Reklama

Reklama

13. komnata - Série 17 (2021) (série)


13. komnata Michaely Kuklové (S17E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Poté co známá herečka vyhrála boj o vlastní existenci kvůli producentským dluhům svého bývalého muže, musela se potýkat i s vážnou nemocí. Průvodkyní jejím příběhem je Radka Červinková... Populární herečka Michaela Kuklová diváky okouzlovala hlavně v pohádkách Zdeňka Trošky Z pekla štěstí či O princezně Jasněnce a létajícím ševci. S Troškou spolupracovala také na filmu Andělská tvář, kde si zahrála mladou Charlottu Collierovou po boku Filipa Blažka a svého tehdejšího manžela Jiřího Pomeje. Nyní žije s podnikatelem Romanem Holomkem a na svět přivedla v listopadu 2008 syna Romana. Michaela Kuklová se před časem potkala ve svém životě s novou rolí. Jenže tuhle roli nehrála, ale prožila si ji na vlastní kůži. Po velmi složité diagnostice karcinomu prsu, jí byla odstraněna obě ňadra. Podstoupila ještě zajišťovací hormonální léčbu, ale dnes se cítí dobře. Věřila, že se vyléčí a její tělo se tak dnes chová. Míša sama cítila, že onemocněla, přestože na mamografickém ani sonografickém vyšetření se to zprvu neukázalo. Pramen své nemoci vidí v dlouhodobém stresovém klimatu. Svou nemoc de facto čekala. Nepřekvapila ji. Není to fráze od ní, po rozchodu se svým mužem, dnes zesnulým producentem Jiřím Pomeje, 10 let balancovala na hranici existenčního propadu. Soudy, resp. dluhy ji po krachu Pomejeho filmového počinu dostaly do situace, kdy jako manželka sice neměla potuchy o úvěrech svého muže, ale jejich tíha padala i na její bedra. Visel nad ní Damoklův meč v podobě 60 milionového dluhu a exekuce jejího rodného domu, kde žili rodiče a rodina. Nevyčítá nic exmanželovi, odpustila mu. Po osvobozujícím rozsudku získala nový pohled na svět, chuť žít a tehdy začala pracovat i sama na sobě. Jako by věděla, že to jednou bude potřebovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Benigni odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejhorších komnat, které jsem kdy viděla. Míša je krásná a atraktivní žena, ale její příběh měl být zpracovaný jinak, než takhle bulvárně. A větší důraz na zmalovanou a potetovanou moderátorku mi přišlo jako velký režijní přestřel. Průvodce by měl být dle mého názoru umenšený. Nešlo by to nakonec bez něj, jako je to v seriózních dokumentech? ()

Hanka_M odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od nového roku zatím nejhorší komnata, která působí opravdu velmi velmi amatérsky, ale především je svým vkusem a intelektem hodně hluboko. Stokrát o ničem a filmařsky úplně mimo, ale úplně - skutečně to vypadá jako reportáž z TV Barrandov. Nejvíce nepřirozeně a otravně na mě působila paní Červinková. ()

5tipes odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhlubší suterén 13. komnaty. Kýč a brak televizní dokumentaristiky a exhibice agresivně nalíčené a potetované staré paní Červinkové, která místo dokueseje o životě s rakovinou napsala komnatu velmi prvoplánově, kde propírala jen nádor a především vztah Michaely s partnerem. O jejím uměleckém životě a jeho smyslu jsme se dozvěděli pramálo. Velmi primimtiví byl i výběr hudební ilustrace a slowotion pomalu v každém desátém záběru. Režisérsky zcela nedůstojné, až směšné. Scenáristicky na úrovni Blanky Kubíkové a pořadu Moje místa, šmrncnuté Topstarem. Zde je vidět jasně, že 13. komnata už je ve své poslední sezóně. Pokud by si chtěla zachovat úroveň, musí vyměnit generaci režisérů, redaktorek i respodentů. S partnerkou jsme se spíš u pořadu smáli, než, abychom soucítili s příběhem a jeho osobností, která je sice krásná, ale už to, že hraje u Hasičů s amatérským hercem Šmoldasem vypovídá o jejím uměleckém krachu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama