Reklama

Reklama

Turbo je obyčejný malý šnek, který má velký sen. Žít život hlemýždím tempem ho neuspokojuje, touží po mnohem vyšší rychlosti. Neustále trénuje, své pokroky měří metrem. Jeden metr dokáže aktuálně „uběhnout" za sedmnáct minut. Kvůli tomu příliš nezapadá do hlemýždího společenství. Mezi hlemýždi se totiž nenosí velké sny a velká rychlost, důležitějším ukazatelem jsou odpracované hodiny na hlavním zdroji obživy, tedy na „rodném" rajčatovém stromku. Turbův bratr Čet, jehož krédem je „Bezpečnost na prvním, posledním i všech ostatních místech", má svého bratra rád, ale také má obavy, že Turbova posedlost rychlostí ho jednou přivede do neštěstí. Jeho nejhorší obavy se naplní ve chvíli, kdy Turbo opustí rodné rajče a vydá se do světa, aby si splnil své sny o vyšší rychlosti.  Fatální střet se speciálně upraveným motorem nadupaného sportovního auta změní jeho molekulární strukturu a díky této podivné nehodě získá Turbo superschopnost: Neuvěřitelnou rychlost. V tu chvíli se přestává pohybovat šnečím tempem a jako neónová střela si to drandí ulicemi Los Angeles někdy i ve třísetkilometrové rychlosti. Ale i když je Turbo nabitý turbo rychlostí, nedokáže uprchnout Titovi, spolumajiteli kalifornského stánku s rychlým občerstvením, jehož koníčkem a velkou vášní je organizace šnečích závodů v nákupním centru Starlight Plaza. Tito záhy pozná Turbův potenciál a zařadí ho do své stáje, mezi „šnečí jezdce" s ulitami, které připomínají závodní mini autíčka. Tito drsní hlemýždí závodníci se s Turbem rychle spřátelí a společně se vydají na cestu plnou dobrodružství, protože rychlíka Turba pouhé šnečí závody rozhodně neuspokojí. Na cestě za snem si uvědomí, že těžko uspěje sám bez pomoci druhých a že když pomůže splnit malé sny svých kamarádů, pomohou mu na oplátku splnit ten jeho, velký – vítězství ve slavném závodu Indy 500, kde budou jeho soupeři opravdová auta. (CinemArt)

(více)

