Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA Frank Moses (Willis) dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních agentů, aby s jeho pomocí vypátral ztracenou přenosnou jadernou zbraň. Aby uspěl, bude muset odolat hordám zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, kteří se superzbraně snaží zmocnit. (Bontonfilm)

Zajímavosti (30)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 53,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 148,1 mil. (NIRO)
  • Během závěrečné honičky Han Cho Bai (Byung-hun Lee) řídí modrý Lotus Exige. V pozadí můžeme slyšet skladbu od Linkin Park Given Up (2008). (bagrneplave)
  • Sekretářku Kelly, kterou na začátku filmu zastřelí Jack Horton (Neal McDonough), hraje anglická herečka a modelka Emma Heming, která se v roce 2009 provdala za herce Bruce Willise (Frank). (Koldyn)
  • První natáčecí den, tedy 10. října, se natáčelo před a uvnitř hotelu Regina, který se nachází naproti Tuilerijským zahradám a kousek od Louvru. Z protější ulice přihlížely natáčení stovky lidí. Natáčení se ten den stalo jednou z turistických atrakcí Paříže. (Zdroj: sms.cz)
  • Velkou část natáčení v Paříži tvořila automobilová honička na mostě Pont de la Tournelle východně od katedrály Notre-Dame. Citroën byl speciálně upraven tak, aby mohl sjet po schodech až ke břehu Seiny. (Zdroj: sms.cz)
  • Scéna z ulice v Moskvě vznikla během poklidné soboty 27. října v zavřené finanční čtvrti v centrálním Londýně. Jak na zavolanou bylo ráno -6° C. (Zdroj: sms.cz)
  • Jako ruská letecká základna posloužila stanice RAF v Upper Heyfordu v hrabství Oxfordshire, zavřená od roku 1994, kdy bylo zřejmé, že studená válka definitivně skončila. Německá základna byla umístěna do leteckého parku v Dunsfoldu, další zavřené základny RAF. (Zdroj: sms.cz)
  • Scény odehrávající se v pařížském hotelu George V se natáčely na různých místech Londýna, například v hotelu Langham, na impozantních panských sídlech Hedsor House v Taplowu a Luten Hoo, kde se natáčely filmy jako Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994), Válečný kůň (2011) nebo Spalující touha (1999). Za některé další pařížské lokace pak "zaskočila" také Praha. (FFilipCZ)
  • Útočiště Kremlu bylo postaveno v doku Tobacco Dock ve východním Londýně, postaveném počátkem 18. století jako sklad tabáku, který se dovážel z Nového světa. Naposledy budova sloužila jako obchodní centrum, které bylo před několika lety zavřeno. Přízemí s cihlovými klenutými chodbami vytvořilo ideální zlověstnou atmosféru. (FFilipCZ)
  • Anthony Hopkins (Bailey) vzal prípravu na film veľmi zodpovedne. „Trocha som to s čítaním scenára preháňal. Čítal som ho hádam dvestokrát," povedal herec a ďalej dodal: „Ale robil som to preto, aby som si vytvoril pevný základ pre improvizáciu. Jedine tak môžete otvoriť svoju myseľ a nemusíte sa starať o text, pretože ho ovládate aj odzadu. To je okamih, keď hranie začína byť zábava." (Zdroj: Bonton)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Reklama

Reklama