Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený herec trpěl od dětství problémy s nespavostí, kterého přivedly k závislosti na lécích... Oblíbený herec a moderátor Miroslav Šimůnek se proslavil díky pohádce Z pekla štěstí. Po raketovém hereckém startu se začal objevovat nejen v rolích princů a milovníků, ale zahrál si i několik dramatických rolí v zahraničních projektech. Hercem se ale původně stát neměl. I přesto, že ve své rodné Jilemnici pěstoval amatérské divadlo, vystudoval nejprve strojní průmyslovku, a po ní se dal na dráhu pojišťováka. Až po dlouhém váhání se rozhodl odejít do Prahy na vyšší hereckou školu. Tam ho objevil režisér Zdeněk Troška, který ho udělal slavným doslova přes noc. Pohádka Z pekla štěstí vynesla Mirkovi nabídky ke spolupráci se slavnými režiséry, jako byl třeba Jiří Krejčík nebo Dušan Klein a jeho kariéra strmě rostla. V roce 2010, kdy začal být extrémně vytížený jako moderátor a cestoval po celé republice, však začal mít kritické problémy s usínáním a nespavostí, které ho doprovázely od dětského věku. Oblíbil si především lék Stilnox, který mu pomáhal usnout. Brzo na něm ale začal být závislý a kombinoval ho i s jinými hypnotiky. Léčbu nejdříve odmítal, ale nakonec se odhodlal a nastoupil na pětitýdenní léčbu v psychiatrické nemocnici v Brně. Podpořila ho jeho rodina a přátelé a Miroslavovi se podařilo uniknout z bludného kruhu nespavosti. Dnes už usíná bez pomoci léčiv, srovnal si psychiku a našel i metody zdravého usínání. Po návratu z nemocnice dostal Mirek u producentů znovu šanci a mohl se vrátit i do roztočeného seriálu. Připravuje také svůj vlastní televizní pořad a těší se novým výzvám nejen v profesionálním, ale i osobním životě. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Cacorka_eliz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je divné, že se herec tolika věcí bál: říct matce o tom, že celé noci nespí. Přiznat se blízkému kamarádovi, že má extrémní problémy s nespavostí a je závislý na lécích. Pak se bál léčebny samotné, pak se bál zase jít zpět do normálního života. O tom je taky tenhle dokument. O tom, jak se Mirek Šimůnek všeho bál. V mediálním prostředí i v těch brakových seriálech vždy působil tak nebojácně a v tomhle portrétu je vykreslen úplně jinak, než by mě mohlo napadnout. Věřím, že je to výpověď pravdivá, nicméně jsem i ráda, že Boudová trochu vyvažovala někdy až moc laskavé výpovědi jeho blízkých. Když jsou inteligentní lidi před kamerou i za kamerou, krásné prostředí i působivá hudba, musí vzniknout dobrý dokument... to se nedá svítit. ()

Hanka_M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejlepší komnata, která zatím od tohoto roku běžela. Precizní střih, nápadité záběry, které mají skutečně dokumentaristickou, nikoliv zpravodajskou estetiku a velmi seriózní režijní uchopení. Trochu mě tam rušil ten podivný starý psycholog, který tam jakoby nepatřil. Naopak se mi líbilo, že tam byly i prostřihy z míst, o kterých se vyprávělo a nejenom hovory v interiérech. Celistvost dojmu vytvořilo vkusné hudební sepětí. ()

Benigni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, proč v tak skvělém a profesionálním dokumentu mluvil ten otravný psycholog, jeho výpovědi byly zbytečné a spíše cizorodé. Tohle na 13. komnatě skutečně nesnáším. Naštěstí tam byl jen krátce a já se mohla s chutí dívat dál. Bavily mě ty filmové ukázky (i ta zahraniční) - jednak se ztrefovaly do příběhu a byly perfektně zakomponovány do střihové skladby a jednak nám ukázaly herce Šimůnka zase v jiných rolích, než, jak ho známě z nablblých seriálů TV Nova a Prima. Vlastně to bylo pro mě i mého přítele velké překpavení, co se týče osobnosti Mirka Šimůnka. ()

5tipes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi suverénní dokument na mnohem vyšší úrovni, než bývá ve třináctkách zvykem. Překvapilo mě, jak může být Šimůnek jiný, než, jak ho jinde prezentují v komerčních televizích a bulvárech. Myslím, že i herecky a charakterově má nakonec co nabídnout. ()

Reklama

Reklama