Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž projíždí krajinou ve spěchu, aby se dostal na důležitou obchodní schůzku. Jeho mysl je posedlá myšlenkami na prezentaci, kterou přednese významnému klientu - prezentaci, která by mohla být zlomovým bodem v jeho kariéře. Není připraven na zpoždění ani překvapení, ale osud má pro něj připraveno mnohé. Tělo uprostřed silnice - dítě. Skočí na brzdy a podaří se mu zastavit auto právě včas. Dítě je naštěstí v pořádku, ale zmatené. Muž by mu rád pomohl, ale jeho klienti na něj čekají ...
Brzy po tomto prvním setkání potká muž jinou osobu - mladou ženu s batohem, která má namířeno do Barcelony. Nabídne jí svezení, aniž by měl tušení, že se kdysi znali. Později se jim podaří spojit se a vzpomínat na ten nejromantičtější a nejněžnější den jejich dětství ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Héroes" je síce známy príbeh, no jeho podanie mi úprimne sadlo. Dá sa na to pozerať bez toho, aby som ostal z filmu nejakým spôsobom otrávený. Miestami to vie byť príjemne vtipné, no súčasne sú tu aj dramatické momentky, ktoré fungujú veľmi dobre. A reakcie jednotlivých detí na jednotlivé udalosti sú podané veľmi uveriteľne. Nenašiel som moment, kde by to bolo prepálené alebo otravné. Jediné čo film drží vzadu je jeho príbeh. Postupne to veľmi ľahučko rozmotáte a viete asi aj odhadnúť aké scénky prídu. Napriek tomu som si však záverečnú momentku veľmi užil a dokonca som sa pri nej dokázal usmiať. A s tým "Forever Young" od Alphaville tomu proste niečo asi pridali. Neviem to vysvetliť. Každopádne si myslím, že aj keď je to celkom ľahko predvídateľné, nemôžem povedať, že by ma to nebavilo. Dokonca by som povedal, že v určitých aspektoch som chcel, aby sa to tak dokonca stalo. Lebo to pôsobilo, že by to bolo ozaj zaslúžené. A nebolo by to len ľahko spracované klišé. Príjemný film. Hodnotenie: B ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No sice na takový náhody absolutně nevěřím, ale co už, díky ní jsem dostal krásný příběj, který nejen hlavního hrdinu dostal dětství, ale i mě a bylo to fakt nádherný. Dětství bez mobilu, bez sociálních sítí, bez ekonomického dělení lidí za to s odřeninama, lumpárnáma, partou reálných kamarádů. reálných prvních neškodných lásek. Ou, film mě v jednu chvíli dal tvrdý hák na srdce a v zápětí ho něžně pohladil. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Další úlovek z knihovny Institutu Cervantes. Obchodník má namířeno na důležitou schůzku. Projíždí krajinou, kde jako malý kluk trávil prázdniny. Nejapný vtip party dětí hrajících si na poli a setkání s dívkou Cristinou mu dokonale zkříží plány a vyvolá spoustu nostalgických vzpomínek na léto někdy oprostřed osmdesátých let 20. století. Jak tak prázdninové vzpomínky z dětství plynuly, napadlo mě, zda se nedívám na španělského Benjamína dúfu, ale zároveň jsem věřila, že se dospělý Xavi setkává se svou dětskou láskou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pohled na skupinku kamarádů, jejichž bezstarostný život plný dobrodružství a zábavy, naruší tragédie. Zbytečně nevýrazné, bez "větších" nebo pamětihodných scén, ale na jedno podívání slušné a nenáročné drama, pro celou rodinu. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zasedl k tomuto filmu s tím, „že to bude asi blbost, ale stejně nemám nic lepšího na práci“. A opět se ukázalo, že takovýto slepý tip bývá trefou do černého. Na Španělskou produkci překvapivý nadstandard. Příběh podán citlivě a emotivně. Prostředí úžasné - prostě Španělské vnitrozemí. A konečné propojení dvou časových linek docela nečekané. Zkrátka, celých 100 minut mě udrželo v pozornosti a vtáhlo svou neobyčejnou atmosférou. A to podkreslení osmdesátkovou hudbou? Výtečné. Jen rozjezd byl slabší a nejistější. 90% ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že ani tvorcovia samotní nevedia, prečo to natočili. Nezáživné dve línie, dlhé, nudné, no nešiel som si tento španielsky počin. Ako som už kedysi povedal, bu´d točia ako my alebo úplne si uletia. ODPAD! ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nechápal, co ty dva příběhy spojuje, ale ten konec byl úžasný. Krásná odpočinková romantika (až na tu tragédii v závěru, ale ta k tomu patřila), prázdninový příběh party pěti dvanáctiletých dětí se smutným koncem,, ale optimistickým závěrem. Možná to trošku utrpělo tím, že věkový rozdíl po letech až na Kristýnu nebyl nějak patrný. Film trošku pro děti, ale i dospělému s prokvetlými skráněmi měl co říci. A tak jsem nakonec uronil pár slz po té havárii a potom zase při shledání po letech proloženém překrásnou písní Forever Young... ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Silný film v mnoha smyslech, který mě nedostal hned ve svém začátku, nýbrž svým postupem ve vyprávění, čím více poznáváme tuhle partu dětí a jejich životy, tím více jsem se o film zajímal až to celé dochází do hodně emotivní druhé poloviny, kterou bych tu před začátkem vůbec nečekal a vyklubal se z toho právě oný silný film, u kterého jsem hrdě krájel cibuli. Lepší 4* ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Nádherný uvěřitelný film bez hollywoodských klišé, který asi více řekne 40+ než dětem nebo mladým. Romantika dětských let, narušena tragédií s uvěřitelným smutkem. A propojení dvou časových linek nebylo sice nějak překvapivé, ale dost vkusně provedené. I pár slziček steklo po tváři. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Filmařsky a hudebně velmi dobře zpracovaný příběh ze stále sluncem zalitého vnitrozemí Španělska. Ale příběh je dosti řídký, hlavně první 2/3. Příště už se na to snad ani dívat nebudu. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Sázela na jiného chlapce. To ty brýle! Ale nakonec na tom nesejde, který z nich náhodou jede kolem. Protože ta cesta je celá přitažená za vlasy. Dětská interpretace světa však byla nadstandardně zábavná, napínavá a romantická. Jasně převyšovala tu část s dospělou road movie. Ta v podstatě nikam nevedla, byla rozpačitá, nijaká, zbytečná. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Začátek trochu rozpačitý,kdy jsem to pomalu vzdal a chtěl vypnout,protože to vypadá na hodně dětskou dramtickou sondu někde na prázdninách.Postupem času jsem tomu přišel na chuť a díky tomu,že film má dvojí dějovou linku,tak to začíná i zajímat.Ze začátku mně bylo škoda,že současná dějová linka je tak krátká.Bohužel zde se toho moc nedozvíte a jen tak plyne čas na to,aby se příběh odehrával hlavně v minulosti jako malé děti.Síla snímku stojí na tom,že tohle jsou prázdniny.Není tu žádná vata ani žádný dechberoucí momenty,kromě jednoho smutnýho,který je hodně velkým překvapením a ještě si diváka chce nechat u filmu,aby se právě přetavil v to,kdo to vlastně v tom voze je.Sice zde ty jména uslyšíte,ale když ne jako já,tak překvapeni budete.Není to určitě drama film,který by šel až na kost.Nějaký vysvětlení ani nehledejte a neptejte se proč.Možná právě v tý jednoduchosti příběhu je ta síla.75% ()

