Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Recenze (385)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

You're so nice. You're not good, you're not bad, You're just nice. I'm not good, I'm not nice, I'm just right. Pohádka pro dospělé. Realita dospělých? Možná oboje. Into the Woods vznikl podle stejnojmenného brodwayského muzikálu, a drží si přibližně stejnou dějovou linii i s podobným či zcela stejným umístěním jednotlivých písní. Originální muzikál jsem měla možnost vidět ze záznamu, a tak mne spojení různorodých pohádek a vyvrcholení celého příběhu nepřekvapilo, tedy alespoň ne v tom negativním smyslu. Pro mne krásně chytlavé písně, při kterých máte chuť se taky pustit do některé z hádek mezi jednotlivými postavami. Všichni herci podávají perfektní výkony jak herecké, tak i pěvecké, a nejvíce mne ze všech přítomných překvapila (příjemně!) Emily Blunt. James Cordan vtipný a uvěřitelný. Mladoši nadějní. Tracey Ullman je zvláštní stvoření, které ve mne ve stejnou chvíli dokáže vyvolat naprosto rozdílné pocity, a snad hlavně proto si ji tolik vážím. Meryl Streep opět na 1000 způsobů a stále a zas zcela dokonalá a bezchybná. Jednotlivé příběhy do sebe perfektně zapadají, avšak vše zabíjí přílišná délka a pro mne zdlouhavý závěr. Ale toto mi vadilo právě i u původního muzikálu z Brodwaye. Vrchol filmu přišel o půl hodiny dřív než byl samotný konec. Ale tedy stál za to. Your fault a následující ohromující Last Midnight by sami o sobě měli dostat Oscara za výkony, hudbu, načasování, scénu, efekty, jednoduše za všechno. I když…nominace na Oscara pro Meryl přeci jen vykouzlí poněkud ironický úsměv na tváři (a to říká člověk, který by jí dal Oscara už jen za to, že existuje). A tento snímek, přestože nepatří mezi to nejlepší, co jsem kdy viděla, a to ani v rámci muzikálu, se právě s touto scénou zařazuje mezi těch pár vyvolených, při kterých mi naskočila husí kůže a kteří ve mne vyvolaly maximální prožitek z toho, že existuje něco tak dokonalého, jako je film. Careful the things you say, Children will listen. Careful the things you do, Children will see...and learn. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Rob si snad robí prdel. Ani jedna písnička nestála za to, aby se takhle neopatrně vypustila do éteru, film jako celek nedrží pohromadě, skáče se z jedné dějové linie do druhé, jako když králíček Azurit hopsá v poli, zdrhaje před nabitým kvérem Dana Landy. Celé to ani nedává smysl a to je co říct, vezmeme-li v potaz, že se jedná o pohádkový příběh, kde se do velké míry bláznovství a nelogičnosti promíjejí. Postupem času Vás to šíleně nudí, což je způsobeno především kulisama, vždyť se to odehrává pouze v lese, kde jsou jen stromy, keře a nějaké stromy. Dokážu si velmi živě představit, co by se stalo, pustit tenhle snímek na dětské besídce. Polovina dětí bude na antidepresivech a druhá bude ta co jim je bude prodávat a všem naskáčou pupínky velikosti bradavek Jennifer Anistonové, jen co pomyslí na les. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

Místy docela vtipné a poměrně i originální .. vizuálně velmi zdařilé, tady také není co vytknout .. ovšem jako muzikál absolutní propadák - bez jediné nosné zapamatovatelné melodie, bez alespoň jednoho opravdu silného pěkného songu, to prostě nemůže nikdy vyjít ... ()

applause 

všechny recenze uživatele

Muzikál mě překvapil, čekala jsem to horší. Řekla bych, že je to takový průměr, film by si zasloužil o něco lepší hodnocení. Nejvíc se mi líbila v roli čarodějnice Meryl Streep, James Gorden v roli pekaře a Johnny Depp jako vlk. Je to povedené propojení pohádek: Popelka, Červená karkulka, Jack a obři a Locika. Zároveň sehrání písní hlavních postav jednotlivých pohádek, které se setkávají v lese. Doporučuji. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Koncept tejto rozprávky sa mi vôbec ale vôbec nepáčil. A to som nevedel čo od splynutia štvorice rozprávkových motívov vlastne čakať. No rozhodne som čakal niečo Waw, obzvlášť keď už to obdržalo už toľko rôznych nominácií a filmových cien. No toto bola fakt hrozná zlátanina, síce s hviezdnym obsadením, ale stále zlátanina. Teoreticky to mohla zachrániť aspoň tá muzikálová súčasť, ale aj to bola jedna obrovská monotónna bieda. Zo všetkých speváckych vsuviek sa mi páčila snáď len jediná (keď sa tam tak navzájom obviňovali, kto odhodil tú fazuľku). Ale nech len nekritizujem, tak aspoň počiatočný nápad prelínania 4 rozprávok sa mi pozdával (avšak nie v tejto podobe), a treba určite vyzdvihnúť kostýmy, masky a kulisy, ktoré boli aspoň nejakou tou záchranou. Ale aj tak mi to prišlo dosť podpriemerné, a za niečo takéto by mi bolo asi aj ľúto vyhodiť peniaze v kine. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv to srovnání trošku pokulhává,ze všeho nejvíc mi Into The Woods připomíná Svěrákovi Tři Bratry - slepenec nejzákladnějších a nejznámějších pohádek,kde se zpívá...a v tomhle případě fakt hodně.Žel bohu (pro les) byly písničky ve Třech bratrech chytlávé a vtipné,což se tady nedá říct ani zdaleka.Všechny písničky jsou na jedno brdo a co hůř film prakticy postrádá nadhled a vtip,což je vůbec to nejhorší.S příchodem obra pak ztratí poslední zbytky už tak chatrného kouzla a posední půl hodina má pocitově minimálně hodinu a půl.Mám Marshalla upřímně rád za Chicago a byl jsem schopný mu lecos odpustit v Nine,ale tady už to bohužel nejde.Jakkoliv se áčkové obsazení snaží sebevíc,výsledkem je pouze slušně udělaná a výborně obsazená dvohodinová nuda.Obrovské zklamání...40% ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Kde bolo,tam bolo..boli raz napchané skoro všetky dôležité postavičky,ktoré niečo znamenajú v rozprávkovom svete strýčka WALTa DISNEYho na jednom mieste a v rovnakom čase.Snímok by sa dal prekrojiť na 2 časti,na tú šťastnejšiu a lepšiu prvú polovicu a tú druhú,pri ktorej akoby scenáru došiel dych a kúsky invencie schovali pod koberec.Naviac vedela som do čoho idem,kedže žáner muzikál,druh piesní (jedna ako druhá),ktoré boli pre moje uši len otravným la-lákaním.Kvitujem to spojenie rôznych rozprávkových postáv v jednom projekte a teda celková myšlienka sa vydarila.S ničím podobným som sa doposiaľ nestretla. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kdybych mohla, tak dám 3 a půl hvězdičky, bohužel se zatím nikdo nemá k tomu, aby je zavedl, což je pro mě strašně velké břímě, jelikož se pak musím rozhodovat zda dát 3* nebo 4* a to já naprosto nesnáším. Každopádně k muzikálu. Těšila jsem se na to jako malá holka, už jen hlavně kvůli tomu, že mě zaujal příběh a herecké obsazení včetně Meryl Streep, které vážně nemám co vytknout. Ta byla naprosto úžasná. Mile mě překvapila i Emily Blunt, má vážně božský hlas, škoda, že ho nevyužívá častěji. Vlastně co se herců a hereckých výkonů týká, tak k tomu nemám co dodat, všechno naprosto bezchybné, ale pak už je to horší. Konec muzikálu bych uvítala hned po svatbě, kdy jsou všichni šťastní, protože pak už je to vážně všechno smotané dohromady a nedává to žádný smysl. Jsem trochu zklamaná ale dívat se na to dá. Pro mě průměrný pohádkový muzikál s úžasnými výkony a písněmi, jen ten příběh trochu drhne. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Naprostý přešlap akademiků. Muzikály mě sice obecně docela berou, ještě navíc když je Čarovný les předělávkou muzikálu od tvůrce Sweeneyho Todda. Bohužel Čarovný les je nechutně podbízivá, nudná a zbytečná záležitost a nominace Meryl Streep je už prostě výsměch. Jí by asi stačilo jenom projít v záběru a už by z toho byla nominace. Takže komplex akademie jménem Maryl Streep přetrvává. Ztráta času. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení u špatného filmu je asi nejvýstižnější popis, který může tento film kombinující pohádky dohromady získat. Byla to vážně šílená ujetost. Už od první písničky jsem si říkal, že tohle nebude úplně můj šálek kávy, ale přesto jsem vydržel až do trpkého konce. Písničky mě nebavily, respektive mi přišly jako jedná dlouho a nevýrazná. Pedovlk v podání Johnnyho Deppa se na štěstí dlouho nezdržel a Meryl Streep zřejmě dostala nominaci na Oskara jen kvůli jménu. Určitě nezapomenu na scénu dvou princů u vodopádu, ta pobavila. Ale i tak, do tohohle lesa rozhodně dobrovolně znova nepůjdu. Bohužel to bylo tak špatný, že to ani krásná Anna Kendrick nemohla zachránit. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavý film s nudnými písničkami. Oceňuji vizuál, zkombinování několika příběhů, a hlavně důraz na starý a drsný styl pohádek. Ale myslím, že film mohl být tak o půlhodiny kratší, závěrečná část s obryní mohla být v klidu vynechána. Většina písniček a na ně vázané linie příběhu byly spíše otravné, viz Jack a Locika, a duo princů byla jedna z nejsměšnějších věcí, co jsem ve filmu za poslední dobu viděl. Že Anna Kendrick a Meryl Streepová zpívat umí, už asi všichni vědí, ale u některých herců jsem se musel ptát, jak se ke své roli sakra dostali. Jak jsem se na film těšil, tak jsem byl opravdu zklamán. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pohádka, ve které se potkává a vzájemně proplétá hned několik klasických příběhů. Nemůže se pyšnit nákladnou výpravou, špičkovými triky, početným komparsem ... a vlastně ani nadměrnou pečlivostí, která by mohla při vlastní realizaci vyvážit její zjevnou šetrnost. Ve výsledku tak působí na první pohled poněkud chudě, lehce neupraveně - a trochu zmateně ... zpočátku můžete dokonce nabýt dojmu, že některé důležité pasáže ve spěchu míjí a namísto nich jako pomyslnou berličku či oslí můstek využívá hlas vypravěče, kteroužto výpomoc obyčejně nemívám příliš v lásce. Nicméně postupem času přijdete na to, že disponuje velice originální a vpravdě i odvážnou dějovou linií, která má své vlastní plány: Na pozadí čarovného lesa v podstatě sbližuje pohádku s realitou, když ignoruje tradici a nechává příběh plynout za horizont zavedených happy endů. Přitom nám s trochou poťouchlé, leč neškodné zlomyslnosti nahlíží do duší - možná i víc, než je nám milé ... ale s moudrostí všech správných pohádek nás nenutí skládat účty, abychom se mohli vykoupit z našich vin - dobře ví, že jsem to my, kdo musíme žít sami se sebou ... každý z nás. P.S.: 1) Nejedná se o muzikál, který by byl zrovna nejvhodnější (a nejsrozumitelnější) pro naivní malé dítě, které skálopevně věří na černobílý pohádkový svět, ale pro mě ... pro mě je tak akorát; 2) Jak sami uvidíte, Popelce nemusejí nezištně a obětavě vypomáhat jen bělostní holoubci a holubičky. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych si předem přečetla, že je to adaptovaný Broadway muzikál, nenudila bych se u toho tak moc. Myslím, že by stačila tak poloviční stopáž, aby to nebylo tak natahované a dobré scény měly šanci zůstat v paměti. Takhle si pamatuju jen "Agooonyyyy". ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Výborné a úžasné. Do půlky klasicky "pěkný mišmaš pohádek", ale od půlky se to rozjede a budeme brečet a nadávat. A zpívat. Celou dobu. Palec nahoru! ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Muzikál s jednou jedinou dobrou písní. Marshall se vzdal svého prověřeného stylu, kdy muzikálová vystoupení odděluje od hlavní dějové linky a místo toho se rozhodl nasrat zpívání, kam to jenom jde, což fungovalo v Bídnících, ale ne tady. Pro mě asi nejhorší zklamání roku 2014, jako největší plus beru Deppovo cameo. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Před shlédnutím filmu jsem si říkala, že je zvláštní to nízké hodnocení.. Nyní absolutně chápu proč... Jedna písnička chytlavá, jinak otřesné.. Děj nakombinovaný, pokradený a předvídatelný od začátku až do konce. Jediné pozitivum je super výběr herců .. I když ani ten tu katastrofu nezachránil.. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Buď jsem to nepochopila nebo to prostě vtipné nebylo. Pohádkový guláš, který neměl hlavu ani patu. Od takto hvězdně obsazeného filmu, se skvělými zpěváky a několika nominacemi na Oskara prostě čekám mnohem víc. Nepopírám, že tato věc má své světlé stránky, především díky hereckým i pěveckým výkonům nejmladších členů, ale celkově jsem trpěla. Propojení pohádek mi přišlo umělé, určité scény hloupé a hudebně až na výjimky nezajímavé. ()

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama