Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatická slovenská herečka zažila zradu, psychické i zdravotní trápení, ze kterého se jako zázrakem dostala. Další osudy hrdinů 13. komnaty ve speciální sérii k 10. výročí pořadu. 

Kamila Magálová je slovenská herečka, dcera renomovaného dirigenta Slovenské filharmonie Ladislava Slováka a sestra známého činoherního i muzikálového herce Mariána Slováka. Vystudovala herectví na VŠMU, byla členkou Poetického souboru Nové scény v Bratislavě a od roku 1982 je členkou Činohry Slovenského národního divadla v Bratislavě. Má za sebou desítky divadelních a filmových rolí, propůjčila hlas mnoha zahraničním postavám v dabingových studiích, například postavě komisařky Makepeacové v seriálu Dempsey a Makepeacová. Má syna a dceru, je babičkou tří vnoučat. S manželem spoluvlastnila dva hotely a jako krásná a úspěšná herečka, obsazovaná do zajímavých rolí, žila pohádkový život. To však byla pravda jen do roku 2009, kdy jsme natáčeli její první komnatu, v níž řešila vztah k otci a k psychicky nemocné mamince. Uběhlo pouhých šest let a Kamilin život se radikálně změnil.

Je rozvedená, její bývalý muž Slávo Magál se oženil s daleko mladší ženou, s níž má další dvě děti. Kamila přišla téměř o všechen majetek, který s manželem za dvaačtyřicet let manželství získali. O manželově nevěře se dozvěděla v době plného pracovního nasazení, kdy zkoušela hlavní a těžkou roli v divadelní hře Je úžasná, kde hraje i zpívá. V té době Kamila musela všechny své emoce hluboko skrývat nejen před veřejností, ale i před vlastními dětmi. Psychické rozpoložení si vybralo svou daň. Z představení ji museli odvézt kvůli ledvinovým kamenům a umístili ji na JIP, kde ležela v bolestech a čekala na operaci. Zde Kamile však přestal fungovat močový měchýř a zkolabovala na otravu krve, upadla do bezvědomí. V kómatu ležela tři dny, než se lékařům podařilo ji zachránit. Pozitivně naladěná herečka se jako zázrakem rychle uzdravovala, neboť na ni čekala premiéra hry, ale vzápětí ji zaskočila ztráta hlasu. Lékař zjistil, že jde o následek intubace. Naštěstí nemuselo dojít k operaci hlasivek a Kamila opět exceluje v divadelním představení v postavě operní zpěvačky s obrovskou dávkou energie a nezdolného charismatu. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Reklama

Reklama