Koral11 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem jednou náhodně viděla v televizi a velmi se mi líbil. O přátelství jedné dětské party a jejich letním dobrodružství.. a samozřejmě i o prvních dětských láskách. Španělsko jako země se mi moc líbí, prostředí a příroda zde ve filmu je krásná. :) Na konci ukápla nejedna slza. A jako tečka na konec krásná hudba Forever Young. To by asi občas chtěl být každý..ale čas se nezastaví. :) ()

ohneta 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film, na který jsem náhodně narazil. Určitě doporučuji se podívat, Já rozhodně spokojený a určitě po čase kouknu zase. Já zavzpomínal na své mládí a hudba perfekt! ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který však naprosto shazuje příšerný dabing. Zasloužil by si čtyři a možná i pět hvězdiček, ale ten dabing se nedal poslouchat. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Souhlasím níže s Ryuuhei "Tak jsem zasedl k tomuto filmu s tím, „že to bude asi blbost, ale stejně nemám nic lepšího na práci“. A opět se ukázalo, že takovýto slepý tip bývá trefou do černého". U mě tedy jen 3* , lépe 3,5 a 70%. Prolínání dvou dějových linií docela sedne, mladí herci jsou skvělí, smutná pointa bolí. Vlastně dvojitá, neboť chlápek v autě je Oskar, starší brácha tragicky zemřelého mladíka na prázdninách. ()

Reklama

Reklama