Reklama

Reklama

13. komnata

(seriál)
  • angličtina The 13th Chamber
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2006–2024), 264 h 5 min (Minutáž: 25–35 min)

Tvůrci:

Martin Komárek

Režie:

Yvonne Vavrová, Petr Slavík, Simona Oktábcová, Zuzana Burešová, Zdeněk Tyc, Václav Žmolík (více)

Scénář:

Jan Mudra, Milan Fridrich, Jindra Horská, Jana Ciglerová, Tereza Brdečková (více)

Hrají:

Zuzana Burešová, Jana Klusáková, Petr Šmolka, Miroslav Kalousek, Vladimír Mlynář, Jiří Blažek, Patricie Strouhalová, Jan Železný, Jeroným Klimeš, Ivo Pavlík, Robert Reichel, Přemysl Rabas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(606)

Obsahy(1)

Pořad veřejnoprávní České televize vysílaný od 3. ledna 2006 se věnuje složitým životním obdobím známých českých osobností. (Wikipedia)

Recenze uživatele petaspur k tomuto seriálu (55)

13. komnata Daniela Landy (2006) (S01E02) 

Zajímavý pohled do života kontroverzní osobnosti, leč žádné velké odhalování skrytých bolístek v pečlivě schovávané komůrce se nekonalo. ()

13. komnata Jana Nedvěda (2006) (S01E04) 

Honza Nedvěd dokázal spadnout z vrcholu popularity až na tvrdou zem. Pravděpodobně se při tom pořádně uhodil do hlavy, v níž se mu vše tak nějak pomotalo a z mluvčího foklového národa se stal ubreptaný pitomec. Přestože mám v sobě slušnou dávku cynismu, tak tomuto vyměknutí mozku jsem se nedokázal ani škodolibě smát. ()

13. komnata Mirky Čejkové (2006) (S01E07) 

Mirka Čejková dokáže být velmi příjemnou a inteligentní společnicí, která však na druhou stranu dokáže plodit unáhlená zásadní životní rozhodnutí. Pokud nedokáže svou citovou nevyrovnanost ovládnout v průběhu profesionálního golfového turnaje, tak se nemůže divit, že manžel golfista, jehož výkon minimálně z poloviny závisí na vyrovnané psychice, se k ní v takové chvíli nebude chovat gentlemansky. Je ovšem třeba podotknout, že Alex Čejka měl během turnaje posílat rodinu na nějaké nádherné místo, aby se mohl soustředit na své zaměstnání. ()

13. komnata Jaroslava Hutky (2006) (S01E12) 

Prožil exil, po revoluci se slavně vrátil a mně nic zásadního nesdělil ani žádnou utajenou komnatu neotevřel. ()

13. komnata Hany Zagorové (2006) (S01E14) 

Velmi dobré poodhalení skrývané celoživotní choroby zpěvačky, která svým dětsky optimistickým úsměvem zdařile mátla své posluchače i Miloše Jakeše. ()

13. komnata Jaroslava Pouzara (2006) (S01E16) 

Jarda Pouzar bojoval na ledě, udělal jméno českému hokeji za velkou louží a nemám pochyby o tom, že by bez boje vzdal duel se zákeřnou chorobou nebo čímkoli jiným. ()

13. komnata Jana Potměšila (2006) (S01E18) 

Úraz Jana Potměšila je natolik mediálně známou událostí, že se na jeho obrysu nemohlo podařit otevřít nějakou tu zahrabanou komůrku. Honza se se svým těžkým zranění vyrovnával přibližně tak, jako kterýkoli jiný podobně postižený člověk a myšlenky se mu hlavou honily také takřka stejné. Koncept pořadu se v tomto případě nepodařilo zdárně naplnit. ()

13. komnata Jiřího Krytináře (2006) (S01E20) 

Handicap Jiřího Krytináře je jasně (ne)viditelný a nějaké další tajné jizvy na umělcově dušičce mi, kromě dědičných genů dcery, odhaleny nebyly. Spíše mi bylo osvětleno, jak se dokázal se svou situací vyrovnat a já si ho vážím za to, že svůj osud ustál a nikdy se z něj nestal zakomplexovaný protiva. ()