Recenze (333)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slimák, co jezdí Nascar a je zaručeně nejrychlejší. Totální kravina i na pohádku pro děti. Každopádně myslel jsem si, že ten arogantní jezdec bude spíš podoba Vincenta Cassella a ono ne. Kupodivu. Nicméně nemůžu upřít příjemnou atmosféru. Ta hodina a půl hezky uběhla...ale ten příběh. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $83,028,130Tržby Celosvetovo $286,896,578Tržby za predaj Blu-ray v USA $24,419,794 //počet predaných kusov 995,667Tržby za predaj DVD v USA $43,093,782 //počet predaných kusov 1,982,487║ DreamWorks fakt valia a opäť ponúkajú vydarený animovaný "oddychový" počin, tento krát skôr pre tých menších, príbeho taký jednoduchší ale za to opäť s kvalitným 3D efektom, množstvom strhujúcich scén a slušnou dávkou zábavnosti, spokojnosť, takže po tohtoročných prestrelených cestných banditov v Rýchlo a Zbesilo 6 a výbornom dramatickom filme z F1 Rivali tu máme oddychovku Turbo kde pre zmenu máme klasické americké ľavotočivé preteky v Indianapolise osviežené slimákom /videl v kine 3D verziu: 80%/ __moja recenzia ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÁMY A PÁNOVÉ! PŘEDSTAVUJI VÁM DALŠÍHO ŠAMPIÓNA INDY 500!“ … ,,JE TO ŠNEK?…“ /// Komunita šneků a jeden, co má sen. Chce bejt rychlej, a to hodně! Je to klikař. Zrovna kolem jede Dominic Toretto, tak mu proběhne motorem, nasaje trochu toho dusíku (nebazíruj na detailech!) a taky potká Mexikánce, kterej z něj toho motoristickýho mekejše udělá! Dlouho je to takový normální, překvapí a hlavně pobaví až závěrečný ,,pretěky“, který by ho mohli sportovním fandům zvednout. Adrenalin samozřejmě. Já su rád, že mám parchanty vodrostlý, páč by mi jistě letos šneci zasvinili vánoční strom. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žiju ve světě, kde spolu závoděj šneci a auta. 2.) Prdím si to takhle po dálnici a najednou mě předjel ... (di do prdele! To se Ti nemohlo stát!?). 3.) Thx za titule ,,Bac.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate takovej normalni animak, kterej neurazi ani nenadchne. Dej sice svizne odsejpa, ale foru tu moc neni a i kdyz clovek koikrat vi, ze by to melo bejt vtipny, tak to nedonuti k smichu. Na druhou stranu 90 minut to je pohodova zabavicka, ktera nenudi, pribeh sice predvidatelnej az beda, ale to se da u animaku prehlidnout. Animace spis prumer, hudba povedena, takze celkove vzasade spokojenost, zadnou pecku jsem beztak necekal. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Pokud jste nikdy podobný animák neviděli, asi budete nadšenější. Ale jinak jde o přemletí už tolikrát viděného, že je to prostě nuda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já už nikdy nezpomalím." Nezanechávám za sebou vlhkou stopu, nenosím si bejvák na zádech a ani netrénuju na to, abych někdy předběhl Bugatti Veyron, ale své sny taky mám. Takže šnekovi, který touží vyhrát 500 mil Indianapolis, naprosto rozumím a jsem ochoten mu fandit. Ona je to taková nenáročná zábava, ale když jsem viděl mého synátora nadšeně před obrazovkou prožívat každý smyk, vyhýbat se všem poletujícím pneumatikám a následně viděné hodinu rozebírat, tak si říkám, že i ty čtyři hvězdy jsou možná málo. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Očekávání co se tržeb týče, film asi ne zcela naplnil (s ohledem na rozpočet). Není divu, jde jen o lehce nadprůměrný animák, vtipných momentů je sice celkem dost a příběh drží solidně pohromadě, ale z podobného námětu se dalo vytěžit jistě daleko více. !SPOILER! Co se týká vyprávění, totiž téměř žádný nápad - máme jedince, který má sen, během odloučení od skupiny, kde ho nikdo nechápe, získá schopnost, díky které může snu za pomoci druhých dosáhnout. Stává se z něj postupně objekt velkého zájmu, během hlavního závodu o schopnost přichází, těsně před cílem/závěrem závod dokončí za pomoci vlastních sil (čti bez zvláštní schopnosti). Sportovně-rodinných filmů s podobnou strukturou bylo ale natočeno celkem dost, mně například Turbo nápadně připomíná Objev roku. !KONEC SPOILERU! Není to prostě nic extra, někdo může namítat, co bych měl od animáku chtít? Právě ale od tohoto žánru čekám ve vyprávění trochu více invence (zvlášť s takovým rozpočtem) a ne jen sázku na jistotu, která se tady navíc moc nepodařila. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Dušan Jasánek: „Malý je ten, kdo má malý cíl a sláb jenom ten, kdo sundá nohu z plynu.“ (nebo tak nějak to bylo). Nijak inovativně vystavěný animák, v němž klišé má ryze vzdělávací charakter a jehož poslední „závodní“ třetina vykazuje mnohem více atraktivity, než nedělní ukolébavky strejdy Ecclestonea. Zajímalo by mě, jestli Turbo prodá tajemství přilnavosti svalnaté nohy firmě Pirelli a hlavně, odstěhuje se kvůli daním do Evropy? S tím bytem na zádech se mu bude trvalé bydliště v Monaku těžko prokazovat.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová odpočinková pohádka s důrazem na detaily. Výborná parta šneků, skvělí dabéři, napětí vtip i nervydrásající závodní scény. Po vynikajících Rivalech jsem se na okruh rád vrátil, tentokrát ten v Indianapolis. Kdo nemá rád závodění s Turbem bude mít možná trochu potíže, ale je něco ulítlejšího než, že šnek závodí s nejrychlejšími stroji na planetě? White shadow! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočená vykrádačka povedených a originálních Aut, které nahradil šnek s neotřelým jménem Turbo. Asi tak by se dal jednoduše shrnout nový počin od studia Dreamworks. I když film nikterak výrazně nenudí a místy i pobaví, tak se opravdu nejedná o nic přehnaně velkolepého a zcela jistě se Turbo nesměle zařadí do zástupu obyčejných animáků čistě pro děti. Z hlediska marketingu dostačující, z filmového nikoli. Děti stráví takřka cokoli kresleného, takže je to zcela jistě bavit bude. Starší osmi let však od filmu raději ruce pryč...50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Teo je obyčajným slimák z malého predmestia. Má však obrovský sen. Byť rýchly ako blesk. Jedného večera mu zhoda náhod zabezpečí neuveriteľné schopnosti. Od tohto momentu si právom môže hovoriť TURBO. Milá rozprávočka s pár naozaj vydarenými frkmi vhodná od najmenšej vekovej kategórie, schopnej vnímať obrazovku. V konkurencii tohtoročnej rodinky Croodsových či na Mimonov z Ja, Zloduch 2 sa to, ale nechytá. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Šneček nepřekvapil. Dopadlo to přesně dle očekávání. Přesto jsem se příjemně pobavil, chválím nápad. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasický rodinný průměr s hodně fajn akcí (hlavně závěrečný závod se povedl) a pár povedenými vtípky. Jinak ovšem nic nového pod animovaným sluncem a bavit se tak budou hlavně děti. Vedlejší postavy jsou navíc na animák až překvapivě nevýrazné a dabing bohužel dost zabijí potenciál, který originální znění určitě nabízelo. Jako jednohubka na zabití večera či přikování nějakého prcka k televizi to však stále stačí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Z vtipného a hravého animáku s potenciálem bezmála Života brouka 2 se po půl hodině stává rychlokvaškové akční béčko z prostředí generických automobilových závodů. Ohromná škoda a promarněná šance. P.S. Moje první 3D v bedně, a bylo to supr! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud dokážete příjmout fakt že v závodech aut může jezdit i šnek, tak máte z poloviny vyhráno. Mexičani jsou otravnější než kdy dříve, některé vtípky poměrně fajn, ale jedná se celkově o hodně těžký průměr. 50% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Turbo skrýva prekvapivo veľké možnosti a s príbehom pracuje zaujímavo. Ako spojiť ten najpomalší svet s tým úplne najrýchlejším? Autorom sa núkalo viac možností a sám som pri sledovaní odhadoval trošku iný vývoj príbehu, ale vo výslednej podobe dokáže upútať malých i veľkých členov rodiny a najmä prezentovať to, čo máme na animovaných filmoch radi - skvelú zábavu pre všetkých najmenších a dostatočné množstvo vtipov i narážok pre náš starších. Postavičky sú viac než zaujímavé a mrzí ma, že som si nemohol film vypočuť v anglickom znení. Samuel L.Jackson, Michelle Rodriguez, či Snoop Dogg sú dostatočnou motiváciou, aby som túto chybu napravil. ()

Reklama

Reklama