Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Ladislava Freje ml. (S04E08)

(epizoda)

Obsahy(1)

Ladislav Frej ml. je mladším potomkem herecké dvojice Věry Galatíkové a Ladislava Freje. Byl dítětem, které vyrůstalo v úplné rodině se sestrou Kristýnou, která je o 3 roky starší. Říká, že od dětství byl poměrně velkým introvertem, který se styděl za slávu svých rodičů. Hercem se původně stát nechtěl, ale nakonec vystudoval loutkoherectví na DAMU. Na vysoké škole po večírku, kde se kouřila marihuana, se objevily první příznaky duševní nemoci. Určit diagnózu jeho nemoci bylo složité. Lékaři měli zprvu podezření na schizofrenii. Ladislav byl několikrát hospitalizován, léčil se, třikrát se pokusil vysadit léky a vždy to dopadlo špatně, skončil znovu v nemocnici. Musel opustit nejdřívě angažmá v Dejvickém divadle, později i další hereckou práci. Setkává se s MUDr. Jiřím Krombholzem, který jako první diagnostikuje schizoidní poruchu osobnosti a vyvrací dlouholetou diagnozu endogenní deprese. Ladislav říká, že se mu ulevilo, jelikož konečně věděl, co mu je a najednou měl pocit, že když se to vše pojmenuje, přijde i řešení.
Jeho 13. komnata vypráví o pocitech bezmocnosti, bezradnosti se sebou samým, neschopnosti porozumět vlastním pocitům, sebeobviňování, sebetýrání a také síle se zvednout a postavit se sám sobě a začít bojovat za sebe a za život... A také o tom, že i s takovou psychickou poruchou se dá se zodpovědností k sobě samému hezky žít?
Moderátorkou, s kterou Ladislav Frej otevřeně mluví o svém boji s vážnou nemocí, je Šárka Kubelková. (oficiální text distributora)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
roswelll DVD
05.04.2019
konrad DVD
23.11.2016
WANDRWALL DVD
07.09.2011
Karrfik Jiné
15.02.2010
frings DVD
30.01.2010
apokar DVD
05.11.2008

Reklama

Reklama