Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan Hein se narodil v židovské rodině. Velká část jeho příbuzných zahynula za války v koncentračních táborech. Milan a jeho sestra Marta - později Skarlantová, známá televizní hlasatelka - poznali už jako malí, co to znamená být odlišný a jiný, když po nich děti házely kameny a nadávali jim kvůli jejich židovskému původu. Otec jim vysvětlil, že se nemají za co stydět a naopak mohou být na svoji odlišnost hrdí. To možná Milanovi Heinovi pomohlo o pár let později, když si uvědomil svoji jinou sexuální orientaci a oficiálně to oznámil doma. Na to v tehdejší době potřeboval patřičnou odvahu. Otec tomu nechtěl věřit. Milan byl mistr kraje v boxu a jeho táta si nedokázal představit, že jeho syn, který se zabývá tak mužným sportem, může být homosexuál. Ale sestra Marta se za bratra postavila.
Milan Hein se v Praze seznámil s režisérem Václavem Krškou, s kterým měl dva roky vztah. Krška ho uvedl do pražského hereckého prostředí. Milan Hein se snažil prosadit jako herec a moderátor. Do diváckého prostředí se zapsal, ale nikdy z něho nebyla takzvaná hvězda. Uvědomil si, v čem spočívá jeho síla a po roce 1989 se vrhl na podnikání v oboru divadla. Pár kroků od Staromětského náměstí v Praze stojí starobylý Ungelt; tady, v domě ze čtrnáctého století, vybudoval herec Milan Hein soukromé komorní divadlo. Umělecký provoz odstartoval 2. října 1995 Miloš Kopecký.
Milan Hein měl dvacet osm let trvající partnerský vztah. Se svým přítelem zakládal divadlo a spolu si koupili domeček na Novém světě. Idylku narušil až mladý muž - Pavel - který pracoval v Ungeltu v ochrance. Pavel byl ženatý a měl dvě děti. Milan se kvůli němu rozešel se svým dlouholetým partnerem. Nakonec se ale ženatý Pavel vrátil k ženě a dětem. Milan zůstal sám. Navázal přátelství se zpěvačkou Martou Kubišovou. Podporuje ji i její dceru Kačenku a tvrdí, že se Marta o něj může opřít, když jí dojdou síly. Zbytek energie investuje do vedení divadla, kde se mu velmi daří. Stále však doufá, že ještě potká svou další lásku.
Průvodkyní životním příběhem Milana Heina je redaktorka Jana Klusáková. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama