Reklama

Reklama

13. komnata - Série 5 (2009) (série)


13. komnata Richarda Tesaříka (S05E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Známý muzikant se těžce vyrovnával s tragickou smrtí svého mladšího bratra, s kterým založil kapelu Yo Yo Band. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Richard Tesařík si zaslouží jistý obdiv, protože jeho život nebyl snadný. Výchova přísným otcem - vojákem, který jezdil domů jen občas a vždy stihl řádně vynadat synům byl jen začátek. S bratrem Vladimírem byli na sebe hodně fixovaní a jeho smrt musela tvrdě zasáhnout celou rodinu. Přesto Richard vydržel, pokračuje v koncertech a neutopil se v drogách ani alkoholu. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutná komnata, kde vzpomíná smrt svého bratra. Sice jsem jejich hudbu téměř neposlouchal, ale je mi ho líto. Pamatuju si na červen 2003, kdy Vladimír zemřel. Mě na jaře vyhodili ze školy a chodil jsem jen tak po ulicích a poslouchal jsem své kapesní rádio. Zrovna to tam říkali a mě to trochu skoro „vyrazilo“ dech. Musel jsem se zastavit. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Životní cesta Tesaříkových byla mimořádně komplikovaná. Způsob či přístup, který zvolila průvodkyně, byl mimořádně šťastný. Monumentálnost se neutopila v alkoholismu a tragédie v radosti ze života. Hrůzný - hrůzný ve své překvapivé všednodenní tragičnosti - byl nečekaný bratrův skon. Na jednu rodinu je to neštěstí, které by porazilo i vola. Žít a tvořit s tímto vědomím je mimořádné. Je to skutečná občanská statečnost všedního dne. Jiná než tuto představu fráze navozující charakteristika mne prostě nenapadá. Ale snad alespoň poněkud zrcadlí mou nelíčenou úctu k tomuto protagonistovi hanspaulské subkultury. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Téma 5/10/// +tak něco bylo zajímavé -škoda, že tam nebylo více o jeho hudbě, textech a kapele/// Normální, ničím výrazná část. Richard Tesařík je ok, téma tentokrát skoro žádné. Jeho otec mi trošku připomíná toho mého, tím mám namysli zaměstnání a trošku vojenská výchova, nic jiného./// Celkem 52%/// ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama