Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film režiséra Martina Friče se odehrává na maloměstské poště. Bezvýznamný pražský úředník (Jiří Sovák) vymyslí jednoduchou fintu, jak přijít k penězům. Vypraví se do malého města a na zdejší poště se vydává za experta, který má prověřovat údajné padělky bankovek. V místě, které si pro krádež vytipoval, však narazí na sympatickou poštmistrovou (Milena Dvorská). Půvabná a schopná žena trpí různými komplexy a má konfliktní vztahy s manželem (Zdeněk Řehoř). Právě ona však svou laskavostí přispěje k tomu, že se v cynickém podvodníkovi probudí svědomí... Námět morality s kriminální zápletkou pochází od Jaroslava Dietla a obsahuje autorův typický živočichopis obyčejných lidí. Točí se kolem přehnaných ambicí i partnerských problémů. S jemně ironickým nádechem líčí poměry v provinčním městě, kde nechybí zahořklý udavač a vystrašený zbohatlík. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Stranické legitimace neberem. Hezká sonda do Dietlova svůdnicko-scénáristického podvědomí v Sovákově hvězdném provedení s vnitřními monology, které mají v českém prostředí obdobu snad jen ve Vajíčku s V. Voskou (z téhož roku). Nazdar, rodáci. "Je tady nějak moc veselo na těch patnáct stovek, co tu berete brutto." Se slušností nejvíc pokradeš ! Neomylné Fričovo režijní zvládnutí všech detailů hravě překonává občasné rezervičky scénáře a dává prostor bystřické poštmistrové v podání Mileny Dvorské i plejádě ostatních herců velké éry českého filmu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Se slušností nejvíc pokradeš." Jiří Sovák má plán na loupež století (jak tomu alespoň říká jeho vnitřní hlas). Mazaný scénář Jaroslava Dietla a Martina Friče mu ovšem do cesty postaví husičku v neodolatelném podání Ivy Janžurové, šejdíře Čestmíra Řandu, přesympatickou, půvabnou poštmistrovou Milenu Dvorskou... A v neposlední řadě také vlastní svědomí. Vznikla velice povedená komedie, v závěru i slušně napínavá. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Ač rozsáhlou tvorbu velikaná Friče neznám nějak detailně, z toho co jsem viděl, je Nejlepší ženská mého života spíše takovým malým bombónkém - filmem který staví na herectví Jiřího Sováka, který toho utáhne děsně moc, filmem, který staví na kráse a charismatu Mileny Dvorské, filmem, který staví na jednoduché, nekomplikované a neuvěřitlně vtipné zápletce. Bohužel mi v něm ale něco chybí, něco co by mě nějak upoutalo, něco co by mi zůstalo v hlavně, něco co by mi umožnilo hodnotit výše než nakonec průměrem 3 hvězd. ()

kratina 

všechny recenze uživatele

One man & one microspcope show. Při ní chladnokrevnému podvodní(č)kovi století Winterovi, jehož roli si s noblesou jemu vlastní vychutnal Jiří Sovák, zacloumá se svědomím obrýlená domácí puťka, v práci však rázná vedoucí pošty Kaplanová, zahraná přesvědčivě nešťastnou Milenou Dvorskou: „Já hrozně ráda vařím a hrozně ráda jím, takže se vzájemně ohromně doplňuju.“ ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som si matne pamätal a zaujímalo ma, ako tento posledný Fričov film budem vnímať po rokoch. Videl som vyše 30 Fričových filmov, poznám väčšinu Dietlových predlôh a Sováka príliš neobľubujem. Na rozdiel od Mileny Dvorskej, ktorá v mojich očiach patrí do prvej päťky najkrajších českých herečiek. Film považujem za mierne zábavnú socialistickú krimikomédiu, kde je všetko pekne upratané, aby nikto nehľadal dvojzmysly, skrytú kritiku režimu alebo dokonca úspech pri podvode. Na druhej strane voice-over  ušetril mnoho vysvetľovania a pohol dej dopredu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Příběh se odehrává v obci Bystřice, ve skutečnosti se jedná ale o Benešov u Prahy. (sator)

Reklama

Reklama