Reklama

Reklama

Democracy Now!

(pořad)
Publicistický
USA, 2001, 1562x60 min

Účinkují:

Rod Coronado, Darryl Cherney, Marshall Curry, Andrew Stepanian, John Nichols, Jeff Luers, Paul Watson, Mike Roselle, Pam Africa, Noam Chomsky, Rick Rowley (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Democracy Now! je americký program zpráv, názorů a analýz, který začal být vysílán v roce 1996 v New Yorku. Program založili Amy Goodman, Juan Gonzalez, Larry Bensky, Salim Muwakkil a Julie Drizin. Tento program přináší progresivní a nezávislé zpravodajství, a je financován jen díky příspěvkům posluchačů, diváků a nadací. Democracy Now! nepřijímá příspěvky od inzerentů, firem či vlády, a díky tomu si zachovává nezávislost a objektivitu. V tomto programu hostovalo mnoho zajímavých osobností a odborníků jako je dokumentarista Michael Moore, herec Danny Glover, muzikantka Yoko Ono, zakladatel Wikileaks Julian Assange nebo bývalý prezident Bill Clinton. (Broda84)

(více)

Recenze (2)

Broda84 

všechny recenze uživatele

Jedná se o neziskový informační program obsahující zprávy, reportáže, rozhovory nebo analýzy. Tento program garantuje větší objektivitu než jiná korporační média. Democracy now! není financované pomocí reklam, firem nebo vládních příspěvků, a díky tomu si udržuje svoji nezávislost. Můžeme tak získat objektivněší obraz dění ve světě. Jedna z klíčových novinářů a zakladatelů je Amy Goodman, která je nazývaná jako novinářka, co dává hlas obyčejným lidem. Toto zpravodajství právě poskytuje našemu publiku přístup k perspektivám, které jsou zřídkakdy vysílány korporátními médii. Democracy now! Je hostitelem mnoha nezávyslých a mezinárodních novinářů, i lidí, kteří jsou přímo ovlivněni americkou zahraniční politikou. Tento pořad mám velice ráda a hlavně sleduji rozhovory, jak s osobnosti jako je Michael Moore nebo Danny Glover, či méně známými umělci, aktivisty nebo nezávislými analytiky. Je to jeden z mála pořádů, kde získáte opravdu politicky ničím neovlivněné zprávy. ()

Zajímavosti (1)

  • V roce 2008 nyli tři novináři včetně Amy Goodman z Democracy Now! během práce na reportáži o protestech během 2008 Republican National Convention zatčeni. Později podali novináři proti zatčení žalobu, kterou vyhráli a získali kompenzaci 100 000 amerických dolarů. (Broda84)

Reklama

Reklama