Reklama

Reklama

13. komnata - Série 8 (2012) (série)


13. komnata Deany Jakubiskové (S08E28)

(epizoda)

Obsahy(1)

Deana se narodila v Banské Bytrici, záhy se ale celá rodina přestěhovala do Bratislavy. Ač by tomu málokdo věřil, byla introvertním dítětem, poslušným, snažícím se všechno zvládat podle přání rodičů. Změna přišla na jednom školním zájezdu na hory, kdy dostala za úkol předvést nějakou scénku. A uvědomila si, že v téhle pozici se cítí dobře. Ačkoliv si rodiče představovali, že z ní bude právnička nebo lékařka, rozhodla se pro herectví. Tenhle krok byl její první zásadní vzpourou proti rodičům. Brzy se ukázalo, že se vydala správnou cestou. Ve škole patřila k výjimečným studentům, už ve druhém ročníku dostala šanci hostovat ve Slovenském národním divadle a po škole v něm zakotvila nastálo. Za dvanáct sezón dostala dvacet hlavních rolí, z toho řadu těch, o kterých některé kolegyně roky sní. Mezi režiséry a kolegy ale moc oblíbená nebyla, nejen pro svou cílevědomost, ale také proto, že málokoho dokázala respektovat.
Osudovým pro ni bylo setkání s Jurajem Jakubiskem. Společně vychovávali dceru z jeho prvního manželství a v roce 1990 se jim narodil syn. V době změn podporovali společné Československo, což nakonec vedlo k tomu, že Deana, která nebyla dost proslovenská, přestaly dostávat zajímavé role. A tak odešli do Čech. Deana získala angažmá v Divadle bez zábradlí, Juraj Jakubisko ale netočil. Chyběl mu producent. Jeho žena se proto rozhodla vzdát své kariéry a stát se producentkou, aby on mohl dál pracovat. Neústupná, velmi náročná a i v téhle roli úspěšná.
A pak přišel další osudový okamžik, který jí změnil život. Před auto jí vstoupil člověk. Neví, kde se tam vzal, neviděla ho včas a srážce nedokázala zabránit. Ačkoliv si není vědoma, že by udělala chybu, ví, že pocitu viny a odpovědnosti za smrt člověka se nikdy nezbaví. A čeká na verdikt soudu.
Příběhem ženy, která se snaží najít odpověď na otázku, proč se tragická nehoda musela stát, a snaží se naučit žít s pocitem osudové viny, provede Radka Červinková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Galerie (5)

Reklama

Reklama