Reklama

Reklama

Cesta za snem

  • Česko Věřit (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Dej filmu je inšpirovaný skutočnými udalosťami, odohráva sa v Manchestri roku 1984. Jedenásťročný Georgie je mimoriadne nadaný futbalista, ktorý sa však vďaka menšej trestnej činnosti často ocitá v problémoch. Keď sa pokúsi ukradnúť Sirovi Mattovi Busbymu peňaženku (postava podľa skutočného futbalového manažéra klubu Manchester United), Busby si ho nájde a zistí, že Georgie disponuje ohromným talentom. Rozhodne sa, že bude Georgieho, aj jeho skupinu kamarátov trénovať a pripraví ich na súťaž Manchester Junior Cup. Veľká súťaž sa blíži a Georgie musí skĺbiť svoje povinnosti v škole a lásku k futbalu, naučiť sa byť sám sebou a nesklamať ani rodinu, ani kamarátov. (TV JOJ)

(více)

Recenze (12)

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

V Českém znění : Petr Oliva, ☆Jan Keller, Pavel Šrom, Marika Procházková, Luděk Čtvrtlík, Miriam Chytilová, Antonín Švejda, ☆Dan Valtr, Marianna Jurková, ☆Štěpán Keller, Bohuslav Kalva, Anna Marie Jurková, Igor Bareš, Libor Bouček, Ivan Jurka, Eva Miláčková. ● PŘEKLAD : Ivan Kotmel ● ZVUK : Radomír Šrámek ● PRODUKCE : Leoš Lanči ● VEDOUCÍ VÝROBNÍHO ŠTÁBU : Zdeněk Mahdal ● DIALOGY a REŽIE : Miriam Chytilová ● České znění ve studiu Pro-Time vyrobila Tvůrčí skupina Josefa Petráska. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla skoro minela. Příběh o fotbale a klukovské snaze uspět ve sportu a zároveň se vyrovnat s ne vždy skvělým životem, je téměř bez nápadu. Není tam nic, co bychom si s tímhle typem filmu okamžitě nespojili a přitom nevzpomněli na desítky jiných filmů, kde už jsme tohle všechno viděli. Výjimkou je postava trhlého profesora, která se svou fraškovitostí do docela vážně míněného snímku nehodí. Je to snímek bez napětí (ani ty fotbalové zápasy nejsou pojaté příliš zajímavě) a bez prokreslení postav, takže k nim divák nezíská žádný vztah. Poklona stařičkému trenérovi, který nemusel, ale svůj čas a umění věnoval dětem – ale moc rozehrané tam není, jak jim pomohl. Spíš se jen vyskytuje, než že by je skutečně trénoval. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

"Vybavím ti angažmá v Manchestri United."...."Ani náhodou, ja chcem hrať za City" (no...tak teda aspoň niekto) :D ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Holá šablona snímku ze sportovního prostředí, se všemi obvyklými stádii, nastřelená na kostru dětského filmu, s akutní rezignací na jakýkoliv tvůrčí vklad. Prozíval jsem se tím, schopen ocenit maximálně tak Briana Coxe, ovšem vyloženě bezděčně, pod dojmem letitých sympatií. 30% ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Tento "fotbalový" film měl spoustu skvělých momentů, ale také i režijně slabší chvilky, takže hodnotím standardně. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Když tohle je tak strašně těžký hodnotit... Ať se na mě nikdo nezlobí, ale je to film čistě pro děti a dospělého diváka může jen velmi těžko zaujmout. Joo, kdyby mi bylo 12, tak u toho slintam blahem, navíc v té době jsem fotbal neskutečně žral, ale takhle tomu dám teda 3 hvězdy. Hodně slabý a zcela z milosti. Každopádně pro děti super film. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

60% a žádné komentáře? To je málo a škoda, proto hodnotím výš. Není to sice nic extra výjimečného dějem, ale natočené je to dobře, dobře se na to kouká, napínavé, pár nečekaných chvilek se najde, rozhodně jsem se u toho nenudil jako u jiných. Hezká oddychovka, doporučuji. Nezařadil bych to jako drama, možná jen opravdu malinko. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Mám rád iba jeden príbeh Georgieho... a ten sa odohráva v snímku TO. Myslím si, že tento snímok hoci má byť detský tak detská nebude baviť. ()

Reklama

Reklama