Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Recenze (385)

classic 

všechny recenze uživatele

ROB MARSHALL NIE JE dobrý režisér,On je klasicky fušér,ktorý nemá ciťáka preto,aby som si mohol vychutnať jeho filmy,lebo INTO THE WOODS má potenciál,nie je využitý,zívam,nudím sa,som otrávený,škoda venovaného času,bohužiaľ je to taký zlý film,že herci,ktorí tu hrajú nevedia,či činia,nevedia spievať,Meryl Streep obdržala ďalšiu zbytočné nomináciu na Cenu Akadémie:OSCAR,Ona láme všetky možné i nemožné rekordy,aby sa zapísala do Guinessovej knihy rekordov!Uznávam,že v mladosti hrala vynikajúco.čím starne,tým by sa mala pobrať na herecký dôchodok,Emily Blunt sa sem nehodí a Chris Pine,tak to vážení je najhorší možný casting! Les Misérables je lepší,úspešnejší,mohutnejší,výpravnejší muzikál za posledné roky,ktorý má gule! Tento Marshallov by sa rád zviezol na jeho úspechu,no nepodarí sa mu to! Nevedel som sa dočkať konca,aby som tak rýchlo zabudol na tento zbytočný film,že som si vymazal túto časť dňa,keď som sa venoval projektu,od ktorého som akosi očakával viac,ale dostáva sa mi gulášu,z ktorého sa poberiem na W.C! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nefunguje to tak, jak by mělo. Souhlasím s venalce, stačí se podívat na první polovinu filmu. S čím jsem měla největší problém, bylo vynechávání scén, které jsou v těch pohádkách zkrátka pohádkové- Popelku vidíme vždycky utíkat z bálu, nikdy ji nevidíme tančit s princem (a propos, princové, oba dva, jsou na facku, to nefungovalo ani jako parodie..), hrabivého Jacka vidíme slézat stonek fazole, ale nespatříme svět obrů v oblacích, atd. atd... Červené Karkulce bych hned jednu natáhla, jak je nesympatická a ani čarodějnice Meryl nesplnila účel. Jakmile mám takové násilné představy už při sledování, nevěstí to nic dobrého. Jediní sympoši mi tak zbývají Emily Blunt a James Corden, kvůli kterým jsem se na Čarovný les dívala, slabý průměr. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Nesuď knihu podle obalu" aneb "Hvězdné obsazení není vždy zárukou kvalitního filmu", o čemž jsem se přesvědčil u této muzikálové polízanice, která absolutně vůbec nenaplnila moje očekávání, která ve mně vzbudil trailer. Celkově mi to přišlo takové hloupé a ujeté, nicméně v tom špatném slova smyslu, a abych byl upřímný, tak si nemohu vzpomenout na nějakou výraznější píseň, která by mi zůstala v hlavě, což je u filmu tohoto žánru vcelku problém. Zkrátka snímek lákající na pěkný obal, který ale ve většině směrech přinesl pouze zklamání. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rozprávkový guláš bez chuti a vône. Pomiešať rozprávky bratov Grimmovcov je pritom to najmenej bolestné na tomto príbehu. Je ňou najma hudba a pesničky, ktoré okrem jednej sú na jedno kopyto bez nápadu, melódie a spevu ( mnohé sú skôr odrecitované ). Najvačšou výhrou tak zostáva lesná atmosféra a obsadenie, ale keď je scenár na figu, nepomôžu ani herci. Každou minútou je film otravnejší a natočiť ho bola zbytočnosť. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

O mě je známo, že nemám rád muzikály, ale tomuhle hereckému obsazení prostě nešlo odolat. A mé dojmy po zhlédnutí? Překvapil mě scénář filmu, vlastně to bylo složeno ze čtyř známých pohádek a poskládáno do sebe, žádný originální nápad, pouze kopírování. Přesto mě to celkem bavilo, písně nebyly špatné. Ovšem má to hodně přestřelenou stopáž, tomuhle snímku sluší 90 minut a né víc. Já jsem poslední půl hodinu vyloženě trpěl, říkal jsem si, ať už to skončí. Hodnotím tedy průměrem - 3*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

80 % textů je zpívaných! Fakt, uvědomme si to v plné hrůze: 80 % textů je zpívaných. Když se přenesete přes tento handicap (aspoň pokud jste jako já, a neustálé trylkování a prozpěvování zrovna nemusíte), máme tu zdařilé kulisy začarovaného lesa, dobré herce v dobře odvedených rolích a zajímavě propletené linky několika pohádek, které se potkají v jednom pochmurném lese. Po zdánlivě šťastném konci nastává ještě pokračování, které zrelativizuje dosavadní charaktery postav a některé ukáže i se šmouhami na charakteru, jiné naopak s dobrými stránkami. Šťastný konec zde nekončí: „a žili spolu šťastně až na věky“, protože se můžeme podívat i na to, co bylo potom. A to už vůbec pohádkové není. Tím pádem tenhle muzikál není určený malým dětem či věčným optimistům, zato cynikovi může ulahodit. Nejsem si zcela jistá, komu je tedy vlastně vyprávění určeno, ale spíše dospělým, vzhledem k výskytu tak nepohádkových témat (aspoň, jak měkosrdcatě dnes pohádky chápeme my) jako je nevěra a smrt dobrých postav. Meryl si roli čarodějnice zjevně užila. SHRNUTÍ: Ve zpívaném lese vyplují na povrch dobré i špatné stránky. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přehnaná délka filmu, kdyby skončil poté, co se pekař s manželkou zbaví kletby, tak je vše super, ale tohle byly vlastně dva příběhy v jednom filmu a celkově bylo plno nedokončených příběhů, jako ten Rapunzel. A hloupých zvratů, pár vtipů padlo, ale celkově to působí chaoticky a podivně. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Námět by měl parádní potenciál, ne že ne. Povedla se hlavně ta vize čarovného lesa jako obdoby Las Vegas, kde zůstane vše, co se tam stane. O to větší škoda, že Into the Woods tak nemilosrdně zabíjí forma "muzikálu bez písniček". Zatímco jinde by každá hlavní postava dostala vlastní hit s chytlavým refrénem, tady se musí spokojit leda tak s vlastním aranžmá (pokud se zrovna jmenuje Popelka), které má patrně veškeré repliky automaticky dělat okřídlenými. Jak tohle vůbec někomu může přijít jako prima nápad, to mi je fakt záhadou. Achjo. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Výpravná muzikálová parodie na pohádky, která se odvažuje za happily ever after) mě dlouho nechávala na pochybách, nakolik je brána navážno. Sodheimova nemelodická hudba je boží (především Prolog mi pořád zní v hlavě). Jen na okraj: Oskarová nominace pro Meryl Streep je vyloženě vtipná. ()

penylane 

všechny recenze uživatele

První třetina filmu celkem ušla. Druhá třetina v celku nudná. Poslední třetina - utrpení největší. Nuda, nuda, nuda, ulítlý děj a zase nuda. Nekonečná scéna s obrem, kdy se doslova půl hodiny prakticky nic neděje. Všechny písně na jedno brdo - člověk mezi nimi nepoznal rozdíl. Odpad nedávám jen kvůli první třetině filmu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a přesto jsem byl zklamán. Marshall měl sice k dispozici slušný herecký ansámbl, ale co je to platné, když scénáristům došly nápady už po první hodině, během níž více či méně vkusně recyklovali známé pohádkové příběhy. Druhá hodina je už vyložená nuda, podpořená stále opakujícími se monotónními hudebními výstupy a stereotypním prostředím lesa. Místy se to dokonce zvrhává v nechtěnou parodii a těžko si představit, že u toho děcka vydrží celé dvě hodiny. Většinou mě moderní hollywoodské pohádkové adaptace baví, ale tohle byl krok vedle. PS.: Pedofilní vlk v podání Deppa se musel dětem obzvláště líbit. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání! Na film jsem se těšila už od léta, kdy jsem zhlédla trailer a byla nadšená, že muzikál Into the Woods převedli i na filmové plátno. Ale to, co z očekávaného filmu udělali, mě zaráží. Film by měl obrovský potenciál hemžící se samými známými jmény, kteří deklarují, že film by měl být zárukou kvality. Ale opak je pravdou. Jedná se o neskutečnou slátaninu, už po prvních minutách jsem se začala nudit a měla jsem co dělat, abych to vydržela až do konce (nezachránily to ani písničky). Nehledě na to, že některé postavy (ano, přesně ty, Karkulko!) mi byli nesympatické a působili až moc uměle a přehrávaně. Prostě čeho je moc, toho je příliš!. Film rozhodně nedoporučuji ke zhlédnutí nikomu. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Asi hodinu a půl relativně neurážející podprůměr se ve svém posledním aktu změní v něco... no, slušně řečeno v něco, co naprosto neuvěřitelným způsobem nefunguje. Chápu záměr tvůrců relativizovat klasické pohádkovské "A žili spolu šťastně až do smrti...". Stejně tak věřím, že v divadelním provedení to i docela mohlo fungovat, protože jsem se díval na pár ukázek z představení, které jsou mnohem lepší. Jenže Rob Marshall z toho ve filmové verzi udělal naleštěný paskvil (přímý kontrast se záměrnou laciností, skoro až punkovostí divadelní hry), ze které se v její první části zcela vytratila ironie. A když pak přijde onen twist, který celý film stočí do jiného směru, právě kvůli nezávadnosti všeho před ním se celý film úplně rozpadá. Ale úplně. A je to škoda, protože s podobným obsazením a produkčním zázemím z toho mohla vylézt pecka. Výsledek ale skutečně vypadá, jakoby tvůrci začali film točit, aniž by věděli, co se má stát na jeho konci. Takhle pokažený vysokorozpočtový projekt jsem už hodně dlouho neviděl. 25 % ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Neznesiteľne afektované, ukričané, doslova ne(u)pozerateľné. Pýtam sa, komu je vlastne tento paškvil určený? Akej vekovej kategórii, akej cieľovej skupine, komu? ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pane pekaři, zachránil jste nás !! Nate !!" - "Opravdu ??" - "Jistě !! Třeba mi babička ušije novou pláštěnku z té vlčí kůže.." ;) Dost Deppresivní pláštěnka..;) A široko daleko ten nejhorší Depp za dlouhé roky, zvlášť v kontrastu k opravdu výborné Ann Kendrick, která prosvětluje celou tuhle umanutě manýristicky temnou, byť vizuálně podmanivou, podívanou Roba Marshalla, který se snad ještě veze na vlnách Disneyho podivna.. Nicméně přes všechny výtky platí Čarovný les za velmi příjemné překvapení, zejména v tom smyslu, že to vlastně mohlo dopadnout mnohem mnohem hůře.. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Divadelné, plné hviezd, zo 2 dobré nápady, no nevedelo udržať pozornosť. V divadle by ma to podľa všetkého bavilo, ako film to ale nie je žiadna výhra a pre mňa celkom sklamanie. Piesne sú len OK a všetky tak nejak podobné jedna druhej. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Riadny mišmaš. Ale začnem pozitívami - na rozdiel od väčšiny tu, sa mi niektoré piesne páčili, potešilo pár momentov, ktoré pôsobili ako paródia na rozprávky, príjemne to odľahčili a samozrejme herci (hlavne Meryl) boli výborní. Žiaľ úplne to zazdila posledná polhodina, ktorej zmysel som celkom nepochopil, vrátane toho, ako postupne odišlo zo scény niekoľko postáv, väčšinou úplne nezmyselne, ako keby scenáristu nasrali a on im vymyslel prvú vec, ktorá ho napadla. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tentokrát, to ale štúdio Disney prepálilo. To, že sa všetci zúčastnení herci snažia hrať ( a spievať ) ako o život, to sa ešte zniesť dá. To, že sa všetky populárne rozprávkové postavy spolu miešajú hore dole, hlava nehlava, sa dá zniesť takisto. Ale to, že sa pri tom budete nudiť ako psi cez horúci letný deň, to sa zniesť nedá. Prekvapivý komerčný úspech, nechápavé oscarové nominácie ( Meryl Streep ). Možno to fungovalo, ako muzikál na doskách, ktoré znamenajú svet. Ako pohyblivé obrázky, vonkoncom. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Opravdu nejsem na muzikály a tohle na tom nic nezměnilo a tím je řečeno vše podstatné a přiznávám,že jsem to musel i přeskákat.Jinak role Johnny Deppa už mi fakt celkem nebaví.Za mě celkově ze slušnosti a za Meryl Streep 50 % a tři hvězdy. ()

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama