Reklama

Reklama

Nejrychlejší

  • USA Fastest
Dokumentární / Sportovní
USA, 2011, 110 min

Cenami ověnčený režisér Mark Neale uvádí film Nejrychlejší, velkolepý a adrenalinem nabitý celovečerní dokument, který vás zavede do zákulisí světa MotoGP™. Strhující dokument s komentářem Ewana McGregora přináší vzrušení, nečekané zvraty, odhodlání i odvahu, kterou si tento sport od svých hvězd žádá. Film prostřednictvím výjimečných zákulisních návštěv, neobvyklých úhlů pohledů a rozhovorů nabízí skutečný filmový zážitek, který mapuje vzrušující výhry, zdrcující prohry, nebezpečné karamboly i velkolepé návraty včetně toho, kdy se Valentino Rossi objevil na závodní dráze jen 41 dní po nehodě, při níž si vážně poranil nohu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1milión║ Nie som žiadny veľký fanúšik rýchlostných motoriek MotoGP ale toto ma chytilo a bavilo pozerať po celý čas, pútavé podanie s množstvom rozhovorov a dokonca aj strihovo využitej dramatickosti pretekov, skoro porovnateľne dobré ako dokument o závodníkovi na Formule 1 s názvom Senna. /100%/ ()

david666 

všechny recenze uživatele

Přiznam se, že jsem čekal lépe vystavěný příběh a lepší chronologii. Někdy se dle mého názoru skákalo z jednoho roku do druhého bez nějakých návazností. Asi to mělo být hlavně o Rossim (což určitě je), v tomto kontextu mě připadaly příspěvky ostatních závodníků někdy rušivě a odváděly pozornost. Ale kažpodádně skvělé záběry ze závodů. Ale jako fanda Rossiho a Senny musím říct, že dokument Senna byl o poznání lepší. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I když jsem nikdy nebyl vlastníkem řidičského oprávnění na skupinu "A", tak závody MotoGP mají své místo v mém televizním programu. Baví mne totiž sledovat budoucí dárce orgánů, kterak používají brzdu až když na ně mává pan Smrťák, sebevědomě drhnou svými koleny v zatáčkách o asfalt a následně do sebe láskyplně narážejí v touze využít tu jedinou správnou stopu. Tento dokument mne rozhodně nezklamal, nabídl mi úchvatné souboje na různých okruzích světa, ale na můj vkus se příliš věnoval pádům či psychikám jezdců a to ve stopáži, jejíž délka nedokázala zcela udržet mou pozornost. ()

Petra46 

všechny recenze uživatele

'I always feel a personal connection with the bike, because I think the bike has a soul. I always make a personal feeling together. I always speak with the bike.' ..přesně tohle odlišuje Valentina od všech ostatních jezdců. Nařčení Jorgeho, že Vale je 'herec' vychází jen z toho, že sám Lorenzo neumí snášet prohru a proto není schopný pochopit Valeho mentalitu. Kdežto Rossi se rozhodně nebojí výzvy (viz přestup na Yamahu a Ducati), jde vidět, že si to vyloženě užívá a přijímá oba aspekty závodění - výhru i prohru! A i po tom, co do závodu dal vše, je schopný pokorně uznat, že byl poražen. Jakožto dlouholetý fanoušek Moto GP nemůžu jinak, než dát 5 hvězd. Tyto necelé dvě hodinky mapují opravdu krásné sezóny Moto GP a vyjádření jednotlivých závodníků tomu dodávají další zajímavý pohled. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Nie som velky fanda, ale motorky rad pozeram a hviezdu s cislom 46 poznam. Avsak v porovnani s tymito kuskami je to o poznanie slabsie. Ci uz obsahovo alebo emocne. Bohuzial som sa casto stracal medzi mnohymi menami, dalsou havariou, vyhratymi pretekmi alebo flashbackmi, ktore ma skor zmiatli, nez by posunuli dej niekam dalej. A ani ta talianska anglictina velmi nepomohla. Napriek tomu je to vsak stale velmi zaujmava podivana a pre fandu must see film. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama