Reklama

Reklama

Není zítra

(neoficiální název)
  • USA There's No Tomorrow
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2012, 35 min

Režie:

Dermot O'Connor

Scénář:

Dermot O'Connor

Obsahy(1)

Film o blížícím se vyčerpání přírodních zdrojů a o nesmyslnosti teorie, že na jedné planetě s limitovanými zdroji může docházet k nekonečnému hospodářskému růstu. (Dromed)

Recenze (6)

whack 

všechny recenze uživatele

Každý, kto si myslí, že exponenciálny rast ľudskej populácie môže trvať donekonečna, je buď blázon, alebo podnikateľ. Tento nenásilný animovaný dokument mnohými faktami, štatistikami a grafmi dokazuje, že hranicu sme už prekročili. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Lidska rasa se v prubehu casu zacala chovat arogantne.Vyvinul se koncept,ze existujeme my a pak vsechno ostatni.Vsichni jsme ale soucasti jednoho systemu. Jako vystudovany ekolog ocenuji, ze dokument dokazal ve zkratce rict mnoho duvodu, proc si uzivame jizdu na horske draze do pekla. Zminka o hlavni pricine toho vseho - apokalypticky rostouci svetove populace sice zaznela, ale trochu ustrasene. Libilo se mi "Pokud nekteri kide omezi svou spotrebu ropy, snizena poptavka snizi cenu a lide jinde si ji budou moci koupit za mene penez. Stejne tak efektivnejsi motor povede k jeji vetsi spotrebe".Lide ,tedy homo sapiens sapiens maji za milion let sveho vyvoje pravdepodobne zakodovani idealni prostredi pro zivot savanu s volne rozptylenymi stromy pro ukryt.Vykaceli uz 95% procent pralesu na zemi a na vycerpane pude porostle travou chovaji masny skot.Stve mi,ze vetsina brazilskeho obyvatelstva nyni prosazuje vykaceni amazonskeho pralesa a zahranicni ekologove jsou zde tercem nenavisti a perseku i zabijeni (zatim 1400 zavrazdenych ekologu chranicich tento prales).Pekne se na planete brzo ohrejeme... ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Uvedomíme si niekedy fakt, že naša planéta nedisponuje nevyčerpateľnými zdrojmi a, že nie je nafukovacia? Komerčný životný štýl nás nabáda ku konzumu tak šialenému, že je nemysliteľné, aby to planéta dlhodobo uniesla, bez nenávratných poškodení vedúcich k jej zániku. Inteligentného jedinca napadne logicky-ak zanikne Zem, zanikne aj ľudstvo. Správna úvaha, že? ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...každý z nás si musí sáhnout do svědomí a učit se a učit se a učit se... jak žít mimo mainstream... jak se stát alespoň tou pověstnou kapkou... ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Situace se zlepšuje, ale ještě stále žijeme v "diktatuře" jedné ekonomické teorie. Ještě stále, když si někdo dovolí říct, že teorie neustálého růstu je neudržitelná, je označen za hlupáka, levičáka apod. Nedávno se o tom přesvědčila například Naďa Johanisová v této diskuzi: http://dialog.ihned.cz/machacek/c1-54829910-je-nezbytne-stale-rust Až zase potkáte nějakého sebevědomého ekonoma, který se bude vysmívat pokusům o nalezení udržitelného ekonomického systému, tak mu pusťe toto video. A pak si běžte rychle koupit pozemek s vlastní zahradou, pokud je vám míň než 40, tak je víc než pravděpodobné, že vás čeká nelehká budoucnost - ekvivaletní náhrada za ropu a plyn ještě stále nebyla nalezena a čas tiká. P.s: Film je určen široké veřejnosti, pokud se o energetiku zajímate, nic nového vám neřekne. ()

Reklama

Reklama