Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Švédský producent Michel natáčí na Kubě své písně a zároveň vyhledává místní talenty, kterým chce produkovat hudbu určenou na export a přizpůsobenou stereotypům, které o Kubě panují. Kubánský reggaeton táhne a mladý rapper El Medico je jeho novým favoritem. El Medico se jmenuje Raynier Casamayor Griñán, a jak napovídá jeho umělecký pseudonym, je profesí lékařem. Podle matky, která je oddanou komunistkou, vděčí revoluci za to, že mohl obor vystudovat a měl by dluh revoluci splatit. Poté, co zaujme vydavatelství Warner ve Španělsku a má tam odjet na promo turné, musí pro cestu získat svolení od matky i ministerstva zdravotnictví. Během plánování cesty za úspěchem se střetává nejen s nesouhlasem rodiny a byrokratickými překážkami kladenými režimem, ale překvapivě i s Michelem a jeho vizí toho, co hudbu prodává. El Medico svou tvorbu chápe jako vyjádření kubánských hodnot a tradic, Michelovi jde jen o komerční úspěch. Film Daniela Fridella ale vykresluje také realitu současné Kuby, kdy komunismus ostentativně pohrdá konzumní kulturou a penězi, a tím z nich dělá objekt posedlosti. (Jeden svět)

(více)

Recenze (3)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Zlátanina, ktorá sa raz venuje El Medicovi, raz producentovi, ktorému ide o prachy, potom o jeho dcérku, potom o sporo odeté ženy... až k matke El Medica. Rejža si myslel, že ma pobaví, no posledných 20 minút som odsledoval už poriadne znudený. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Mladý člověk mezi Skyllou ortodoxní zabedněnosti a Charybdou tupého konzumu. Ad oficiální popiska: Na cestě za úspěchem se "překvapivě" střetává s vizí producenta, no těpic. To může překvapit leda nějaké popletené aktivistky z čudlácké charity. "Komunismus ostentativně pohrdá konzumní kulturou a penězi, a tím z nich dělá objekt posedlosti"? To sou zase kecy. Za celou hodinu a půl jsem si nevšiml, že by El Medico (případně jeho oblíbená tanečnice) byli "posedlí" konzumem. Právě naopak. Vždy poznali hranici, za kterou již nebyli ochotni jít (a nebylo to jen okolím)... Matka versus Michel. A přitom ani jeden neztrácí lidskost, matka v jednu chvíli vzpomíná na dětství, které ji poznamenalo, Michel nakonec cítí, že by měl být zase aspoň na chvíli dobrej otec... A mezitím Raynier, El Medico, talentovaný absolvent medicíny, který by se rád věnoval své životní vášni, muzice... PS: Michelova dcera byla perfektní!:) ()

Reklama

Reklama