Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Celé generácie to bola len mestská legenda, ktorá prežívala akurát v detských nočných morách. Teraz však ožíva aj v realite a tým uvrhne mesto do najhlbšieho strachu.
Krátko pred začiatkom mestského festivalu, stredoškolský učiteľ Aaron Harris (Robin Dunne) potrestá šiestich študentov, vrátane náladového Tylera (Richard Harmon), gotického dievčaťa Nikki (Julia Maxwell), kapitána wrestlingového tímu Daevona (Reilly Dolman) a vzorného študenta Juna. Ich úlohou je pomôcť Aaronovej bývalej priateľke Kristen (Lacey Chabert) pri opravách jej rodinnej farmy predtým, než ju predá. Kukuričné polia obklopujúce farmu však skrývajú  legendu, ktorú drsný Tyler s veľkou radosťou prerozpráva. Vraj sa tu skrýva bytosť, ktorá nikdy nespí, nikdy neumiera, nedá sa ju nijako zastaviť a nikto nepočuje plač jej obetí. Strašiak tu žije preto, aby všetkých zabil. Keď sa mládež zabáva v poli hrou na mačku a myš, pri čom ich sprevádza divoké zviera, Kristen sa ich snaží presvedčiť, že Strašiak je skutočná bytosť s veľkou silou, ktorú posilňuje krv jeho obetí. Dôkaz v prospech jej tvrdení sa objaví skôr, než by si to ktokoľvek prial. Hneď ako nad poľami zapadne slnko, poslední preživší čelia desivej hrôze šíriacej sa z príšery. Tým, ktorí ostali uväznení na farme Millerovcov, ostáva iba mizivá nádej na prežitie. Legenda o Strašiakovi sa totiž končí tým, že po objavení sa znamenia je koniec už blízko a je neodvratný. Keď sa Strašiak blíži, ešte aj vzduch pred ním  zamrzne v strachu. (Incantator)

(více)

Recenze (72)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dávám 50%. Akce hned ze začátku, sympatické herecké obsazení, naháněčky a triky taky na úrovni. A po těch sračkách, které jsem viděl během posledních 3 měsíců, je to konečně film, který mne neuspal. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Učiteľ so skupinkou študentov sa vyberú opraviť starú farmu, no čoskoro budú musieť bojovať o život, lebo na nich začne útočiť vraždiaci strašiak. Ten ich vlastne naháňa a postupne likviduje až do konca filmu, takže o nič iné tu nejde. Keďže sa jedná o lacný TV film od Syfy, moje očakávania boli spočiatku nulové. Ale napokon musím uznať, že je to jeden z tých lepších snímkov. Vrážd a naháňačiek je dostatok, postavy celkom sympatické, a film nenudí, celú dobu niečo deje. Zmiešané dojmy mám len z toho nešťastného strašiaka, pretože na jednej strane síce nepôsobil prehnane predigitalizovane až komicky, ako je v mnohých výtvoroch od Syfy zvykom (čo je malé plus), no na druhej strane sa aj bez akéhokoľvek použitia CGI podarilo vytvoriť kvalitnejšie vyzerajúce monštrá už v 80. / 90. rokoch (stačí si len spomenúť na bravúrne kúsky ako Scarecrows či Night of the Scarecrow). Táto kreatúra ani nevydesí (možno max. školákov), a ani veľmi nezaujme. Tak či tak by som bol spokojný, keby boli všetky monster kúsky od tejto spoločnosti aspoň na podobnej úrovni. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

[5. Kladenský festiválek] Za pár slušných scén a hlavně za nezvyklou neschopnost periferního vidění si zaslouží tento film být viděn :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Stodoly, farmárske domy, ranče a okolo iba samé lesy, malé mestečká a polia a v nich strašiak do „maku“, to je dokonalé prostredie pre horor. Ale toto je ozaj ťažké céčko s tomu odpovedajúcimi trikmi, scenárom, aj hercami. Vlastne to ani nestojí za koment. Odporúčam len fanúšikom pod-žánru o „scarecrowoch“. Síce budú trpieť, ale na doplnenie vzdelania by mali vidieť VŠETKO. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ak ovládaš Syfy TV tvorbu, tak iste predpokladáš očakávané plnenie predpokladov. Tento x zabŕdli do scarecrow témy, ktorá ale má toľko predchodcov, že od káblovky sa nenadívaš už ničoho nového. CGI je nezverejnenou syfy značkou a snímok podľa toho aj dopadol. Umelo vytvorený atmosfear, tele cast snaživo šlapajúc po vychodenom chodníčku a zbytočná snaha upravit strašiaka ma neoslovila ( ten explozívny záver teda do kukurice nepatrí ) To, že Syfy netreba podceňovať ma však nedonúti hodnotenie upraviť. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Niekoľko študentov sa v rámci mimoškolského trestu zúčastní malomestského Scarecrow festivalu, kde však strašiak ožije a podľa miestnej legendy započne svoju vraždiacu spúšť. SyFy sa k nadchádzajúcemu Halloweenu postavilo viac než sympaticky a v rámci celomesačného programu nasadilo do vysokej miery hororový obsah, v rámci ktorého ponúka aj niekoľko pôvodných filmov. Jedným z nich je práve pohodový "Scarecrow", ktorý sa smelo môže zaradiť k tomu najlepšiemu čo doposiaľ vytvorili. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že příště budou zabíjet hrábě, žehlička nebo třeba pytel na špinavé prádlo. Sice se stále něco děje, ale to něco musí mít hlavu nebo patu. Jenže tohle je bez nároku na zápis do divákovy paměti. Možná pokud se chce lehce pobavit. Skupinka nezajímavých postav se tu stane objektem tak trochu jiného „zabijáka“ z kukuřičného pole, který byl zřejmě digitálně oživený školákem s lepšími znalostmi programování. Návštěva finančního úřadu v sobě nese víc napětí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Teen poľná vyvražďovačka so strašiakom od ktorej som nič neočakával, no v konečnom dôsledku ponúkla viac, ako podaktoré "dôležito" sa tváriace horory o legendách s pointou. Je to hlúpe, miestami detinské, možno aj primitívne a trápne, no vyslovene zle sa na tento malý horor so sympatickými postavami nepozerá. V posledných dňoch som videl viacero tématicky podobných filmov z 80´tok (prevažne šlo o slashery), no tento oproti nim ponúka ďaleko väčšiu zábavu, i keď rozpočtovo dosahuje úroveň o trochu väčšej krabice s horalkami. Ja osobne som veľmi milo prekvapený najmä zo snahy o prezentáciu aspoň nejakého násilia, gore (nie je ho veľa!) či pomerne fakt vkusnej, i keď trochu netradičnej masky strašiaka, ktorá vlastne ani strašiaka nepripomína. A viete čo? Poteším svojim hodnotením tiež jedného strašiaka v hokejovej maske :D Určite za posledné dni škrípe zubami keď vidí moje hodnotenia a číta moje názory, tak aspoň mu narovnám kútiky :D A aby som nezabudol, "Scarecrow" smelo odporúčam, pričom za mňa je hlboko, ale že hlboko podhodnoteným TV hororom. Definitívne sú väčšie pičoviny čo majú vyššie hodnotenia, ako táto jedno-hubka pre nenáročných. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jedna, dvě, strašák jde, koho asi odnese...? Uhádne bez většího přemýšlení i průměrný divák.... Odporně digitální bubák s vizáží Mozkomora nahání vyděšené spratky, kteří si zaslouží být ztrestáni, ba co dím, přímo zlikvidováni. Kukuřičné pole, opuštěná farma, telefony bez signálu a pach krve se mísí s pachem benzínu. Pravda, krajina s mlhou je jak z LOTRa, celkově však film nezachrání. Šťavnatější gore se přímo nabízelo, nakonec se pár obstojných mrtvolných záběrů objevilo, jenže mohlo jich být více. Nad nelogičnostmi je nutné zavřít oči, jelikož když má někdo díru v zádech, nebude zkrátka běhat jako laňka... Ze všeho nejvíce mi však u těhle filmů vadí, když si správně tipnu, kdo přežije. Velmi nevyvážené - 2,5*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nemusel to být špatný horor, který je přímo určený na sledování na haloween, jenže to by nesměl být tak stupidní, hlavně co se týče chování postav, které je naprosto iracionální. Obětování, rozdělování se na skupinky, bláznivé ženský... Strašák mohl také budit větší hrůzu, ale docela ušel. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naháňačka so strašiakom, napätie a atmosféra boli síce priemerné, ale zato to vydržalo po celý čas snímku, takže som sa nenudil. Ani samotné mordovačky neboli najhoršie. Škoda, že bubák bol tak neprirodzený a digitalizovaný, pripomenulo mi to Múmiu s B. Fraserom. Inak celkom spokojnosť a nenáročné hororové pobavenie. 