13. komnata Chantal Poullain (2006) (S01E21) 

Najít klíč ke třinácté komnatě Chantal Poullain se nezdařilo. Odejít do ČSSR se rozhodla sama, bulvár si její dopravní nehodu logicky nenechal ujít a princip této série zůstal v tomto případě nenaplněn. ()

13. komnata Aleny Mihulové (2006) (S02E03) 

Alena Mihulová si nechala otevřít svou třináctou komůrku a nechala zvědavce nahlédnout do svého soukromého prostoru. Tím tento díl splnil své často opomíjené poslání. ()

13. komnata Liběny Hlinkové (2006) (S02E05) 

Tato komnata stroze odvyprávěla strohá fakta o vztahu Hlinkových se zdůrazněním osudové lásky. Nic dalšího, co by mi připomínalo otvírání třinácté komnaty, jsem zde nezaznamenal. Proto se domnívám, že účel pořadu nebyl naplněn a mně zůstane pouze vzpomínka na vystoupení nepříliš sympatické ženy. ()

13. komnata Heleny Štáchové (2006) (S02E06) 

Rozdávat lidem humor, při neustálém vykrývání úderů nevyzpitatelného osudu, si zaslouží obdiv. ()

13. komnata Tomáše Hanáka (2006) (S02E16) 

Parodické ztvárnění pořadu, ve kterém "slavný umělec" zkušeně navádí neschopnou reportérku ze slepé uličky na cestu do své 13. komnaty. ()

13. komnata Luďka Soboty (2007) (S02E17) 

Luděk Sobota je častým případem baviče, který spíše než veselostí trpí depresemi. K nějakému nadšenému otvítání skrytých bolístek na duši tentokrát nedošlo, ale za smích z doby dávno minulé nostalgicky jednu hvězdu přidám. ()

13. komnata Ireny Obermannové (2007) (S02E19) 

Rozpad manželství, doprovázený obvyklým kamarádem rozvodem, rozdmýchal v Ireně Obermannové psací talent. Tím bylo potvrzeno přísloví, že všechno zlé je pro něco dobré, ale více tato komnata nenabídla. ()

13. komnata Báry Basikové (2007) (S02E27) 

Koncem osmdesátých let jsem býval Bářiným velkým fandou díky úžasným výkonům, které předváděla v kapelách Precedens a Stromboli. Od té doby vytvářela umělecky nepříliš zajímavé věci a tato komnata se také příliš nevyvedla. Kromě dokumentu o životě nabízí informaci, že ji matka neměla ráda - mě taky ne, ale do televize s tím nepolezu. ()

13. komnata Daniely Filipiové (2007) (S02E29) 

Inspirativní pořad o překonávání dobře mířených ran osudu do zásadních součástek pohybového aparátu. ()

13. komnata Jana Přeučila (2007) (S02E30) 

Velmi umírněné, věcné a přitom emotivní odkrývání pro mne neznámé bolístky na duši umělce, jehož fandou jsem pro jeho neustálé přehrávání nikdy nebyl. Kdyby se při odhalování své minulosti rozhodl použít své obvyklé herecké prostředky, tak by zcela zazdil obsah, který se mu však podařilo civilním vystupováním před kamerou náležitě prodat. ()

13. komnata Jana Musila (2007) (S02E31) 

V případě Honzy Musila se komůrka nevydržela dlouho skrývat, byla odhalena, otevřena a vydala ze sebe zajímavý příběh dvojnásobného otce - homosexuála, který v životě překonal nejeden svízel. ()

13. komnata Josefa Váni (2007) (S02E36) 

Žokejův sportovní život může být kdykoliv ukončen pádem pod rychlá kopyta závodících koní. Josef Váňa se ze všech svých zranění dokázal vykřesat, což sice vypovídá hodně o schopnosti regenerace a touze závodit, ale v podstatě mlčí o utajených strastech schovaných v tajemné třinácté komnatě. Jako sportovec je úžasnou osobností hodnou obdivu. ()

Reklama

Reklama