Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární pohled do zástupu návštěvníků světově proslulého Comic-conu v San Diegu. Mozaika zachycuje příběhy vybraných účastníků, kteří se na  slavný geekovský festival chystají každý s trochu jinou motivací. Někteří se jedou prostě skvěle pobavit, jiní doufají, že se na festivalu blýsknou vlastním příspěvkem a možná se jim změní život. Dokument je sleduje od jejich domácích příprav a cesty až po jejich vrcholné zážitky na festivalu, provází tak vlastně diváka celou akcí z pohledu návštěvníka a seznamuje ho velmi nenuceně s jejím prostředím, kde je stále se na co dívat. (Ombak▼Penari)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Jednu část filmu tvoří sledování jednotlivců snažících se na Comic-conu nějakým způsobem prosadit (a kde je jediná zajímavá linka o skupince vyrábějící si kostýmy podle Mass Effectu).V druhé nechává Spurlock různé celebrity sypat z rukávu vtipné historky o conu, neustále (se) utvrzující v tom, jak je dobré být geekem. Jen málokdy se film opravdu dotkne něčeho zajímavějšího, například toho, že Comic-con už v současnosti přestává být o komiksech. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pozor, cirkus Amerika dorazil na dědinu! Film o bláznech, blázincu a bláznovství do komiksů. Co se týče vlastního Comic-Conu, tak pro představu o co jde, je natočený materiál asi dostačující, ale objektivní informační hodnota je téměř nulová, takže dávám upachtěný dvě hvězdy za pár vtipných historek a celkový bleskový náhled na Comic-Con. Slabota, navíc našinec, jak už je u Spurlocka obvyklé, není ani přibližně tou správnou cílovkou. 49% ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Docela nezvyk, že se Morgan vůbec neobjeví, ale i bez něj je to hodně výživná sonda do geekovského života. A žádost o ruku je mimochodem totální doják i v případě, že jste ji x měsíců zpátky viděli na Youtube :) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

„Stan, you're the MAN!“ Dokumentární sonda do dění světově největšího veletrhu, jehož účastníky jsou výhradně geekové, nerdi, trtkovia a magoři. Osobně se mi nejvíce líbila linie s Chuckem Rozanskim, majitelem komiksového kolosu Mile High Comics (náhled do jejich skladu mě ochromil), který na conu prodává to, o čem to celé vždy bylo, tedy komiksy a smutně při tom pozoruje, jak gigantická filmová a televizní studia pomalu jeho byznys vytlačují na periferii zájmu. Epicentrem conu jsou dnes spíše megalomanské propagace filmových blockbusterů, konference s jejich tvůrci, představování nových seriálových řad a Kevin Smith (nic proti němu). Snímek částečně poukazuje na to, jak komiksy postupně ustupují do pozadí, čímž samotný název Comic-Con jaksi pozbývá svého významu. Ostatní příběhy návštěvníků (šikovná kostymérka, ambiciózní kreslíři, náruživí sběratelé, zamilovaní snoubenci) byly vtipné i dojemné. Pobavil mě dospělý chlap sprintující přes půlku výstavní haly, aby získal obří limitovanou figurku Galactuse dřív, než ji vyprodají. Každý v sobě máme maličkého geeka :) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Geektime! Informační hodnota je téměř nulová - to že Comic-Con již není o komiksech a chodí se tam předvádět hlavně celebrity (snad) nikoho z filmových fanoušků nepřekvapí. Po stránce atmosferické a "emocionální", kde se zachycuje zeitgeist obří výstavy už ale funguje Comic-Con Episode Four mnohem lépe i když nedostávám orgasm z každé osm a půlté věty demigoda Josse Whedona či svatého Kevina Smithe. Sledovaní návštěvníci jsou celkem zajímaví a dostávají dost prostoru. Nikdy se do San Diega na tuto monstr akci nepodívám, ale já tam vlastně byl (ehm... se Spurlockem). 60 % ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama