Reklama

Reklama

13. komnata

(seriál)
  • angličtina The 13th Chamber
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2006–2024), 262 h 47 min (Minutáž: 25–35 min)

Tvůrci:

Martin Komárek

Režie:

Yvonne Vavrová, Petr Slavík, Simona Oktábcová, Zuzana Burešová, Zdeněk Tyc, Václav Žmolík (více)

Scénář:

Jan Mudra, Milan Fridrich, Jindra Horská, Jana Ciglerová, Tereza Brdečková (více)

Hrají:

Zuzana Burešová, Jana Klusáková, Petr Šmolka, Miroslav Kalousek, Vladimír Mlynář, Jiří Blažek, Patricie Strouhalová, Jan Železný, Jeroným Klimeš, Ivo Pavlík, Robert Reichel, Přemysl Rabas (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(603)

Obsahy(1)

Pořad veřejnoprávní České televize vysílaný od 3. ledna 2006 se věnuje složitým životním obdobím známých českých osobností. (Wikipedia)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (53)

13. komnata Jožo Ráže (2006) (S02E14) 

Vrchol snímku je koncert po návratu Ráže na stadionu v 18. minutě. Elán podle mě už mnoho let žije z minulosti a nic nového nevytvořil. ()

13. komnata Karla Vágnera (2008) (S03E39) 

Vím že Karel Vágner kutilsky léta dával do kupy svou chalupu, takže jsem myslel  jde o to. Pak přijde nehoda autobusu , letadla... ()

13. komnata Hedy Čechové (2010) (S06E02) 

Při současném sledování je to vlastně 13.komnata na druhou - už přišla také o Vladimíra Čecha. Možná nežije ani ona.... ()

13. komnata Dalibora Gondíka (2013) (S08E37) 

Také patřím do běžecké komunity a Gondíka je mi pro jeho nemoc líto. Ve zvěrokruhu je vodní znamení ryba, která vychází dobře se všemi ostatními znameními a je nejproměnlivější. Poutavý díl seriálu. ()

13. komnata Ondřeje Kukala (2014) (S09E24) 

Vážnou hudbu moc neposlouchám, ale tihle lidé jsou mimořádně talentovaní a jak je vidět mají v sobě vnitřní sílu. ()

13. komnata Pavlíny Saudkové (2015) (S11E06) 

Tématem je život s tzv. nadsamcem sukničkářem ať už si to vykládáte obdivně nebo negativně. Nevěra je prý nejvíce traumatizující pocit ze všech. Zdá se mi, že Pavlína i její manžel jsou typy, kteří se ve vztahu k sobě nechtějí příliš přiblížit. Soudek je ve znamení zemního Býka, který prý hledá pevnou půdu pod nohama. Pavlína je Rak, tedy vodní znamení, které vychází nekonfliktně se všemi. Komentáře psycholožky Boučkové jsou zajímavé. Věkový rozdíl nevidím problém, rodiče byli o jedenáct, prarodiče o 19 let od sebe a nikdy se nerozvedli. Každopádně zajímavý díl. ()

13. komnata Ivana Vyskočila (2018) (S14E23) 

Statečná rodina. Hvězdu navíc dávám za průvodní komentáře mého oblíbence psychologa Jeronýma Klimeše. ()

13. komnata Jaroslava Sapíka (2018) (S14E24) 

Dokument jsem viděl krátce po dokumentu na Čt2 Černé zlato o hornících, kteří kvůli poškozenému zdraví jako jsou zaprášené plíce aj. umírali po 50. roce věku. Tématem tohoto dokumentu je to, čemu říkají lékaři profesní zátěž. Na sympatickém kuchaři Sapíkovi je nedodržování životosprávy, jak říkala maminka, vidět už na jeho postavě. Profese kuchaře znamená stres, pobyt stále ve stoje v neosvětlené místnosti (sluncem) a nekonečná pracovní doba. Dokument nemá tak široký záběr , abychom si všimli znaků tzv. workaholismu (málo přátel, emotivní výbuchy ve frontě aj.), který je řazen ne mezi nemoci, ale jako tzv. sociální deviace. Workaholika jeho okolí v práci většinou podporuje v domnění jak je pilný. Dokument vyznívá přesně v tomto smyslu. Říká se, že v naší společnosti nejsou vystaveni největšímu pracovnímu tlaku bohatí, ani chudí ale vyšší střední třída drobných podnikatelů zodpovědných za své podnikání. A to se zdá po shlédnutí dokumentu pravda. ()

