou...čeho všeho jsou lidé respektive svině schopní...90% ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Hodně těžké téma na dívání. Dětští herci naprosto neskuteční... Až je to děsivé. Jednu hvězdičku ubírám, protože jak říkám, téma je dostatečně silné, těžké a emotivní.... Takže vůbec nebylo třeba dodělávat kompletní poslední dějství po procesu. Tedy scénu s vlakem která se ve skutečnosti nestála. Dobré je také dodat že po tom co film vyšel tak to v korejské veřejnosti vřelo. Tresty byly dodatečně zpřísněny. A přepsal se kompletní zákon. Od roku 2011 už není možné aby zástupci nezletilého v takovém případě stáhli žalobu a tresty se také zvýšili na doživotí. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě - je to silné téma. Ale film mě prostě neodrovnal. A tak zkrátka jen 3*. Je to drsné, autentické, ale zároveň i chvílemi takové prostě nudné... Na to, o čem to je, jsem byl až moc v klidu, nedokázalo mě to asi dostatečně vtáhnout.. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Dogani nemají žádné velké peripetie, a o to tady právě jde. Nedočkáte se výrazného zvratu, protože už od začátku víte primární skutečnost příběhu. Přesto však je tohle drama tak saturované, že víc už ani nepotřebujete. A co víc je jisté, Korea si žádné servítky nebere, proto je tento film tak neurvalý, že mrazí od základu. Jednoznačně ***** ()

Reklama

Reklama