Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Recenze (384)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když si vymaluju pokoj padesáti odstíny šedi, automaticky to ještě neznamená, že se ze mě stane bohatej sadista a tady to samé. Smícháním několika pohádek s vynikajícím hereckým obsazením se rozhodně nevytvořila supepohádka a všechno scénarista pokřtil závěrečnou snahou o tvůrčí inovaci, to i holčíčí lakování nehtů je proti tomu vrcholně záživná záležitost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z těch nejzbytečnějších muzikálů, co kdy Amíci vůbec dokázali natočit. Jedna hvězdička je za nádherné digitálno, které vytvářelo moc hezké pohádkové prostředí. Tím to ale končí. Nic dalšího si nezaslouží ani ta kopa herců, kteří se zde předvedli. V podstatě bych Čarovný les porovnal s českým filmem Tři bratři, s tím, že Tři bratři měli alespoň hezkou muziku. Amíci totiž smíchali všeobecně nejznámější pohádky od bratří Grimmů, kterým rok co rok obnovují kabátek, protože ždímat se dají vysloveně do nekonečna. Karkulka, Sněhurka atd…K tomu přidali pár naprosto nezajímavejch melodií, brutálně nudné texty a herce, kteří si tohle mohli vysloveně odpustit. Dvě hodiny muzikálového pekla. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $128,002,372Tržby Celosvetovo $213,116,401Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,056,678Tržby za predaj DVD v USA $12,442,264║ Režisér Rob Marshall nie je niekedy ani len slušný rutinér. Niekedy proste len strašne tápa a v tomto muzikály to je čistý boj. Herecky na prvý pohľad by človek povedal, že nadmieru slušné obsadenie ale moc tu až tak nemajú čo hrať, prílišná dejová pasivita a okukanosť. K tomu zubatá Kendricková ako popoluška je dosť priestrel, to nevyšlo. Okrem slušných kulís a ako tak masiek, sa tu moc na čom nie je vyžiť. Ponurá atmosféra a čoraz viac čudesný dej moc toho nedajú. /40%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nápaditá i příjemně nadnesená cesta na křižovatku všech pohádek, která zapomněla skončit. V mírné ironii to totiž nestárnoucí Meryl, neselhávající Anně Kendrick nebo objevu jménem Lilla Crawford zpívá a hraje o pořádný kus lépe než od zdánlivého konce do konce úplného. Právě onen originální pokus znamená konečné selhání, protože se v důsledku až zoufale míjí účinkem. Vážnější nota se totiž dočká jen velmi podezřelé pointy, vedlejší postavy zmizí z děje a zápletky ze samého prologu už se neobjeví. Ve chvíli, kdy princové rozervaně pěli "Agony!!", jsem doufal, že bude i zbytek fungovat emocionálně podobně střídavě jako svého času Kouzelná romance. O to zaraženější jsem teď na půli cesty. A tam nikdo nezůstává rád. A už vůbec ne v lese. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tento film mi byl původně doporučen a přiznám se, že jsem do něj nakonec šel jen kvůli své oblíbené herečce ( Anna Kendrick) v jedné z hlavních rolí. Jedná se o vcelku průměrné provedení po všech směrech. Na nichž bych nejlépe hodnotil chytlavé písničky. Co se však příběhu a kostýmů týče, hodnotím Into the Woods jako dílo výrazně podprůměrné a nenápadité. Hodnotím tedy 55% neboť film považuji převážně za muzikál a očekávání co se hudby týče, byla splněna na výbornou. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já mám opravdu ráda takovéto věci – zpívání, nové provedení pohádek a tak dále a tak dále. Jenomže tohle bylo tak nudné, písničky laciné a "nechytlavé". Už v polovině jsem to chtěla vypnout, ale vydržela jsem do konce, ačkoliv stále tuším proč. Asi jsem doufala v něco víc, ale pořád to nepřicházelo a nepřicházelo, až tam najednou byly závěrečné titulky a mě rozbolela hlava. Kdybych na to šla do kina, asi bych brečela, že jsem vyhodila peníze tím nejnemožnějším způsobem, co to šlo. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Do tohohle lesa snad ani vkročit nechcete. V okamžiku, kdy všechno směřuje k momentu „…a žili šťastně až do smrti.“ najednou přeskočí deska, pohádkové postavy začnou umírat, princové být nevěrní a z filmu se stane naprosto nekoukatelný a otravný paskvil. Into the Woods možná funguje na divadelních prknech, ale stříbrné plátno mu nesluší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jo filmové pohádky teď jedou, ovšem Into the woods na to jde poměrně od lesa a je takovým podivným mišmašem těch nejklasičtějších pohádek. Což se mi na jednu stranu líbilo, že se povedlo v rámci možností najít překlenovací most a jednotlivé příběhy pospojovat do sebe. Už méně sem byl nadšen, že se jedná o muzikál, ovšem potud dobré, jednotlivá skladba písní je celkem nápaditá a místy i chytlavá. Režisér Rob Marshall navíc krom standardní filmařiny přišel i s několika, veskrze nenápadnými, ovšem povedenými nápady a celkem se mi i líbilo, jak je to natočené. Ovšem je to až příliš natažené, 2 hodiny jsou až přespříliš a film této stopáže nedokáže patřičně využít. Zákonitě se tak musí dostavit nuda a zážitek sráží určitá linearita snímku, který už po představovacím začátku ničím extra nepřekvapí. Jednou a dost. PS : Johnny Depp byl ovšem perfektní, ne že ne! ...50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mohli jsme mít hravý muzikál s vynikajícími herci, bohužel nemáme. Ale zase takový průšvih to není. Místy je to výpravné, místy zábavné a hlavně vidět pohromadě mé oblíbenkyně Annu Kendrick, Emily Blunt a Meryl Streep musí být radost. Jenže postupně se jednotlivé zápletky stávají nahodilými a jaksi nedotaženými. Mnohé scény mají potenciál, ale jak kdyby chyběla vůle z nich něco dalšího dostat. Stopáž je navíc vydatnější, než by měla být, takže poslední třetina je už opravdu takřka zoufalá. A zadupe do země předchozí poměrně povedenou práci. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Čiré utrpení. Chvílemi jsem si nebyla jistá, zda to celé není myšleno jako parodie na známé pohádky (scéna dvou princů zpívajících u řeky). Filmu chybí atmosféra a není zvládnut ani hudebně, všechny písničky mi přišly úplně stejné, nenajdete zde jednu jedinou chytlavější melodii, což je něco, co se od muzikálu čeká. Film láká především svým hvězdným obsazením, ale už dlouho jsem neviděla film, ve kterém by všechny mužské postavy působily tak nechutně a odpudivě. Vůbec netuším, pro koho je film určen, nedoporučovala bych ho ani rodinám s dětmi, děti Vám u toho ty dvě hodiny nevydrží. Neskutečně trapná slátanina. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Film bez vízie, muzikál s minimom chytľavých melódií, rozprávka bez srdca. Vysoko profesionálny, veľmi nesympatický maglajz. Koncepčne podobný Tři Bratři boli omnoho lepší 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To se skoro ani nedá. Co nutí herce hrát v podobných filmech? Kouknul jsem kvůli Deppovi a zjistil že tady hraje 3 minuty, přitom plakáty na něj nestoudně lákají. S blížícím se koncem už film totálně nedává smysl a režisér je posledním člověkem, kterému by tohle mělo vadit, hlavně když dostal svůj tučný šek. 20% ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Nejednoznačná forma žánru s nejasným posolstvom zostáva nedotiahnutá. Druhá polovica filmu tak nerobí film vhodným pred deti a opatrnosť, uzavretosť a tvorivé obmedzenia vyplývajúce zrejme z požiadaviek štúdií nemôžu v plnej miere zaujať ani dospelé publikum. Pričom chvályhodný vizuál lesa dáva neuveriteľné vymoženosti filmárskej predstavivosti. Postavy odzrkadľujúce ambivalentnosť ľudských pováh pôsobia uveriteľne, no sympatie si nezískajú. Výnimkou je Emily Blunt v postave pekárovej ženy, ktorej part najviac obohacuje štruktúru charakterov. Po hereckej stránke takisto patrí k výrazným kvalitám snímky. Meryl Streep v úlohe čarodejnice podáva povšimnutiahodný, no na jej pomery štandardný výkon. Muzikál nemusí divácky účinkovať len ako ľahký žáner. Môže byť vypointovaný a hlboký ako "les". V tomto lese, nech je akokoľvek krásny, stratiť sa v hĺbke nedá. Morálka verzus živočíšne pudy, vysoký verzus nízky štýl, vážnosť verzus paródia sa neustále bijú v tomto chaose. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mix všetkých možných postáv a známych tvári, ale po kope to akosi nefunguje a aj toho spievania tam je podla mňa až príliš. Celé je to tak prekombinované až to vlastne nefunguje, čo je škoda, pretože vizuálne je to nádherne spracované a aj ta kombinácia postav sa mi páčila. 55% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem si cíleně vzal do kina polštářek, že se u něj pěkně prospím, než vyrazím za lepším. No jo, jenže já zapomněl, že on Marshall není žádný muzikálový bažant a i když podle plakátu vypadá Čarovný les jako reklama na galavečer The most cool person in Hollywood, sáhl jsem nakonec místo po polštářku po arašídech. (Febiofest 2015) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10 Hrozná ale hrozná nuda. Napriek tomu, že Sondheimov štýl môžem, nie je tu ani jedna zapamätateľná pieseň, melódie i rytmy sú fádne a splývajú a texty sú nezaujímavé. Navyše ten príbeh s pekárom je strašne kostrbatý a nedôveryhodne spája jednotlivé rozprávky. Jediná skutočne skvelá vec na filme je ten úžasný temný rozprávkový vizuál. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pořádný muzikál musí mít 4 M. A tím myslím muzikál a ne to co u nás socialistické serebrity sepisují jako zhudebnělá ,,libreta'' a v čemž recyklují své socialistické kámoše , kteří by si jinde už neškrtli... Muzikál musí mít poutavý příběh, samozřejmě chytlavé melodie - které vám utkví v hlavě i při sledování závěrečných titulků, promyšlenou choreografii a sympatické herce. Čarovný les, nemá ani jedno. Ba co víc, je to ještě horší. Herci jsou nesympatičtí (fakt se divím Johnymu co tu dělal - ať se radši drží Burtonovy košile). NeJvětší šok jsem měl z čarodějnice Meryl. Nejen, že tak tato má dříve velmi oblíbená a ke všemu ještě velmi talentovaná herečka tak už i pomalu začíná vypadat i bez líčení, ale k mé hrůze si buď ona, nebo někdo jiný myslí, že dobře zpívá... Její zpěv mně poprvé sejmul v jiném muzikálu, kdy jsem zaúpěl Mámamíja ! pořád to ale šlo proti jejímu protějšku zpívajícímu Bondovi Brosnanovi... Tady jí někdo opět obsadil jako zpěvačku a jsem si jist, že lvi tam v Africe na hrobě Redforda se rozprchli jako když střelí.... Písně navíc jsou hrozné, melodie nachytlavé, nezapamatovatelné a to komplet, snad až na závěrečnou píseň. Celkově vůbec nechápu to dnešní prznění pohádek, kdy digitální efekty nejednomu režisérovi sice daly křídla, ale vzaly soudnost. Nechci být konzerva, ale pohádkový muzikál je třeba Divotvorný hrnec. Takhle ne. Dávám jednu jedinou hvězdu za tu dnes už málo obvyklou snahu natočit muzikál. * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Upřímně... nesnáším klasické pohádky, a to ani když je obalíte do moderního hávu, třeba seriál Once upon a time je pro mě hotové utrpení. Tady se mi líbila snad jen část s Karkulkou, kde byl v písničce už vyloženě okatě zdůrazňován fakt, že původní pohádka poukazuje na dívku s první periodou, jíž se chystá přefiknout o dost starší chlap. Písničky neznělé, příšerné, bez šťávy, to vám fakt připadá, že sledujete americkej remake Tří bratrů. Nechápu jak tohle mohlo u režiséra mého nejmilovanějšího Chicaga vůbec projít. Samotný film jsem si i po odpuzujících trailerech pustila výhradně kvůli hercům, ale jak mě má těšit jejich přítomnost, když se co písničku tvářej jako "Tohle zpívat nebudu, tohle zpívat nechci, jsem tu za trest". ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi protivný a těžko snesitelný "muezzifilm". Asi nepochopím tvůrce, kteří na jednu - a ještě k tomu zcela nehezkou - melodii nechali přezpívat skoro všechny repliky herců. K tomu namíchali těžký střevní pačok z různých pohádek. Výsledek dopadl tak, jak obvykle dopadá velký nedělní oběd po několika hodinách trávení. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak jak začít, asi Oscarovými nominacemi, které jsou zasloužené hlavně tedy za Meryl Streep. Johnny Depp si zahrál menší roli, ale za to hodil do tváře úsměv. Začátek byl skvělý, zkombinování pohádek se povedlo, do toho i příjemná hudba. Postupně vše ztrácelo nádech a hudba začala být až příliš otravná. Možná to byl jen můj dojem, ale zhruba v polovině bylo více otravných scén než těch dobrých. Dále jsem se těšil už jen na Meryl Streep. Pochválit musím třeba dohady na konci, to byl jeden z těch větších kladů. Například obři mohli dostat více prostoru a celkově příběh působil hodně chaoticky a nedával moc smysl. Vsuvka typu princ a Popelka, kterou ke konci podvede byla ubohá, upřímně mi znechutila zbytek filmu. Díky této trapné scéně, která tam vůbec nemusela být jsem musel jít s hodnocením ještě níž. Z Into the Woods se dalo vytřískat daleko více s takovou hereckou sestavou, ale takhle se dle mého hodně těžko dohrabe průměru .. 4/10 = 41% ()

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama