Reklama

Reklama

13. komnata - Série 3 (2007) (série)


13. komnata Marie Retkové (S03E20)

(epizoda)

Obsahy(1)

Marie Retková vystudovala žurnalistiku na fakultě žurnalistiky UK a od svých dvaceti let pracovala jako hlasatelka v Československé a později České televizi až do loňského roku, kdy byla funkce hlasatelů zrušena. S Českou televizí však dál spolupracuje jako moderátorka v pořadu Barvy života. Je trojnásobnou držitelkou divácké ceny TýTý. Miluje sport a žije zdravě. Vaří zdravě, miluje zeleninu, hraje tenis, basketbal, plave. Je prý celý život chorobnou optimistkou. Ve svých 45 letech, před 6 lety onemocněla velmi nestandartním druhem rakoviny děložního čípku, který nebyl v první fázi diagnostikován. Každá nemoc, kterou člověk prodělá, ho nějakým způsobem posune k mnoha otázkám "o životě" a k přehodnocování dosavadních hodnot nebo způsobu života. Projít diagnózou zvanou rakovina, ale je ještě o něčem jiném. Celý ten proces nejistoty, vyřčené pravdy, léčení a další nejistoty, která prakticky NIKDY nekončí, posunuje a odděluje lidi, kteří jím prošli od nás, kteří zatím měli jen trochu víc štěstí. Marie Retková je přesvědčená, že nejdůležitější stránkou při uzdravování je psychika. Sama přiznává, že měla strach. Nejvíce jí pomohla rodina. Dnes, po 6 letech, je v plném pracovním nasazení a nemá diagnostikované žádné další komplikace. Bývalá hlasatelka, dnes moderátorka, se rozhodla vstoupit na obrazovku v projektu 13. komnata hlavně z důvodů propagace prevence.
O tom, jak překonala strach z nemoci a jak se změnil její pohled na svět, hovoří s paní Marií moderátor Aleš Cibulka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že v tomto případě se tvůrcúm podařilo dotvořit kus kontaktu se známou osobností televizní obrazovky a představit ji jako pozitivní příklad zvládnutých značných zdravotních potíží a vyhnout se výkřikům o křivdách, nepřízni osudu, faktické či osudové nepostradatelnosti drog apod. Retková je přirozená, svá, silná v ovládání a sympaticky spontánní v zranitelných okamžicích. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi sympatická a stále plná života, taová je Marie Retková, kterou možná řada lidí nebude znát jménem, ale podle obličeje by ji každá v téhle zemi poznal. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama