Reklama

Reklama

13. komnata - Série 7 (2011) (série)


13. komnata Kateřiny Emmons (S07E08)

(epizoda)

Obsahy(1)

Kateřina Emmons rozená Kůrková je sportovní střelkyní ze vzduchovky a malorážky. Je dcerou dvojnásobného mistra světa ve střelbě z malorážky Petra Kůrky. Ona sama je mistryní světa z roku 2002 a dvojnásobnou mistryní Evropy ve střelbě ze vzduchovky z let 2004 a 2007. Příběh sportovní střelkyně Kateřiny Emmons se do roku 2009 zdál všem pozorovatelům jako z červené knihovny. Patřila mezi nejlepší střelce planety, z olympiády v Pekingu si přivezla dvě zlaté medaile, zamilovala se do sportovního střelce, který byl na olympiádě také úspěšný. V roce 2007 se vzali, o dva roky později se jim narodila dcera Julie. A potom jakoby z nebe bez mráčků přišla krutá rána. U jejího manžela diagnostikovali rakovinu štítné žlázy. Všechno bylo najednou úplně jinak. Matt byl velmi unavený, spal i přes den, ztratil svoji pohodovou náladu, což se začalo odrážet i v rodině. Natekly mu uzliny a od lékařů přišel krutý verdikt a nutnost operativního zákroku. Kateřině a její rodině skončily bezstarostné časy. Přišla panika, návštěvy doktorů, strach o život, o rodinu, o partnera. Rozhodli se odletět do New Yorku a po základních vyšetřeních v České republice hledat pomoc. Kateřina na sobě nesměla dát znát obrovský strach o budoucnost a pocit bezmocnosti. Nejhorší pro ni bylo, když jí manžel řekl, že se velmi bojí, že už neuvidí vyrůstat jejich dceru, že je tady nechá a prostě nebude. Matt od lékařů dostal šanci, rakovina nebyla v pokročilém stádiu, tudíž se mohlo operovat. Operace se podařila, začala zabírat i následná léčba. Největší úkol pro Kateřinu byl vyburcovat manžela k vůli žít, zbavit ho pocitů sebelítosti a aktivovat u něj sílu bojovat a věřit v dobrý konec a další společné plány. Neměla čas se někomu svěřovat, starala se nejenom o něj, ale i o jejich malou dceru, všechno ostatní šlo na vedlejší kolej. O svém nejtěžším životním boji za manžela, za rodinu, sebe sama a za život bude vyprávět ve 13. komnatě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otázky Šárky Kubelkové-Volemanové byly na úrovní premianta základní školy. Přesto dávám 3*, protože Kateřina Emmons ani jednou reportérku neuhodila (nebo možná jen tyhle materiály nepoužili...). Navíc Mattova čeština je vážně moc dobrá. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Kateřina Emmons - moje první medaile (ta broznzová z Athén) z LOH, co jsem viděl na živo a pamatuji si ji. Od té doby je to moje nejoblíbenější olympionička, o to víc mě mrzí, že jsem její zlato z Pekingu v přímém přenosu zaspal. Je krásná, sympatická, úspěšná. O střelbu se nikterak nezajímám, ale Katku opravdu obdivuji a fandím ji, plně si zasloužila úspěchy, které má. Matt Emmons je taky velice sympatický chlapík, jsem rád, že se ji daří i v osobním životě, a že tu rakovinu společně odvrátili. Mají krásnou dcerku :) ()

Reklama

Reklama