Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

All.I.Can je vizuálně ohromující dílo kinematografie, nejlepší lyžařský film roku 2011, který se věnuje vášni pro lyžování a objevování nádherných dosud nesjetých míst v horách po celém světě. Kdo rád objevuje exotická místa pro skialpinismus, freeride a další aktivity, se v tomto filmu určitě najde. Kráter sopky v Chile, marocké pohoří Atlas nebo bezejmenné vrcholky v Grónsku, to všechno vám nabídne All.I.Can. Hlavní postavy Sherpas Cinema jsou Dave Mossop a Eric Crossland. A právě jim se podařilo nasadit zcela novou laťku mezi lyžařskými filmy. Hlavním smyslem tohoto filmu je propojení lyžování a obecně sportu s přírodou a citem pro životní prostředí. Snímek nemá působit „zeleně“, ale ukázat svět takový, jaký je v celé své přirozené kráse. Záběry městských zástaveb, industriálních zón, přírody, to vše vytváří kontrast a onu přirozenost, která vaše hlavy nenechá chladné. Pojem „jiný typ lyžařského filmu“ se zde přímo nabízí a Sherpas se to povedlo naprosto mistrovsky ukázat. (Filmový festival zimních sportů)

(více)

Recenze (18)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pekný videoklip o lyžovaní. Nič viac, nič menej. Lyžiarov poteší - takže i mňa, no All.I.Can môže provokovať diváka len vizuálom a bezočivosťou zúčastnených. Možno vlastne tvorcom išlo len o to, každopádne, čakal som viac. 70% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mi moc nesedl. Myslím, že hudba se k tomu prostředí vůbec nehodila. A ty trhané záběry mi taky docela vadily. Ale přeci jen je tam kupa sněhu, hory ... a musím dát aspoň 55%. Ráda bych dala víc, ale bohužel. Za celou dobu koukání jsem se s dokumentem nesžila. Hodně jsem se nudila. A nechápala jsem ty jednotlivé kapitoly, jak by do sebe měly zapadat. Podle mě to nemělo moc žádnou souvislost a bylo to dost zmatený. Tento dokument neměl tak skvělou atmosféru jako například Few Words. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

prvních 45 minut až na pár hlušších míst moc fajn.. vizuálně, adrenalinově, hudebně.. jenže pak namísto lyžování nastoupí převážně ekologická moudra a další méně záživná "témata" jako lyžující důchodci, domorodci kdesi v Maroku a lyžování vedle silnic, po asfaltu, šutrech, zábradlích a schodech.. ve finále tedy jen 3* ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

Skvělé záběry freerid. Zajímavé spojení letních a zimních záběrů a přírody. Shlédnuto v rámci Filmového festivalu zimních sportů (FFZS) Krnov 2012. ()

erased 

všechny recenze uživatele

První velký film Sharpas Cinemas nepůsobí se svými třemi téměř nesouvisejícími akty až tak konzistentně, jako novější Into the Mind, ale zároveň se mu alespoň nikdo nemůže vyčítat žádnou přehnanou uměleckost nebo přetvářku. První část tak funguje jako jeden vynikající freeride klip a druhá k jízdě přináší tu pohodovou náladu partičky kamarádů cestující po horách celého světa. K tomu nepasuje třetí, zelené myšlenky kázající část, ale o to lépe právě ona funguje. Šílenec JP Auclair se i zde postará o adrenalin (a jeho sjezd v Rosslandu patří k tomu nejlepšímu, co jsem viděl), kapitolka se seniory nadšenými do lyžování stejně, ne-li víc než samotní protagonisté, zase obstarají pohodu a vše dohromady s upřímně vyznívající ekologickou problematikou šlape naprosto parádně. Samozřejmostí, která vždy dokáže nadchnout je, že k tomu hraje vynikající soundtrack, jenže celkově se nedá ubránit dojmu, že autoři po tvůrčí stránce dospěli teprve ve výše zmíněné novince. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Až po shlédnutí All.I.Can dokáže člověk ocenit jak jedinečným dokumentem ve skutečnosti je Art of Flight. All I Can je po všec stránkách povedený dokument. Poutavé záběry, krásné prostředí, povedená hudba, jenže v každém tomhle aspektu je Art of Flight ještě o jeden level výše. Zde autoři nemají tolik zajímavých nápadů a také po hříchu málo využívají first person záběry z kamerky Go Pro a když už jo, tak hned přestřihnou na záběr z helikoptéry. Také bych tolik nehořekoval o globálních problémech. Opravdu skvělý dokument, ale šampion v této kategorii má jiné jméno než All.I.Can. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Lyžaři na oslech, na koních na vrcholu, na hřebeni, na helikoptéře, na čopru, na smetišti, na sopce... ehm, skládá se to krapet chaoticky. Česká kapela DVA byla příjemným překvapením. ()

Simpoch 

všechny recenze uživatele

Teaser Skvělý dokument. Lyže a nic víc. Super jsou hlavně záběry "rychlozamrzající" krajiny a slow motion kráčejících lyžařů. Palec nahoru. ()

Aurewen 

všechny recenze uživatele

Po velmi, velmi dlouhé době dávám celých 5 hvězd. K filmu jsem si dala kafe, ale byla jsem z toho úplně unešená. Nejen, že mi to kafe vychladlo, ale když jsem si asi v půli filmu uvědomila, že ho mám vlastně v ruce, málem jsem ho vylila. Skvělý soundtrack, kamera, vtip, záběry přírody a světa, lyže a jenom lyže a o to jde, ne že tam cpu zas něco jinýho. Nádhera nádhera a pozitivně naladěnej musí bejt snad každej, kdo to viděl a už se těším na Into the Mind a taky na lyže. Dokoukejte i titulky. ()

BruceW 

všechny recenze uživatele

WOW. Nejprve několik faktů: naprosto neuvěřitelné záběry jednotlivých výkonů, ale i prostřihů. Skvělá filmová kompozice rozdělená na 3 části samostatně se věnujícím slovům All, I a Can. Jednotlivými kapitolami nás pak tvůrci jemně vedou svou myšlenkovou linií, abychom skutečně pochopili složité poselství celého filmu. Stále nerozumím tomu, jak je možné propojit téma extrémního a profesionálního freeridu s problematikou ekologie, ale podařilo se to. Nejprve se spojení i mně zdálo trochu násilné, ale při delším odstupu respektuji film pro zmíněné sdělení ještě více. Doufám ale, že se jedná o reálné smýšlení tvůrců i účinkujících. Ve filmu mě zatím přesvědčili. Samozřejmě lze jenom smeknout nad jednotlivými sjezdy, nad kterými se asi všem musí tajit dech. Vše pak podtrhuje asi nejlepší soundtrack, jaký jsem kdy slyšel ve všech freerideových, SNB, lyžařských a kdovíjakýchdalších filmech. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Sherpa Cinema se snazi... Vizualne naprosta bombice, film je doslova nacpan krasnymi zabery (proto take 4 hvezdy), ale pusobi hodne mentorsky, coz me trochu rusilo. Neznat ostatni ski filmy (Claim, In Deep, Hit List), tak bych dala plny pocet, ale takhle proste nemuzu. Btw. take me mile prekvapilo DVA. "Nunovo tango" ted smazim v aute docela pravidelne. Jsem zvedava jaky bude "Into the Mind". Klasicky se nejvic tesim na Kye Petersena! ()

A.ZziK 

všechny recenze uživatele

Fantatsický záběry, skvělá hudba (v soundtracku jsou DVA - žjova). Pěkná koláž o lidech co perfektně ovládají lyže a umějí si to náležitě užít. Trochu se ovšem nemůžu zbavit dojmu, že ty kecy o přírodě a o lidech na planetě jsou spíš póza. Ať jezděj a nekecaj :). Celkově moc fajn, 85%. ()

Choucas 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně skvělé - chci to ještě, ještě, ještě! Výborná kamera, hudba, lidi, příroda, prostě vše. Občas uděluju 5 hvězd s tím že je to tak tak, teď s tím, že je to sakramentsky málo! Tenhle film mně neskutečně moc bavil. Díky za to! ()

Richmond 

všechny recenze uživatele

Tento (ne)film by som radšej ani nekomentoval. Bohužiaľ cítim sa, že musím spasiť niektoré duše a varovať ich pred neskutočnou nudnosťou, ktorou tento film disponuje. Nielenže to bola nuda ale ja sám tento žáner nemám rád. Oceniť však musím a je to mojou povinnosťou: kameru, ktorá bola očarujúca a dychberúca a strih akým sa obrazy prepínali- to bolo neskutočné. Aby som to zhrnul: po tej vizuálnej stránke to bolo ohromujúce. Ale nevidím zmysel točiť film, ktorý nemá pointu ani hlbší význam. Nič vám to nedá. Je to v podstate o pätnástich týpkoch, ktorí zjazdia každý kopec. Wow. Shiffrinová by iste závidela. 40% 2* ()

Reklama

Reklama