Reklama

Reklama

Nejrychlejší

  • USA Fastest
Dokumentární / Sportovní
USA, 2011, 110 min

Cenami ověnčený režisér Mark Neale uvádí film Nejrychlejší, velkolepý a adrenalinem nabitý celovečerní dokument, který vás zavede do zákulisí světa MotoGP™. Strhující dokument s komentářem Ewana McGregora přináší vzrušení, nečekané zvraty, odhodlání i odvahu, kterou si tento sport od svých hvězd žádá. Film prostřednictvím výjimečných zákulisních návštěv, neobvyklých úhlů pohledů a rozhovorů nabízí skutečný filmový zážitek, který mapuje vzrušující výhry, zdrcující prohry, nebezpečné karamboly i velkolepé návraty včetně toho, kdy se Valentino Rossi objevil na závodní dráze jen 41 dní po nehodě, při níž si vážně poranil nohu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1milión║ Nie som žiadny veľký fanúšik rýchlostných motoriek MotoGP ale toto ma chytilo a bavilo pozerať po celý čas, pútavé podanie s množstvom rozhovorov a dokonca aj strihovo využitej dramatickosti pretekov, skoro porovnateľne dobré ako dokument o závodníkovi na Formule 1 s názvom Senna. /100%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I když jsem nikdy nebyl vlastníkem řidičského oprávnění na skupinu "A", tak závody MotoGP mají své místo v mém televizním programu. Baví mne totiž sledovat budoucí dárce orgánů, kterak používají brzdu až když na ně mává pan Smrťák, sebevědomě drhnou svými koleny v zatáčkách o asfalt a následně do sebe láskyplně narážejí v touze využít tu jedinou správnou stopu. Tento dokument mne rozhodně nezklamal, nabídl mi úchvatné souboje na různých okruzích světa, ale na můj vkus se příliš věnoval pádům či psychikám jezdců a to ve stopáži, jejíž délka nedokázala zcela udržet mou pozornost. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mark Neale | Hudba: Tomandandy | Produkcia: Mark Neale, Pail Taublieb | Distribúcia: Media X International, Inc. | Rozpočet: 1 miliónov $ || Keby som mal kde pozerať MotoGP, tak by som bol jeho fanušíkom. Takto som len pasívnym obdivovateľom Valentina Rossiho a motorkového cirkusu okolo neho. To, čo je pre Formulu 1 Michael Schumacher, to je pre MotoGP Valentino Rossi. Jediný rozdiel je, že zatial čo o Schumacherovi sa ešte nevytvoril kvalitný dokument, Fastest je neuveriteľne napínavým a dobre zostríhaným materiálom so skvelým narátorom McGregorom. Viac takýchto dokumentov! Nasledujúci bude asi o Vettlovi, ale to bude oproti tomuto určite nuda... :D 95% | HD, THX, EN DTS | ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Motorku z Welcomu mám doma v kúpeľni. Vlastne nie, v spálni. Nemám ju kúpeľni, ani na záchode, ale v spálni. Keď sa ráno zobudím, je to prvé čo uvidím. Aj keď niekedy na nej zvyknem mať zavesené ponožky." Ešte o niečo strhujúcejšie, než Faster. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem se namlsal dokumenty jako Senna či Kličko, mi Fastest přišlo v tomto srovnání o něco slabší, ale i tak vcelku poutavé na to, že MotoGP™ je pro mě španělská vesnice - zase jsem si trošku rozšířil rozhled ... 65% ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Nie som velky fanda, ale motorky rad pozeram a hviezdu s cislom 46 poznam. Avsak v porovnani s tymito kuskami je to o poznanie slabsie. Ci uz obsahovo alebo emocne. Bohuzial som sa casto stracal medzi mnohymi menami, dalsou havariou, vyhratymi pretekmi alebo flashbackmi, ktore ma skor zmiatli, nez by posunuli dej niekam dalej. A ani ta talianska anglictina velmi nepomohla. Napriek tomu je to vsak stale velmi zaujmava podivana a pre fandu must see film. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Na Senu to nemá ale je to pro fanoušky Moto GP docela povinost. Chápu že je to o Rossim, ale já ho zrovna moc nemusim. Navíc to jak podělall Gibernaua se tam jen naznačí a přejde se jako že je normální do sebe bourat. Ale hlavně že se zminujou o tom kdo se na trati a při jaky rychlosti pomalu zmrzačil a zemřel. ()

rottenpolo 

všechny recenze uživatele

Jednoducho vav, tak toto ma dostalo. MotoGP som nikdy nesledoval a som rád že som si vytvoril ako taký obraz o tom ako to tam chodí a aké to je nebezpečné, napínavé.... Pozície si vymieňajú jazdci od zákruty k zákrute, čo som počas dokumentu dosť prežíval a bavil sa. Mimochodom Rossi sa vrátil k Yamahe po dvoch rokoch strávených v Ducati, kde nevyhral žiadnu veľkú cenu. ()

