Reklama

Reklama

13. komnata - Série 3 (2007) (série)


13. komnata Heidi Janků (S03E28)

(epizoda)

Obsahy(1)

Útlá dívka s černými vlasy a výrazným temně zabarveným hlasem, tak se objevila na scéně naší populární hudby začátkem 80. let mladičká hvězdička z Ostravy Heidi Janků. Brzy zaujala kapelníka skupiny Věry Špinarové - Iva Pavlíka. Zaujala místo Věry v profesi i v životě. Mezi Heidi a Ivem vzniklo partnerství, které trvá už 24 let, přestože jim kde kdo prorokoval brzký krach, vždyť je dělí víc než třicet let věkového rozdílu. Proč se tato mladá dívka rozhodla pro stárnoucího muže, který jí mohl být otcem?
Málokdo ví, že její rodinné zázemí se rozpadlo už v jejích jedenácti letech. Tehdy jí zemřela maminka na rakovinu. Otec neunesl situaci, začal mít problémy s alkoholem, vedl neurovnaný život, Heidi se musela stát téměř přes noc dospělou. I proto se tak brzy osamostatnila, opustila "domov". Stalo se tak v jejích šestnácti letech. Její bratr se později zabil v autě. Otcův organismus neunesl následky závislosti na alkoholu a Heidi se o jeho smrti dozvěděla až dodatečně.
V Ivovi Pavlíkovi našla patrně nejen manžela, ale svým způsobem i náhradu rodičů. Ve 13. komnatě ukrývá Heidi mnohé - například to, proč sama nemá děti. Sehrál v tom roli její manžel, nebo je to její rozhodnutí? Nelituje toho? Důvodem může být i chronická nemoc střev - ucerolózní kolitida, která ji trápí už od dětství a znepříjemňuje jí vystupování i obyčejný život.
Neobává se, že jednou nezvládne partnerovo stáří, dnes je Ivovi 73 let a už nyní si je vědoma toho, jak je na ní závislý. Nelitovala někdy, že do tohoto vztahu vstoupila? Je mnoho otázek, na které zná odpovědi jen ona a její muž. Možná díky nim pochopíme, co se zdá být mnohým nepochopitelné.
Průvodkyní pořadem je redaktorka Šárka Kubelková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem pořádně nevěděl, zda je Heidi Janků herečka, zpěvačka nebo moderátorka, ale vždy jsem věděl, že je to krásná ženská. A to se potvrzuje paradoxně s jejím přibývajícím věkem, což řada žen asi nerozdýchá. Každopádně, ona ví jak zaujmout. :) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Heidi Janků jsem zažil na živo v 80.letech, když přijela na koncert do kulturního domu ve Velkém Beranově. V obecenstvu převažovali vojáci základní služby a takové "Kuře na grilu" mělo celkem úspěch:-D Zajímala mě zpověď Heidi a celkem mě překvapila, nejen vyrovnaností ve vztahu s Ivo Pavlíkem, ale hlavně vzpomínáním na rodiče, bratra. Lepší tři hvězdičky. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama