Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (385)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila dlouho. Především proto, že mám ráda muzikály a obsazení hlavních rolí byl téměř dream cast. Moje očekávání mírně kleslo, když jsem slyšela první ohlasy a nakonec mě vyděsily natolik, že jsem měla dojem, že to bude něco příšerného. Takže ve výsledku to nebylo tak "hrozné" jak jsem očekávala, ale zároveň to taky nebyla žádná bomba. Smíchanice pohádek já ráda (viz Once Upon a Time), takže to mi nevadilo. Začátek se docela slibně rozjel a první půlka filmu byla celkem v pohodě (když teda pominu tu příšernou scénu dvou princů, kteří si roztrhávají košile u vodopádu, a fakt, že Popelka měla na sobě furt jen jedny šaty), pak se to ale nějak zvrhlo a na druhou půlku už jsem zírala s pusou otevřenou dokořán. Mám dojem, že se u toho někdo trošku zhulil a pak to napsal, protože ta druhá půlka nějak vůbec nedávala smysl a dost mi zkazila celý film. Rozhodně velké plus tam bylo, že nezpívali nonstop (u Bídníků to bylo k nesnesení), ale že si taky vzali pauzu na to, aby mluvili. Na druhou stranu, písničky tam zněly jedna jako druhá (proč je proboha všechny zpívaly na stejnou melodii, která byla ještě nápadně podobná Sweeney Toddovi??) a rozhodně si žádnou z nich nebudu pamatovat. A ještě nějak nechápu k čemu tam byla Rapunzel a její princ, ti dva tam byli tak nějak do počtu a vlastně neměli žádnou pořádnou zápletku a byli tam dost zbyteční. Takže já jsem rozpolcená, celkově se mi ten nápad líbí, první půlka byla docela dobrá a obsazení bylo víc než dobré, ale na druhou stranu, druhá půlka byla jedno velké WTF, ve výsledku vlastně nevím jak hodnotit. Zatím asi 3*, uvidím, jak se mi to rozleží v hlavě. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi protivný a těžko snesitelný "muezzifilm". Asi nepochopím tvůrce, kteří na jednu - a ještě k tomu zcela nehezkou - melodii nechali přezpívat skoro všechny repliky herců. K tomu namíchali těžký střevní pačok z různých pohádek. Výsledek dopadl tak, jak obvykle dopadá velký nedělní oběd po několika hodinách trávení. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

V rámci môjho najmenej obľúbeného žánru - muzikálu - som bol milo prekvapený. Celkom zábava a aj keď to bolo pomerne dlhé, mne to tak neprišlo. Alebo že by to bolo tou vianočnou atmosférou? Neviem. No užili si to aj dievčatá, čo je určite v mojich očiach tiež plusom. Dejová linka je akousi zmeskou rôznych rozprávkových postavičiek, ktoré sa stretli na jednom mieste (v lese), no na druhú stranu ma celkom bavila tá bizarnosť vychádzajúca z ich konania ako i dialógov samotných. Taká inovatívna zaujímavosť. Prostredie, v ktorom sa postavičky pohybovali sa mi tiež páčilo - skoro Burtonovské, čo ja môžem. Na druhú stranu toho spievania tam mohlo byť menej, avšak v tomto smere toho veľa zachránil prekvapujúco vynikajúci slovenský dabing (hlavne ten ženský), ten sa vážne vydaril. Priemer. 60/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $128,002,372Tržby Celosvetovo $213,116,401Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,056,678Tržby za predaj DVD v USA $12,442,264║ Režisér Rob Marshall nie je niekedy ani len slušný rutinér. Niekedy proste len strašne tápa a v tomto muzikály to je čistý boj. Herecky na prvý pohľad by človek povedal, že nadmieru slušné obsadenie ale moc tu až tak nemajú čo hrať, prílišná dejová pasivita a okukanosť. K tomu zubatá Kendricková ako popoluška je dosť priestrel, to nevyšlo. Okrem slušných kulís a ako tak masiek, sa tu moc na čom nie je vyžiť. Ponurá atmosféra a čoraz viac čudesný dej moc toho nedajú. /40%/ ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ten film pôsobí ako keď psíček s mačičkou piekli tortu .... a vznikol z toho rozprávkový guláš bez jednoznačnej chuti. Začiatok je ešte nádejný, kombinácia niekoľkých známych rozprávok (Popoluška, Červená Čiapočka, Zlatovláska a pod.) do jedného príbehu sa javí ako pútavý námet a vďaka slušnej výprave sa na Into the Woods aj celkom dobre pozerá. Postupne to však stráca akýkoľvek „kúzelný nádych“ alebo atmosféru, príbeh sa začne nezmyselne motať sám v sebe, nikam nesmerovať a pesničky znejú neustále na jedno kopyto, bez jedinej chytľavej, zapamätaniahodnej melódie, čo je u muzikálu podstatný problém. Druhá polovica je už vyslovene zdĺhavá, kde sa len neustále opakujú monotónne hudobné výstupy postáv a film sa zasekne v stereotypnom prostrední lesa (viď napríklad naťahovaná scéna s obrom, kde sa pol hodiny nedeje nič iné okrem toho, že sa postavy skrývajú alebo dohadujú). Navyše sa Into the Woods nevie rozhodnúť, čím chce vlastne byť. Chvíľu pôsobí ako nechcená paródia (scéna dvoch princov trhajúcich si košele a spievajúcich u vodopádu), chvíľu ako infantilná rozprávka a chvíľu ako film pre dospelých (keď rozprávkové postavy začnú v druhej polovici umierať alebo bez mihnutia oka riešia, že Janka Hraška obrovi obetujú). Problémom je, že deti u toho dve hodiny nevydržia, pretože tu nie je ani jedna veselá pesnička alebo hravý príbeh a na dospelý film to je až príliš málo ambiciózne a občas podivne úchylné (napr. postava vlka Johnnyho Deppa, ktorá hraničí až s pedofilom). Väčšinou kvitujem tieto moderné, trikmi hýriace spracovania rozprávkových klasík, ale v tomto prípade akoby sa Rob Marshall nevedel rozhodnúť pre koho mal byť film vlastne určený a tak natočil podivný mix, ktorý plne neocení ani jedna skupina divákov. Ako divadelná hra môže Inte the Woods bez problémov fungovať, ako film to je však len prapodivný mišmaš s peknou výpravou a prvotriednymi hercami, ale ktorý nijako zvlášť nebaví. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama