Reklama

Reklama

13. komnata - Série 7 (2011) (série)


13. komnata Pavlíny Němcové (S07E31)

(epizoda)

Obsahy(1)

Pavlína Němcová se modelingem původně živit nechtěla, nakonec se ale vydala na casting pro prestižní francouzskou agenturu Elite, na který byla pozvaná. Oslnila natolik, že ještě před maturitou odjela do Paříže. Její mládí a pocit osamocení zřejmě přispěly k tomu, že si tam brzy našla staršího partnera a porodila syna Alana. Manželské štěstí ale netrvalo dlouho, partner chtěl mít mladou ženu jen pro sebe, žárlil na ni a začaly spory. Ty vyvrcholily Pavlíniným odjezdem s dvouletým synem k rodičům do Čech. Manžel ale v době její nepřítomnosti v Praze Alana odvezl zpátky do Francie, požádal tam o rozvod a chlapce získal do své péče. Pavlína bojovala, francouzské soudy ale považovaly její profesi za nejistou, navíc byla cizinka a dítě jí proto nesvěřili. Odmítala pak práci ve vzdálenějších místech včetně Ameriky, nechtěla odjíždět na delší dobu proto, aby alespoň jednou za dva týdny mohla být se synem. Aby zaměstnala hlavu, využila toho, že se při soudním sporu seznamovala se zákony a vystudovala práva na Sorbonně. Trápila se až do Alanových čtrnácti let. Pak dostal syn zákonnou možnost rozhodnout se sám, u kterého z rodičů bude, a vybral si maminku. Dnes je mu dvacet let, žije v Paříži a má hezký vztah s oběma rodiči. I Pavlína s bývalým manželem po letech vychází bez problémů. Zapomenout ale nedokáže. A zatím nedovede ani se synem mluvit o tom, co prožívala, když s ním nemohla být každý den, musela ho plačícího vracet tatínkovi a zůstávala sama. Ještě stále se živí modelingem, ale snaží se uplatnit v herecké profesi a věnuje se také charitě. Pomoc druhým má pro ni velký smysl, o to větší, že sama se ve svém životě ocitla na dně. Příběhem modelky, která se musela porvat o šanci být maminkou více než na pár chvil přidělených soudem, provádí Radka Červinková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez zbytečných odboček poměrně solidní výpověď, která sází na otevřenost zpovídané. Boj rodiče o dítě nejen na chvíle, které určí soud.. proč ne? Tu a tam se ale v cyklu 13. komnat objeví díl, kterému by slušel i ten „jiný/druhý“ názor. Každý zpravodajský žánr sice prostřednictvím autora/zpovídaného vykresluje určitý úhel pohledu, přesto je nutné, aby zachoval objektivitu a nedíval se jen jedním směrem. Ale jak říkám, otevřené a poměrně zajímavé.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Afektovaná, nesympatická, nadřazeně se chovající...mám pokračovat? Taková je přestárlá modelka Pavlína Němcová. A koho zajímají její problémy s problémovým manželem. To nevěděla koho si bere? Nebo co tím jako chtěla říct. Přijde nakupovat s ksichtem jako když ji patří planeta a pak s ní mám soucítit, že si vytrpěla své? Jo holka měla sis vybrat takového partnera, aby si se pak nemusela zpovídat a trapnit před národem. Moje hodnocení je ještě královské když uvážím, jak jsem viděl pořad, který je pořád o tom samém. 40% ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi by to mohla bejt jedna z těch lepších Třináctek, ale vzhledem k tomu, že jaksi pozapomněli na druhý úhel pohledu, stalo se z toho jen fluchtování (tohle slovo fakt miluju) na bývalého manžela, který se - kupodivu - dost naštval, když Pavlína Němcová unesla jejich dítě do České republiky. Jak píše kingik: fakt nevěděla, že v arabských zemích rodinou vnímají trochu jinak než my? Chápu, že Třináctá komnata je o tom jediném úhlu pohledu, ale to všeobecné sebevychvalování a jak zvládá desatero řemesel (modelka, herečka, práva na Sorbonně atd.) mi dost vadilo. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama