Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Recenze (385)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Slátanina několika pohádek ryze divadelního muzikálového typu. Zhruba ve 3/4 filmu navíc uměle nadstavena o zapletení osudů hlavních postav. Dějově spíše průměrné, horší je to s písněmi, které jen nahrazují mluvené slovo a jsou jedna jako druhá. Hlavním lákadlem, ale byla obrovská spousta hereckých hvězd. Ani zde mě tvůrci nepotěšili. Někteří naprosto nedostali prostor (Depp), jiní byli velice otravní i nesympatičtí (Pine) a také se našla skupina nevýrazných postav zastíněných ostatními (Kendrick). Zachraňuje to Meryl Streep a Emily Blunt, ostatní se společně se scénaristy muzikálu ztratili někde v lese. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, že se Američanům povedlo to stejné jako nám, a to dokonce ve stejném roce a žánru! Jediný rozdíl je vtom, že Čarovný les je trochu temnější a o půl hodiny delší než naši Tři bratři. Máme tu stejné dementní zpívánky, které jsou ovšem jistým způsobem podmanivé. Máme tu kompilaci pohádek, které se postupně protkávají a STEJNĚ DEBILNÍ KARKULKU!!! Ovšem, kdybych měl porovnat Lábuse proti Streepové, což po mě snad nikdo ani nechce :-), body musí poputovat k Meryl protože ta si tu roli musela ale neskutečně užít a různé její kvílení, řvaní a ječení je prostě boží. Postupem času to začne nudit, a bohužel, docela hodně. Určitě to není nejhorší muzikál za poslední rok a myslím, že pokud se vám, či vašemu dítku líbily Tři bratři a chcete jim pustit trochu delší a o trochu strašidelnější verzi, hurá do toho. PS: Johnny Depp jakožto vlk je o hodně lepší než nějaká po**aná loutka. ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

Sondheim snědl špatné fazole a vyprděl smradlavé písničky... blbý děj všechno.. navíc muzikál kde nemusíte poslouchat slova písní protože všechno podstatné pro děj postavy řeknou už před tím než začnou zpívat tu utahanou nesmyslnou rytmicky melodicky nesoudržnou NUDU .. * je za 3 vtipné momenty "Hello Little Girl" a "I must find that girl" a košile princů ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Muzikál, který měl skončit asi o půl hodiny dřív, než zcela ztratil tempo a dech. Věřím tomu, že na divadelních prknech může Into the woods celkem solidně obstát, ale ve filmu vyleze, jak strašně prostý a hloupý je scénář. A to bohužel nezachrání ani současná herecká elita. Velkým problémem taky je, že úplně nevím, čím chtěl tento muzikál být - pokud klasickou rozvernou a úsměvnou pohádkou, byl místy docela drsný. ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

"I need that shoe to have a child!" Komentář může obsahovat spoilery. Směs několika pohádek, spousty postav a černočerné tmy. Abych začal tím, čím se film může pochlubit, chválím úžasnou Meryl Streep jako nejlepší filmovou čarodějnici jakou jsem kdy viděl. Dále se mi moc líbila Anna Popelka Kendrick, překrásná herečka s překrásným hlasem. A třetí věcí, kterou film vyniká, je písnička, při které na sebe pohádkové postavy shazují vinu za příchod obryně. Viděl jsem jen pár muzikálů, ale tohle jen tak něco nepřekoná. Geniálně vymyšlené, na rozdíl od ostatních písniček. Ty byly úplně o ničem a snad jen hlavní tematická hudba stojí za zmínku. A tímto se dostáváme k výpisu těch horších momentů. Mrzelo mě, že se do filmu nějak nedostaly scény s Jackem nahoře u obrů a s Popelkou na plese. Nelíbilo se mi zbytečné zabití postav a vytvoření rodinky Popelka + pekař + Jack + Červená Karkulka. Ve filmu byla strašně málo Rapunzel. Princové byli vyloženě otřesní a jejich song taktéž. Ze začátku vlk působil spíš jako pedofil, než nenasytná bestie, nezlobte se na mě. Scénáristé si ukousli velké sousto, chtěli do filmu nacpat desítky věcí, které by vystačily na seriál. Překvapením se pro mě stala Emily Blunt, byla báječná (proto se hodně hněvám na scénář, proč ji jen tak smetli ze stolu?). V jednotlivých scenériích si postavy protiřečí, co bylo řečeno pět minut zpátky, už neplatí. 50% filmu byla vidět akorát tma, to se povedlo vážně dokonale... A ta Madame Maxime... Bohužel mě tohle zpracování zklamalo, ale jsem nadšen výkony již zmíněných a onou geniální písničkou. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Asi je dobre, že som to pozeral a počúval len na pol oka a ucha. Filmové muzikály mám celkom rád, ale toto bolo na mňa príliš dlhé a nezaujímavé. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Čarovný les je složen z dvou naprosto rozdílných polovin. První se skládá z několika klasických pohádek vyprávěných tak trochu jiným, originálním způsobem. I prolínání příběhů a jednotlivých pohádkových postav mě bavilo, hlavně herečky (Blunt, Streep, Kendrick i překvapivě dobrá dětská červená karkulka) se činili. Mužští kolegové za nimi trochu pokulhávaly (škoda malé role pro Deppa), ale dobrý. Po zdánlivém happyendu ale příběh nabere úplně jiný koncept, sice též nečekaný, nicméně už ne tak zábavný a velká část zajímavých postav z první části už se ve druhé neobjeví, nebo objeví jen na pár sekund, což je škoda. I hlavní pointa a konec byly takové prostě divné. Když to shrne tak první část za 4, druhá za 2, průměr tedy 3* ()

zzuzi 

všechny recenze uživatele

Slepenina spousty pohádek a podle mě zbytečně dlouhé. Ale příběh je relativně napínavý, místy komický a hlavně plný krásných písniček. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Já nevím , co se Vám nezdá- fantastické obsazení zejména Emily Blunt a James Corden- ukočírovaná směs pohádek a zajímavý konec, trochu se to vleče,ale jinak dobrý a dobrý je za tři....50% ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Ako muzikál na divadelných doskách by ma to možno zaujalo, no na filmovom plátne s takým počtom kvalitných hercov mi to príšerne škrípalo. A to, že to malo skutočnú predlohu som sa dočítal až teraz, po zhliadnutí filmu. Skrátka mi to v rámci filmu vôbec neprišlo pútavé, napriek tomu, že väčšinu z hercov, ktorí v Into the Woods hrali, mám vo veľkej obľube. ()

Steel32 

všechny recenze uživatele

První hodina je dokonalá, ta druhá je naprostý opak. Je to krásně natočené, se skvělými kostýmy a především obsazením, nápad to byl taky dobrý (teda ta první polovina, ta druhá byla prostě zbytečná) a dokonce se mi líbili i ty písničky, jenom kdyby jich tam nebylo víc než dialogů. Docela promarněná šance. ()

jajush 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšila opravdu dlouho dobu, protože zaprvé, je to muzikál a za druhé kvůli hvězdnému obsazení. Ale nakonec můžu říct jen-"co to mělo do jako bejt?" Opravdu jediná věc, která se na celém filmu dala pochválit, byly kostýmy. Bohužel, Meryl Streep podle mě neměla dostatek prostoru na to, aby se předvedla, ostatně jako další postavy. Obzvláště za slabé považuju mužské osazenstvo. Johnny Depp jako vlk pedofil a dva princové strhávající si košile u vodopádu? REALLY?!?! Děj, ten byl pro mě naprosto mimo. Pohádky slátaniny já snesu, ale nějak mi to do sebe nezapadalo, bylo to umělé, spousta vysvětlování, aby to dávalo aspoň trochu smysl.... Já v podstatě nakonec ani nevím, o čem to bylo. Jako nejvýznamnější mínus, které si nechávám na konec (ale vzhledem k tomu, že jde o muzikál by mělo být na začátku) jsou písně. Jedna jak druhá, přitom si každej mlel to svoje a zpívat tam snad uměla jen Meryl a Popelka. Mým nepsaným pravidlem je najít si na každém muzikálu jednu písničku a poslouchat jí dalších 14 dní v kuse, v případě Čarovného lesa se budu snažit 14 dní zapomenout na celý film. Tři hvězdy, po delším uvážení možná sundám na dvě. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný a naprosto geniální příběh s hlubší myšlenkou, než se na první pohled může zdát. Výkladů bude mít muzikál nejspíš více, je třeba nad ním hlouběji přemýšlet a nespokojit se jen s tím, že se jedná o "srandovní slátaninu pohádek, která chce šokovat tím, že odkrouhne pár hlavních postav." Život dětí, dospělých, jejich smýšlení a prolínání se snů, reality, zbytečného zoufání, odmítané naděje... Zapomínaní na to nejdůležitější v životě, snahy plnit přání, která se nejspíš ani splnit nemají....a děti jsou jako ta přání :-)) ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Plno zpěvu , ale dost nezajímavého. A dost mě nudilo že chvíli to bylo o tom , a chvíli o tom. Chvílema mě to bavilo ( Třeba s Johnym) , a chvílema sem chtěl odejít. ()

arthur.22 

všechny recenze uživatele

Sondheimovu tvorbu zbožnuju a pár dalších povedených věcí by se ve filmu taky našlo, ale uznávám, že ty hvězdy jsou opravdu především za hudbu.. ()

kijifa 

všechny recenze uživatele

Čiré zlo zabalené v rádoby pohádkovém pozlátku. Jen co ho ale rozbalíte, snaží se vás tohle mrvítko na pohádky zničit na několika frontách. Přední linii vévodí šílená nuda, skoro do poloviny jsem se snažil vnímat, pak už jsme rezignoval a čekal na titulky. Dalším problémem je hudební stránka, ta je totiž naprosto šílená. Za celé dvě hodiny jsem nenarazil na jedinou písničku, kterou bych kdykoliv v životě chtěl slyšet znovu a to je u muzikálu trochu problém. Příběh je jakžtakž zkousnutelný do té doby, dokud se pohádky tak nějak drží "tradičního" zpracování, ale cokoliv co se děje potom je něco naprosto šílenýho. Přesto všechno mi ale nejsmutnější přijde, že tenhle úlet bude mít ve filmografii tolik relativně dobrých herců. ()

malypivo 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pohádka-nepohádka. Prakticky se jedná o muzikál, který v divadle působí dobře, ale na plátně to už taková zábava není. Největší bombou příběhu by měla být druhá polovina, která ukazuje co se odehrává po "...a žili šťastně až do smrti." Právě tato druhá část však všechno kazí a prakticky zbytečně film prodlužuje. Navíc stěžejní postavy, které drží film celou dobu pohromadě Streep-Blunt-Kendrick v druhé polovině mizí ze scény a tak ani nemá, kdo by druhé dějství zachránil... ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Zase ty příšerně nemelodické, neuspořádané a rozlítané muzikálové písničky, které nesnáším. Nevím, proč normální krásný muzikál takhle kazí. Nějak se toto ale bohužel poslední dobou začíná rozmáhat. Podobný byl i Galavant. Nějak to vypadá že zpívají, ale přitom se to rýmuje jen občas, a žádný rytmus ani melodii to nemá. A je to spíš protivné než hezké. Trochu mi to i připomínalo Tři Bratry. Ne zrovna můj styl. Navíc ten příběh? Celkem vtipný, ale kravina :D Oproti tomu ale to obsazení bylo parádní! Obzvláště James Corden dost překvapil. 1,5* ()

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama