Reklama

Reklama

Příběhy cvrčka a štěňátka

(seriál)

Obsahy(1)

Původně krtkův přítel se stal hrdinou desetidílného seriálu kreslených příběhů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (10)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle má být základní profil pro mini seriál o štěňátku, tak to vyšlo jako součást DVD kolekce Příběhy cvrčka a štěnátka s těmito díly: 1. Jak štěňátko dostalo chuť na med, 2. Jak sluníčko vrátilo štěňátku vodu, 3. Jak štěňátko chtělo malé pejsky, 4. Cvrček a housličky, 5. Cvrček a pavouk, 6. Cvrček a slepice, 7. Cvrček a basa, 8. Cvrček a stroj, 9. Cvrček a pila a 10. Cvrček a bombardon. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Hezké příběhy cvrčka a štěňátka. Ale trampoty štěňátka a jeho vyprávění bylo z nich nejlepší. / Viděné epizody *10.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Miler byl jedním z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších tvůrců krátkých animovaných filmů pro děti. Stará dobrá klasika, která dnes již není v příliš velké oblibě moderního běsnění. Bohužel. Tři příběhy o štěňátku jsou z roku 1960, cvrček je o osmnáct let mladší. Štěňátko je laskavý výchovný miniseriál. Seznamuje děti s životní zákonitostí nápaditou cestou hravé malby, zprvu nesmělého hlásku Jiřího Pragera, vytvarovaným zvukem Antonína Jedličky i dohledem zralé ženské dobrosrdečnosti. S duchem neagresivní formy výchovy malých ratolestí mohu jen nadšeně souhlasit. Sedm krátkých příběhů o cvrčkovi nemá tak výrazný výchovný charakter, je spřízněn s Krtkem a nadevše vyniká hravostí. Z důvodu kariérní profese hmyzího hrdiny vystupuje na povrh hudební kreace Vadima Petrova. Příběhy září rozverností, svého hrdinu nahání osud do nebezpečných pastí, ale cvrčkův důvtip a koncertní virtuozita dokonalosti zjednává nápravu porušeného řádu věcí. Cvrček pobaví a mě také okouzlí svou hudební magií. Inu, provolejme slávu Zdeňku Milerovi! Alespoň otisky minulosti mohou činit přítomnost příjemnější a citlivější... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Miller u mě osobně už zůstává coby výtvarník upozadeň právě originálními tvůrci jako byl Adolf Born nebo je Pavel Koutský, i tak ale na jeho produkty nedám nikdy dopustit a jsem také dost hrdý na to, že kultovní Krteček není jediným jeho dílem, které mu můžu chválit. ()

sikina 

všechny recenze uživatele

Štěňátko, jsem jako malá měla úplně stejně ráda jako krtečka. Nádherně malované a hlavně klidné. I knížku jsem vlastnila a vlastním :-) ()

Reklama

Reklama