Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (246)

Maq 

všechny recenze uživatele

Fantasticky nadhodnocený film. Jsem si jistý, že hodnotitelé vyjadřují spíš svůj politický postoj. Umělecky je totiž film průměrný. --- Mám rád děti. Opravdu. A utrpení dětí, jediných nevinných v tomto hloupém světě, mě snadno rozhořčí a dojme. Při sledování tohoto filmu jsem však zůstal v klidu. Jsem přesvědčen že Asiatům chybí humanistické dědictví Západu a že je to poznat. Proto jsou při vyjadřování idejí - byť jako v tomto případě pozitivních - vlastně prosťáčci, začátečníci. Přestože mezi Korejci je spousta křesťanů, myšlení se tak rychle nemění a korejská společnost zůstává zřetelně konfuciánská. Právě a jedině tuto skutečnost film přesvědčivě dokumentuje. --- A že jde moje hodnocení proti proudu a naopak tolik místních diváků je nadšeno? Snadné vysvětlení: my Evropané sice to dědictví máme, ale poslední dobou blbnem. Čím dál míň z nás je v sobě ještě nosí. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost světem vládne. Tenhle film dokazuje, že svině jsou prostě všude, nejen u nás. Je jedno, jestli si někde (ne)nápadně grossujete prachy bokem nebo si hrajete s pindíkama školou povinnejch, prostě stačí mít konexe .. a jupyyy, svět je nádhernej. Možná vám na to nějakej trouba přijde, ale dobrý, nikdy nemůže být tak zle. Stejně jako v tomhle filmu. Člověk se prostě u těch asiatů happyendu nedočká.. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pobuřující film s tématikou pedofilního zneužívání hluchoněmých dětí. Ano, vrchol hnusu, opovržení a lidského odpadu. To vše podtržené příběhem podle skutečné události, naspeedovaný korupčnicko-papaláškou slepotou spravedlnosti. Obsahově humus nejvyššího kalibru, který by si plnou palbu zasloužil, no díky zdejší asijské filmařině zůstanu stupínek pod vrcholem. Emočně srovnatelné například se Zlem mezi námi. 85% Update: Po Spotlightu zvyšuju na plnej. 90% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Nevím jak pro vás, ale zážitek to není dobrý, fakt ne. Takže jak říkám, historka neradostná, ale přesto je třeba dodat, že dobře zvládnuta po filmové stránce. Povzdechl jsem si, ale nakonec, kam se podělo to vznešené přísloví. Konec dobrý, všechno dobré. Tak to si určitě neříkaly ty zneužité děti u soudu. ()

Tuskík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně silnej film plnej bezmoci, korupce, duševních nemocí (nejen ze strany dětí), kterej vás bude dostávat do kolen v pravidelných intervalech od začátku až do konce. I přes tu všechnu beznaděj si lze zapamatovat hlavní motto a díky němu se nezabít - Neměli bychom bojovat za to, abychom změnili samotný svět, ale abychom ho nenechali změnit to, čím skutečně jsme.... Dogani aneb totální masakr ani nemusí být plný krve....95% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama