Reklama

Reklama

Barva oceánu

(festivalový název)
  • Německo Die Farbe des Ozeans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Německá turistka Natálie je svědkem tragické nehody na Kanárských ostrovech. Loď s africkými uprchlíky, kteří zoufale hledají lepší život v Evropě, se potápí; mezi přeživšími se Natálie setkává se Zolou a jeho malým synem Mamadou. I přes námitky svého manžela Paula se okamžitě rozhodne pomoct jim uniknout řízení, které by vedlo k jejich deportaci. Aktuální film zobrazující humanitární a politické problémy afrických uprchlíků v Evropě je chytlavým a dojemným příběhem o lidskosti a zodpovědnosti, ale hlavně o lidském dilematu, zda má vůbec cenu se v daných věcech angažovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Davered 

všechny recenze uživatele

Solidni drama stojici predevsim na zajimavych a kvalitne psychologicky prokreslenych protagonistech. Bohuzel to misty dost tlaci na pilu a mnohe situace jsou hluboko za hranici uveritelnosti. ()

Indyi 

všechny recenze uživatele

DNY EVROPSKÉHO FILMU Praha, Kino Světozor, 17.4. 2012. Srdcervoucí námět, zpracování trochu na úrovni ochotnického spolku. Ono to není úplně špatné, ale je to takové nedodělané, měl jsem z toho pocit, jako ze studentského filmu, nebo spíš jako by to nebyl hotový film, ale jen jakýsi nedodělaný koncept. Zklamáním byly i herecké výkony snad až na policistu (Alex Gonzalez). ()

Reklama

Reklama