Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Květu Fialovou známe z filmových a divadelních rolí jako originální osobnost, která je typická svým pohledem na život, nemoci, stáří. Ke všemu přistupuje s optimismem a nadhledem. Říká, že by chtěla být čarodějnicí. Kde se bere její humor a síla? Je tato poloha skutečná nebo jde spíš o určitou pózu? Jaké byly mezníky na její životní cestě, které jí formovaly (či deformovaly), názory na muže, vztahy? Jak dospěla k dnešní životní filosofii? Na to se ptá redaktorka Zuzana Burešová, aby ona a jejím prostřednictvím i diváci pochopili 13. komnatu Květy Fialové. Nevyhýbá se ani tématu znásilnění v ranném mládí. To pak navždy poznamenalo vztah známé herečky a krásné ženy k mužům. Film se snaží odpovědět na to, jak a zda vůbec je možné se s tak těžkým traumatem, kdy se nevinný člověk stane obětí násilí, vyrovnat a určitým způsobem smířit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Květa Fialová patří ke skutečným perlám našeho ženství. Její nenapodobitelný výraz, její jakoby esoterické vystupování, kultivované herectví, výrazná, nezaměnitelná osobitá dikce, něžnost, která je u ní ve skutečnosti razantní silou, ne očekávatelnou ženskou slabostí, to všechno jí propůjčuje ojedinělé osobné kouzlo. Některé kontroverzní výroky, které se k ní pojí, na tom nemohou nic změnit. A dnes již historická tragédie jejího dívčího ženství pomáhá vysvětlit mnohé. A pochopit i tam, kde se souhlasit dá jen s největšími potížemi. Pokud vůbec. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto bola jedna z najhorších častí zo série dokumentov "13. komnata...", ktoré som videl. Vážim si starých, skúsených ľudí. Majú moju úctu a rešpekt. Avšak Květa Fialová so svojim neúprimným optimizmom, zatrpknutou nenávisťou voči mužom, nacvičenými kecami, ktorými by rada šokovala a celou tou jej životnou filozofiou, mi lezie hore krkom. Stotožňujem sa s tvrdením, že obľúbenosť jednotlivých dielov zavisí najmä od osobnosti o ktorej je. V tomto prípade preto nemôžem dať viac ako len jednu hviezdičku, za to že som sa vydržal na to pozerať. * ()

ivishka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Éterická žena,která si psala s Hitlerem a jeho podpis někde ztratila - škoda pro ni byla by už dávno za vodou. Jako herečku ji ani neuznávám a ani nezavrhuji dle mého je to perfektně trhlá ženská,která občas ví o čem mluví. Škoda jen,že v českém showbussinesu nejsou podobné osobnosti mnohem častěji. ()

pfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento cyklus dokumentů (medailonků či profilů) o neřestech či potížích známých osobností hodnotím jako celek, jako projekt. Pravda, některý dokument je lepší než jiný, ovšem to jistě záleží na tom, jak dobrý, špatný, či pestrý příběh si pro nás připravil daný protagonista. [8/1O] Květa Fialová: neznám / vadí mi / neutral / mám rád ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrně vůbec nejoblíbenější, možná jedna z mých tří nejoblíbenějších českých resp. československých hereček, která nikdy neztratila úsměv z tváře a ze které optimismum jen čiší. Jaká nádhera v jejích letech, kdy vbětšina lidí je nerudná, zahořklá či něco podobného. Květuška je vlastně náš národní poklad. ()

pravo

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo sa v rámci ČSFD práve u tohto cyklu dokumentov rozhodlo pre hodnotenie jednotlivých epizód a nezaviedol sa iba jeden profil pre celý cyklus ako je na ČSFD zvykom u jednotlivých seriálov. Nezdá sa mi, že jednotlivé diely majú natoľko rozličnú filmársky odvedenú prácu a to že každá epizóda ma iné obsadenie je v podstate u dokumentárnych seriálov vcelku bežná vec. Pri prečítaní zopár komentárov som nadobudol pocit, že tu už ani nejde o filmové hodnotenie, ale ide o hodnotenie jednotlivých osôb, ktoré sú hlavnými hrdinami jednotlivých epizód. Samozrejme nemienim míňať svoj čas sledovaním kadejakých polozabudnutých či novoobjavených hviezd českého šoubiznisu a tak často tento seriál nesledujem, ale ak sa objaví osobnosť, ktorú poznám a viem či tuším, že jej osud je zaujímaví, tak si to rád pozriem. Ale pozerať každý týždeň na to akou chorobou či iným trápením musela prejsť nejaká celebrita mi príde dosť odpudzujúce. Ak by som mal uviesť hodnotenie jednotlivých dielov v závislosti od závažnosti tajomstva a osobe, o ktorú ide, tak by som musel použiť celú škálu hodnotenia, ale ako neuzavretý celok, ktorým Česká televízia s koncesionárskych poplatkov iba nafukuje množstvo pôvodného českého dokumentu by som hodnotil maximálne ***. ()

Reklama

Reklama