13. komnata Jana Cimického (2018) (S15E01) 

Hlavním tématem je nebezpečnost silničního provozu. Díval jsem se na to odstupem, protože autem se snažím nejezdit ani jako spolujezdec. Když se započítá sraz posádky, zácpy a přestávky na pumpách, je to nejpomalejší a nejnebezpečnější způsob dopravy. ()

13. komnata Báry Vaculíkové (2018) (S15E02) 

Tento díl je zajímavý způsobem osamostatňování od matky a zbavováním se bulimie jako temného programu v hlavě. Bára je ve znamení zvěrokruhu ohnivé znamení (tedy mužské prvky). K tomu vyrůstala bez otce, protože celebrity nedokáží udržet rodinu (matka Petra Černocká). Od roku 2005 je zpěvačkou vokální skupiny Yellow Sisters. V roce 2017 vydala pod pseudonymem Diva Baara své prví sólové pop-jazzové album s prvky elektroswingu a burlesky Debut. V roce 2012 se zúčastnila talentové soutěže Hlas Česko Slovenska a následně vydala s ďalší ženou známou skladbu Laktační psychóza. Být žena, spíše než tloušťky bych se bál toho, že podle jednoho posledního výzkumu sledování vzorku žen, se u nich téměř přesně v 35 letech začne prudce měnit kvalita kůže a začnou se měnit v zombies. Proto jak zaznělo v dokumentu z úst Bářiny matky, když měla dítě až ve třiceti mi z tohoto úhlu pohledu přijde pozdě. Celkově díl není tak zajímavý, jak mohl být, což je vidět v hodnocení. ()

13. komnata Milana Markoviče (2018) (S15E05) 

Oblíbený komik s chytrým humorem. Suchý, milý, inteligentní a kousavý jak zazní v dokumentu. Dokument ukazuje malou svobodu slova na Slovensku v 90. letech za vlády Vladimíra Mečiara. Slováci se v dalších volbách museli rozhodnout, jestli Mečiar, nebo Evropská unie a rozhodli se správně. ()

13. komnata Jiřího Slívy (2018) (S15E06) 

Výborný kreslíř a talentovaný humorista s hroznou nemocí a pozitivním přístupem k životu. Potěšili mě vstupy mého oblíbeného psychologa Jeronýma Klimeše. ()

13. komnata Mojmíra Maděriče (2018) (S15E07) 

V příběhu není z čeho vařit. Díly o nemocech jsou slabé všeobecně. Nejsilnějším okamžikem je sociální agitka - tragická výše důchodů většiny herců. ()

13. komnata Gabriely Koukalové (2018) (S15E08) 

Člověk si říká proč to Gabča nedotáhla až na vrchol kariéry olympiádu, ale tahle nemoc vypadá banálně, ale je zařazena mezi smrtelné choroby, takže vyhrála mnohem důležitější boj. ()

13. komnata Zdeňka Maryšky (2018) (S15E10) 

Vyprávění člověka, kterého vidím poprvé v životě a první polovina vyprávění o divadle, do kterého nechodím. V druhé půli se rozjede zajímavý životní příběh s mnoha nezodpovězenými otázkami. Letmo se objeví motiv Lalalandu, kdy se vztah rozpadne kvůli odlišným pracovním snům. A když to začne být teprve zajímavé, najednou je konec. ()

Reklama

Reklama