60/100 ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Tak si tak večer brouzdám po TV kanálech a zrovna tam začínat tenhle "skvost ". A já do toho šel ikdyž jsem věděl že jde o SyFy. Doufal jsem v zýzrak, ten však nepřišel a já dostal naservírovanou klasickou SyFy sračku. Napětí nulové, herci tragičtí a samozdřejmě nesmím opomenout otřesný ( směšný ) digitální efekty. Do SyFy vod závítávám nerad a vím proč to dělám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Z hororového světa přišla šokující zpráva: Konec strašáků v polích? Tak to ani omylem! Na polní pych můžete z fleku zapomenout. Strašák si své teritorium hlídá zatraceně dobře. Zabít ho?! Vyloučeno! Skupinka mladých lidí pod vedením svého učitele přijíždí na prokletou farmu obestřenou dávnou legendou o vraždícím strašákovi, aby ho v rámci výročních oslav přemístila do centra dění festivalu. Neobejde se to však bez četného, středně krvavého řádění a naháněček na čerstvé maso, které právě dorazilo. Ohledně legendy se divákovi dostane jen kusé informace a ten se s tím bude muset nějak spokojit. Spojitost sice vede k rodině a dceři farmáře, která nově příchozí uvítá, ale extra vysvětlení z toho nevyplyne, proč po ní a její rodině tak vražedné monstrum dychtí. Když záhada, tak se vším všudy. Hvězdička Lacey Chabert v hlavní roli vzdáleně připomínala kdysi hororovou kolegyni Jennifer Love Hewitt, ze známějších herců se v roli učitele představil Robin Dunne, jehož výkon byl skvělý, ale nutno podotknout, že celé herecké osazenstvo hrálo s vervou. Dostávám se k samotnému provedení strašáka výtvarníky a trikovými specialisty. Je podstatný rozdíl mezi kanadským a českým strážcem polí. U toho evropského většinou funguje zažitá představa o nevzhledném otrhanci ve slamáku, kdežto ten kanadský je poněkud atypický, moc hrůzu nenahánějící a provedením trochu archaický. Žádný strach. I když se z něj strachy nepoděláte, tak to naštěstí není případ absurdně a legračně pojatého "Boogeymana" a na to, aby se ukázal v celé své kráse, není nutno čekat až do finální fáze filmu. Navíc má schopnost zabíjet jak ve dne, tak i v noci, což je velké plus. Zkrátka vraždící monstrum jsem čekal horší a i lepší, dopadlo to tak něco mezi tím. Televiznímu vzhledu je hodně podřízeno a jeho přičiněním film ztrácí na vizuální atraktivnosti, kterou při vší strašácké vůli zkrátka nemá. Jeho přednosti jsou jinde. Film se po několika málo minutách rozjede na plné obrátky, obětí je dost a pořád se něco děje. Také finální zúčtování je docela solidně odvedeno, ačkoliv bych přivítal o něco větší propracovanost stran naložení se zabijákem. Připomínku bych měl i k obětem, u kterých si lze jen stěží vybavit, jakým způsobem přišly o život. Globálně vzato, tenhle strašák svůj účel splnil. Hororový specialista a scenárista Sheldon Wilson, jehož tvorba se omezuje na televizní projekty, odvedl solidní horůrek. O náznak pokračování se nepokusil, u polnohospodářů si to (doufám) nerozhodil. A já si to pro změnu nechci rozházet u Strašáka. 80% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tuctová pohádka o tom, kterak partu zlobivých dětí nahání po kukuřičném poli kus obživlého stromu. Nevím, jestli "nahání" není příliš silné slovo, vzhledem k tomu, že se stromovous pohybuje rychlostí v = 50 cm/s. Celé je to samozřejmě těžké béčko. Nejvíce bych chtěl asi zkritizovat práci maskérů, protože si myslím, že si mohl dát rozhodně větší práci než udělat každému dva až tři škrábance na obličeji. "Strašák" stál také za hovínko a moc to nevylepšily ani efekty. Ale je to TV film, takže co taky čekat. Atmosféra vůbec žádná. Marně pátrám v paměti, co bych vlastně pochválil. Zřejmě nic. Je to další zbytečná píčovinka a já si dovolím sáhnout po odpádku, ačkoli to dělám zcela výjimečně. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tuctový Syfy film. Nic překvapivého ani nic co by mě zhnusilo. Jediný co mě překvapilo bylo to že efekty celkem ušly a strašák vypadal velmi dobře. Co naopak nepotěší je to že příběh je až neuvěřitelně okoukaný a nedokáže ničím překvapit a herci hrají jak z nějakýho laciný porna. Mám rád filmy které se odehrávají v kukuřičném poli ani tenhle nebyl špatný ale byl prostě moc obyčejný. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak sympatické herecké obsazení, to sice má, ale co to nemá je nějaký pořádný děj. Postavy se přemisťují z bodu A do bodu B, následně do bodu C a všechno to končí v D, jo jo starý dobrý déééčko. A ten strašák, co byl v tom kukuřičném poli, byl teda mnohem děsivější, než ten černý buban co je prohání po abecedě. Další problém v tkví v tom, že ta legenda o strašákovi, neni nějak pořádně vysvětlena, něco málo je tady nastíněno, ale aby to pořádně rozvedlo, to zůstane jen v myšlenkách diváků. Joo mluvím tady o té legendě, mohlo se třeba ukázat, že ty postavy tam byli poslány schválně, aby byli obětovány za lepší úrodu, nebo aby manželé ve vesnici, spokojeně obšťastňovaly svoje ženy/přítelkyni. No aby nebyl zase tak kritický, tak je fakt že ta parta byla v pohodě, byť se některé postavy, chovaly jako kdyby byli postihnuti kreténismem . Jo a to gore taky ujde, to je dokonce hodně slušný. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Na televizní film dost slušný efekty a hodně povedenej bubák, což je asi tak jediný důvod, těch mých dvou slabých hvězdiček.Jinak je všechno klasicky špatně.70% filmu se odehrává ve dne, to sem absolutně nepochopil, proč většinu času Strašák vraždí za světla, takže ani pokus o atmosféru, natož aby se opravdu nějaká obejvila aspoň těch pár minut v noci.Herecké obsazení naprosto příšerné, výkony jak larvy z ochotňáku, příběh hloupý a nevyjasněný.Typický film kanálu SyFy, který sice lehounce překvapil, ale dokud bude hororový televizní kanál zaměstnávat na pozici režisérů diletanty bez talentu, nic se nezmění.Ovšem na rozdíl od Asylum to je opravdu skvělá práce.Takový céčko až déčko, který se dalo v noci prozívat.Nad debilitou chování postav už se ani nehodlám pozastavovat.35%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů o obživlých strašácích existuje dnes již celá řada, takže je asi všem jasné, že tady o nějakou extra originální zápletku člověk asi moc nenarazí. V rámci Syfy tvorby a samotné Maneater film Series, které je tento nízkorozpočtový kousek součástí, však jde o vcelku snesitelnou podívanou a musím říct, že jde o jeden z nejlepších filmů, které nám tato sci-fi hororová série nabídla. Možná se mnou nebudete souhlasit, ale mě se tento film docela líbil a to i přes některé své nedostatky. Příběh má zajímavý spád již od prvních minut, nabídne nám několik docela povedených mord scén a ani samotná atmosféra není vyloženě špatná. Osamocená ponurá farma a stará stodola uprostřed kukuřičných lánů skrývá děsivou minulost, která se nyní rozhodla připomenout tou nejbrutálnější formou. Digitální strašák sice nepatří mezi skvostná monstra a jeho zpracování moc kvalitní není, ale jeho vražedné řádění vám nedá ani chvíli oddychu a divák se tak u toho filmu nemá čas ani moc nudit. Počet mrtvých je slušných a jejich úmrtí jsou různorodá, takže si každý přijde jistě na své. Charakteristika jednotlivých postav taky nebyla nejhorší a vyloženě nesympatický mi tu nebyl nikdo. Co se hereckých výkonů a obsazení týče, tak i tady jsem byl docela spokojený. Hlavní hvězda Lacey Chabert si nevedla vůbec špatně a zbytek v čele s Robinem Dunnem jí zdatně sekundoval. Jen škoda, že ani tato televizní podívaná se neobešla bez několika nelogických momentů a zástupu žánrového klišé, nad kterými občas zůstával rozum stát. Když to ale srovnám s ostatními filmy z Maneater série, tak jsem nad nimi tentokrát dokázal mávnout rukou. 50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mám rád horory které dokážou temně vyprávět legendy a pak puf je to venku, působí to na mě strašně výborně a tohle bohužel slabší odvar toho co chci. Strašek je přesto super povedený místy dost děsivý ano sem strašpytel no a. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hele, určitě je fajn si zavzpomínat na starý časy, ale nebudeme radši volat ty poldy ??" - "Jestli je ta věc zpátky na svobodě, tak nám policie moc nepomůže.." ()

Reklama

Reklama