MutantMarana 

všechny recenze uživatele

Snad se bude tocit druhy dil, pac Vale ma neskutecnou fazonu a jede na desatej titul! Je kveten 2015 a uvidime, jak to dopadne. Jeden buh (46) si vodi druhyho boha (93) a ja se modlim. Dokument 100% Zvlastni je u toho slyset Obi-Wana. P.S. 22matelko: to je Giacomo Agostini...46 ma pred sebou jeste dlouhou cestu. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o adrenalinových hrdinech dnešní doby, kteří bojují o přízeň fanoušků na těch nejvýkonnějších silničních motocyklech. Včele výpravy je legendární Ital Valentino Rossi, kterého mě baví sledovat i poslouchat. Dokument nám odkryl pár zákulisních prostorů, detailů i dialogů a mě hodně bavil. Dávám 75%, čtyři hvězdy. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Přiznam se, že jsem čekal lépe vystavěný příběh a lepší chronologii. Někdy se dle mého názoru skákalo z jednoho roku do druhého bez nějakých návazností. Asi to mělo být hlavně o Rossim (což určitě je), v tomto kontextu mě připadaly příspěvky ostatních závodníků někdy rušivě a odváděly pozornost. Ale kažpodádně skvělé záběry ze závodů. Ale jako fanda Rossiho a Senny musím říct, že dokument Senna byl o poznání lepší. ()

Petra46 

všechny recenze uživatele

'I always feel a personal connection with the bike, because I think the bike has a soul. I always make a personal feeling together. I always speak with the bike.' ..přesně tohle odlišuje Valentina od všech ostatních jezdců. Nařčení Jorgeho, že Vale je 'herec' vychází jen z toho, že sám Lorenzo neumí snášet prohru a proto není schopný pochopit Valeho mentalitu. Kdežto Rossi se rozhodně nebojí výzvy (viz přestup na Yamahu a Ducati), jde vidět, že si to vyloženě užívá a přijímá oba aspekty závodění - výhru i prohru! A i po tom, co do závodu dal vše, je schopný pokorně uznat, že byl poražen. Jakožto dlouholetý fanoušek Moto GP nemůžu jinak, než dát 5 hvězd. Tyto necelé dvě hodinky mapují opravdu krásné sezóny Moto GP a vyjádření jednotlivých závodníků tomu dodávají další zajímavý pohled. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, který motocyklovými závody žije, příliš povrchní dokument, který nejde až na dřeň. Jezdci až na pár vzácných výjimek neříkají nic zajímavějšího, než co už dávno víme, tušíme, nebo co už několikrát řekli v jiných rozhovorech. Na člověka, který závody MotoGP moc nesleduje, může Nejrychlejší působit zase poměrně zmatečně. Návraty do minulosti jsou zde podle mého názoru dělány trochu nepřehledně. Škoda, že se dokumentaristům nepodařilo sejmout jezdcům jejich mediální tvář. Velmi slabé čtyři hvězdičky, zaokrouhluju nahoru hlavně ze slušnosti a radosti z toho, že o mém nejoblíbenějším sportovním odvětví opět někdo natočil dokument a také za skvělý komentář v podání motorkáře Ewana McGregora. A asi si budu muset pustit první díl z roku 2003, abych zjistil, jestli jsem se tenkrát při udělení nadšených pěti hvězdiček nenechal tak trochu opít pseudopohledem do zákulisí . Ale myslím, že tehdy bylo téma "Rossi vs. Biaggi" mnohem silnější než současné "střídání generací". Nebo bylo přinejmenším lépe zpracované. Tady je opravdu spoustu výbušných a kontroverzních otázek zcela vynecháno. Škoda. Třeba až všichni ukončí kariéru, natočí Neale opravdového "motocyklového Sennu". ()

Ostricker 

všechny recenze uživatele

Jako milovník sportu nemůžu hodnotit jinak než 5*. Film se věnuje celkem dost Rossimu, ale je pravda, že on je velká osobnost tohoto sportu v minulých letech. Jen musím podotknout, že mi běhal mráz po zádech, když jsem poslouchal Simonchelliho, jak se bojí pádů... Rozhodně doporučuji každému milovníkovi toho sportu. Pro jiné to asi moc není ()

Reklama

Reklama